- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
pelin şunu kaçırıyoruz ama kime göre balçık? neye göre güneş?
pelin şunu kaçırıyoruz ama kime göre balçık? neye göre güneş?
ama iyide siyaset böyle bişi değilmi zaten, heralde kendi çıkarımı gözeticem (maddi bahsetmiyorum), heralde kafama uygun olana oy vericem, heralde karşı görüşteki parti başa geçmesin diye kendime en yakın partiye oy vericem. sana göre a partisi balçık bana göre b partisi balçık. bu yüzen birden çok parti yokmu?Yani benim demek istediğim tamamen kişisel hırslarımızla hareket ediyoruz.
Sence bu şekilde hırsla, inatla hareket etmek ülkenin geleceğini olumsuz etkilemiyor mu?
Yanlış yanlıştır bunun sana göresi bana göresi olamaz ki? daha doğrusu olmamalı.
AKP'nin politikarını beğenmezsin sana göre değildir oy vermezsin bunu anlarım. ya da chp'nin geçmişiyle alakalı endişelerin vardır, yine aynı şeyleri yaşar mıyım acaba dersin oy vermezsin tercih etmezsin anlarım.
Ama 5 yaşındaki çocuk gibi böylesi önemli bir kararı verirken ülken için onlara inat bu diyorsan ve seçtiğin tarafın hatalarını görmezden geliyorsan üzgünüm arkadaşım yanlışsın ve evet güneşi balçıkla sıvıyorsun.
ama iyide siyaset böyle bişi değilmi zaten, heralde kendi çıkarımı gözeticem (maddi bahsetmiyorum), heralde kafama uygun olana oy vericem, heralde karşı görüşteki parti başa geçmesin diye kendime en yakın partiye oy vericem. sana göre a partisi balçık bana göre b partisi balçık. bu yüzen birden çok parti yokmu?
kişisel algılamadım zaten, genel olarak konuşuyorum.
şimdi örnek vereyim akp seçmeni fanatik hala başında Erdoğan varmış gibi oy veriyor kabul, ama chp seçmenide Atatürk'ün kurduğu parti diye oy veriyor, hdp ye verenler malum akp gitsinde ne olursa olsun mantığı çoğunda. şimdi hangisi yanlış? bana göre hiçbiri. herkes kendince oy veriyor işte.Evet haklısın bizim ülkemizde siyaset ne yazik ki böyle bir şey.
Siyasi fanatizm sadece bu ülkede var.
sen oy bazın da düşünüyorsun, oy verdim vatandaşlık görevim bitti olarak bakıyorsun sanırım? oya indirgemişsin mevzuyu.
tabiki de herkes inandığı,kafasına yatan partiye oy verecek versin de.
Ama oy verdiğin parti her zaman doğru bir politika uygulaya mayabilir? ozaman sessiz kalmak mı doğru olan yok sa hey hoop ben sana bu yüzden mi oy verdim diye hesap sormak, hakkını aramak, yapılan yanlışın telafisini talep etmek midir?
Hangisi doğru, hangisi yanlış?
ya da hangisi güneş, hangisi balçık?
bakalım neyi seçeceksin?
şimdi örnek vereyim akp seçmeni fanatik hala başında Erdoğan varmış gibi oy veriyor kabul, ama chp seçmenide Atatürk'ün kurduğu parti diye oy veriyor, hdp ye verenler malum akp gitsinde ne olursa olsun mantığı çoğunda. şimdi hangisi yanlış? bana göre hiçbiri. herkes kendince oy veriyor işte.
burda herkesi genelleyemem elbette chpnin içinde sorgulayanlar, sırf bu sebebi gözetmeyenler vardır, diğer partilerin içindede tabi.
akıl, mantık ve vicdan üçlüsünü hep karşı tarafta eksik görmeyelim. dedim ya insanlar farklı dolayısıyla fikirlerde.Bana göre hepsi yanlış.
Bu hırsla, kimle, nefretle, inatla oy verdiğimiz sürece malesef gün yüzü görmeyen bir ülke olacağız.
Allah milletimizi akıldan, mantıktan, vicdanda ayırmasın ben başka bir şey söylemek istemiyorum artık.
akıl, mantık ve vicdan üçlüsünü hep karşı tarafta eksik görmeyelim. dedim ya insanlar farklı dolayısıyla fikirlerde.
Ben şahsen solcu olmama rağmen bir sol partiye oy veriyorum, en güçlü muhalefeti yaptıkları için.
Hayretle okuyorum. Sanki yıllardır ülkeyi bu ikisi yönetiyor.Off of Onun oyu ona gitti bununki buna
al chp yi vur hdp ye ikiside aynı halt
Yediler memleketin başını
Tabii ki. Siz bilmiyor musunuz? Koalisyon ille de kurmam diyen onlardı. Hatta kendi kendine hükümet kurma görevini vermeyen de Kılıçdaroğlu idi.jooker42638131 .!.:Hayretle okuyorum. Sanki yıllardır ülkeyi bu ikisi yönetiyor.
Hayretle okuyorum. Sanki yıllardır ülkeyi bu ikisi yönetiyor.
Kaymıyor, geri geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?