öncelikle birikimin bereketli olsun ve aramıza hoşgeldin :)
1-2 tl bana da başta az görünmüştü ama belirli bir süreye vurunca aslında iyi para ettiğini göreceksin :) mesela her gün 1 tl atsan ayda 30 tl. bi telefon faturası çıktı bile

ben o şekilde düşünmeye başladığımdan beri birikimin önemini daha iyi anladım.
kağıt ve bozuk kumbarayı ayrı tutuyorum çünkü bozuk için olan küçük bir kumbara hem de kağıt paralar bozukların arasında kalıp yırtılabiliyor :) ay sonu hepsini bütünleyip yine aynı yere koyuyorum yani. o yüzden ayrı tutuyorum.
Teşekkür ederim hoşbuldumm :)
Aslında az değil tabiki ama 10.000 lira biriktirmeyi düşününce az geliyor gözüme ne bileyim :)
Ayrı ayrı çok borç ödüyorum o yüzden maaşımdan çok bişey kalmıyor ama en az 50 lira atmaya çalışıyorum aylık. Borçlar bitincede yine borç ödüyomuş gibi aynı parayı kumbarama atıcam.
Günlük babamdan da alıyorum bozuk para. Bide evde topladığım ceplerden dökülen paralar var tabi :))
Arabada tuhaf bi hırs oldu benim için. Evde babamın arabası var ehliyeti aldım ama bakıyorum abim ve kardeşimden bana sıra gelmiyor hiç kullanamıyorum. İnat ettim bende madem siz vermiyosunuz bende kendi arabamı alırım diye
şirkete servisle gidip geldiğimden ve bu şehrin yabancısı olduğumdan arabayı başta istememiştim ama şu an benm aklıma annem girmeye başladı :) araba özgürlüktür kızım diyor hep :) çalışmaya başlayalı 1 yılı 1.5 ay falan geçti. ufak tefek birikimim var. artık benim de hedefim araba