• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hcg ile free b-hcg aynı hormon mudur?

bebek_bebek

pamuk prensim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
148
8
46
İstanbul
Hocam iyi günler,
İkili testte bakılan free b-hcg, üçlü testte ise sadece hcg olarak geçiyor.
Bu iki hormon farklı mıdır?
Hamilelik ilerledikçe kanda Bhcg değerinin azalması gerekirmiş.
İkili testte 12.haftada free bhcg 52,850 çıkmış, (bu rakam virgül ile ayrılmış üçlü test virgülsüz.)
üçlü testte ise 17.haftada hcg 67457.(üçlü test sonucunda yüksek hcg değeri şüphelidir yazıyor.)
Bu iki değer aynı hormonu ifade ediyorsa eğer 17.haftada azalması gerekirken aksine 14607 artmış oluyor öyle mi? Hcg değeri çok mu yüksektir?

Hocam iyi günler,
İkili testte bakılan free b-hcg, üçlü testte ise sadece hcg olarak geçiyor.
Bu iki hormon farklı mıdır?
Hamilelik ilerledikçe kanda Bhcg değerinin azalması gerekirmiş.
İkili testte 12.haftada free bhcg 52,850 çıkmış, (bu rakam virgül ile ayrılmış üçlü test virgülsüz.)
üçlü testte ise 17.haftada hcg 67457.(üçlü test sonucunda yüksek hcg değeri şüphelidir yazıyor.)
Bu iki değer aynı hormonu ifade ediyorsa eğer 17.haftada azalması gerekirken aksine 14607 artmış oluyor öyle mi? Hcg değeri çok mu yüksektir?

Bu soruları neden sorduğunuzu öğrenebilir miyim?

Bu soruları neden sorduğunuzu öğrenebilir miyim?

İkili test yaptırdık sonuç risk düşüktü.Bhcg dediğim gibi 52,850 idi.
17.hafta devlet hastanesinde üçlü test yaptırdık hcg 67547.
Sonuç olarak trisomy 21 riski 1:242 ve yüksek hcg seviyesi şüphelidir yazıyor.Yaş riski 1:261(36 yaş)
Üçlü testte daha fazla yalancı pozitiflik olurmuş ama yine de sonuç korkuttu bizi.
Hcg değerinin sonradan mı artmış olduğunu anlayamadık.İnternetten okuduğum kadarıyla down sendromu dışında hcg gebelik komplikasyonlarında da yükselirmiş.Devlet hastanesindeki dr. sorularımızı yanıtsız bıraktı ve Çapa ya gidin dedi.

Teşekkür ederim. Ben takip ettiğim hastalardan ikili test çalışıldıysa, üçlü test istemiyorum. Basit bir nedeni var 1. Hangi test doğrudur? 2. Şimdi ne olacak?
Sonuçta siz de bunu soruyorsunuz, doktorunuz da Çapa ya gidin danışmanlık alın diyor. İKi test sonucu da olan tartışmalı hastalarıma, aynı hafta anatomik tarama US yapıyor ve sonuçları birlikte değerlendirdikten sonra amniosentez kararını veriyoruz. Hasta kabul ediyorsa amniosentezi yapıyorum. Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim...

Teşekkür ederim. Ben takip ettiğim hastalardan ikili test çalışıldıysa, üçlü test istemiyorum. Basit bir nedeni var 1. Hangi test doğrudur? 2. Şimdi ne olacak?
Sonuçta siz de bunu soruyorsunuz, doktorunuz da Çapa ya gidin danışmanlık alın diyor. İKi test sonucu da olan tartışmalı hastalarıma, aynı hafta anatomik tarama US yapıyor ve sonuçları birlikte değerlendirdikten sonra amniosentez kararını veriyoruz. Hasta kabul ediyorsa amniosentezi yapıyorum. Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim...

Teşekkür ederim hocam iyi çalışmalar dilerim.

Back
X