Canım ben gün içinde inan acıkmıyorum. Hatta şöyle oluyor, sabah kalktığımda biraz acıkmış oluyorum. O açlığa yemek yemeyince birkaç saat içinde o açlık kayboluyor. Yemek konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum gerçekten.
Tuvalet konusunda... Maalesef o konu biraz sıkıntı, fasılalı oruçtan mı bilemiyorum ama ben her gün çıkardım şimdi 3 günde bire düştü.
Ben orucumu 1 büyük bardak (250ml) suyla açıyorum ve sahura kadar her yarım saatte bir bardak içiyorum. Çünkü bir anda suyu gönderirsek o an fazla geleceğinden anında süzülür ve böbreklerden atılır, oysa gün içindeki susuzluğu biraz olsun telafi etmek için vücudu periyodik olarak sulamak lazım. Nasıl çiçekleri hafta başında 5 ltre suyla sulayıp bir daha bir hafta sulamasak saçma olur, kendimizi de periyodik olarak sulamamız lazım. Sahura kadar yarım saatte bir 250 ml içiyorum, toplam 3 litre yapıyor. (ben spor yaptığım için 3 lt, spor yapmayanlar belki 2,5 içse de olabilir)
Yorgunluk halsizlik biraz var Kimmikcim, ama diğer senelerde sahurlu tuttuğum oruçlardan daha farklı değil. Yani sahursuz olmak beni daha yorgun daha halsiz yapmadı onu söyleyebilirim. Ahmet aydınınn şu makalesini okudum ve yazdığı şeyler bana o kadar mantıklı geldi ki, ramazan boyunca sahur yapmayı gerçekten düşünmüyorum... Makale:
http://www.memurlar.net/haber/321026/
Benim tek endişelendiğim nokta saat 8buçuk-10buçuk arası 800 kalori, veya ayça kayaya göre 4 tahıl 3 et 3 süt 3 meyve grubu alıyor olmak (yani kısacası tek öğün ama büyük bir öğün alıyor olmak) zayıflamamı yavaşlatır mı... Bu konuda fikri olan varsa bana yardımcı olsun ne olur, dün karnım şişince moralim çok bozuldu çünkü :26: