HeDeFiM ~~~ 50 kg~~~ VeRMeK, Bu maceramı yakından takip etmek isteyenleri günlüğüme bekliyorum :)

YaGMuR_ZAYIFLIYOR

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
40
68
3
40
Merhaba herkese, öncelikle hoşgeldiniz...

Ben ergenlikle beraber kilo almaya başlamış, bu kiloları yıllar içinde artarak devam etmiş biri olarak şu an tam olarak 125 kiloyum. Maksimum 128 kiloyu gördüm sanırım 2 ay önce.. Az bir performansla birkaç kilo verebildim geçen ay.. Daha önce defalarca diyetisyen denemelerim oldu. Ama istikrar sağlayamadım.

Bu kiloya hangi bilinçle daha doğrusu hangi bilinçsizlikle çıktım bilemiyorum. Ama artık 1 kg dahi fazlasını taşıma gücüm olmadığını biliyorum.

Amacım 75 kg'a inebilmek ( en son lisede bu kilodaydım sanırım).. Önümde vermem gereken 50 kg var.. Şimdiden gözümü çok korkutmak istemiyorum ama kolay bir iş olmadığını da biliyorum.

Bu günlüğü de bu yolda yaşadıklarımı. Yazmak için açtım, umarım yakın zamanda bu sayfalar bir başarı öyküsü olur tüm fazla kiloları ile uğraşanlar için..

Destek, öneri, teşvik.. Her konuda günlüğümde görmek isterim sizi..

Son düzenleme:
En önemlisi sürdürebileceğin diyeti kendin belirle. Moda diyetlere takılma.
Akşamları ekmeği kessen bile ilk aşamada hızlı verirsin zaten..
Yavaşça alıştır vücudunu birden yemeği kesme ve birden spora yüklenme.
Azar azar yürümeyle başla kilo vermen durdukça çoğalt süreyi.
Ben bu şekilde 10 ayda 45 kilo verdim vermeyede devam ediyorum.

En önemlisi sürdürebileceğin diyeti kendin belirle. Moda diyetlere takılma.
Akşamları ekmeği kessen bile ilk aşamada hızlı verirsin zaten..
Yavaşça alıştır vücudunu birden yemeği kesme ve birden spora yüklenme.
Azar azar yürümeyle başla kilo vermen durdukça çoğalt süreyi.
Ben bu şekilde 10 ayda 45 kilo verdim vermeyede devam ediyorum.

Güzel tavsiyelerin için çoook teşekkürler, verdiğin kilolar için ayrıca tebriknederim. Sizin gibi başarılar beni motive eder bu yolda..

İlk hedefim zaten akşam 7 den sonra yemeği kesmek ve dediğin gibi ekmeği de..

Spor zaten bu kiloda dediğin gibi yürüyüş.. Birden yüklenemem zaten hemen..

Başarılar canım. Sana tavsiyem ekmeği kes yiyeceğin porsiyonları azalt ve gün içerisinde bol bol su iç. Akşam yemeğini geç saate bırakma. Spor yapmaya başla. Hafif tempolu yürüyüş bile çok faydalı.

Ve her gün günlüğüne yaz. Ne yedin neler yaptın neyi değiştirmek istiyorsun. Bende topic açtım ve gün içerisinde yediklerime dönüp bakıyorum ve ertesi gün için plan yapıyorum.

Basarilar yagmur. Hicbir sey aninda olmuyor sabir ve inancla halledersin insallah. Kilon ilk.haftalar cok gidecek su kaybetmeme adina mutlaka 3 litre su ic ben kk ya uye olmadan ve.mefkurem (zuhalabla) ile tanismadan seker kullaniyordum.artik kullanmiyorum ekmegi 1-2 tane yerdim simdi 1-2 dilim yiyorum. İlk zaman bu.kiloyla spor yapma yurumek seni.yormazsa biraz yuru :)

Hayatini degistirmek.elinde. Ha gayret yagmurrrrr.

Mefkurem ve tomurcugun gunlugune yaziyorum istedigin zaman gel. AMA SAKİNNNN HA SAKİNNNN BİRAKMA.

DEVAMMM. BASARACAKSİN. BASARACAGİZ HEP BERABER İNSALLAH.

Güzel tavsiyelerin için çoook teşekkürler, verdiğin kilolar için ayrıca tebriknederim. Sizin gibi başarılar beni motive eder bu yolda..

İlk hedefim zaten akşam 7 den sonra yemeği kesmek ve dediğin gibi ekmeği de..

Spor zaten bu kiloda dediğin gibi yürüyüş.. Birden yüklenemem zaten hemen..
Teşekkür edrim canım.
Birden yüklenmen ikisinede sadece işini zorlaştırır zaten.
Kilo vermen duracak bu kesin işte o zaman yemeği biraz daha azltıp yürüyüşü 15-20dk artırdığın an tekrar gidecek kilolar..
Bu kadar az zamanda duraklamadan vermemin sebebi o oldu şimdi artık iyice azaltmak durumunda kaldım o ayrı ;)
Sanada sabır diliyorum bu yolda..
Ve en önemlisi hiç kimseye diyetteyim deme kesinlikle..
Birşey ikram edildiğinde ya miden ağrıyo olsun ya dişin yada üşütmüşüm midem bulanıyo falan de...

Teşekkürler güzel tavsiyeleriniz için.. Ama ben 2 aydır hiçbişey yapmadım.

Buraya hiç kasmadan sadece içimden geçenleri yazmaya karar verdim.

Resmen diyete başlamaktan korktum ve kaçtım.

Kendimi durduramıyorum. Az yemeye çalışamıyorum.

Mutsuzum. İstediklerimi giyemiyorum. Artık 2 kattan sonra merdiven çıkamıyorum, yoruluyorum. Azıcık hareket edince terliyorum.

Herkes baharlıklarını çıkardı ben hala siyah kazak pantalonla geziyorum.

Daha bir sürü şey...

Bir müddet karar verene kadar böyle.. Umarım hemen aklım başıma gelir ve başlayabilirim.

Teşekkürler güzel tavsiyeleriniz için.. Ama ben 2 aydır hiçbişey yapmadım.

Buraya hiç kasmadan sadece içimden geçenleri yazmaya karar verdim.

Resmen diyete başlamaktan korktum ve kaçtım.

Kendimi durduramıyorum. Az yemeye çalışamıyorum.

Mutsuzum. İstediklerimi giyemiyorum. Artık 2 kattan sonra merdiven çıkamıyorum, yoruluyorum. Azıcık hareket edince terliyorum.

Herkes baharlıklarını çıkardı ben hala siyah kazak pantalonla geziyorum.

Daha bir sürü şey...

Bir müddet karar verene kadar böyle.. Umarım hemen aklım başıma gelir ve başlayabilirim.

Neyi bekliyorsun daha ? Umarım aklım başıma gelir diyosun ya gelmesse ? Başlayabilirim nedemek ? Başlıcam demen gerekiyo.
Cok iradesizsin. Bence siyahlardan yeterince nefret etmemişsin. Merdiven cıkamamak senin icin kötü bi durum değil. Öyle olsa hemen başlardın.

Sen yaşamak icin yemiyosun, sen yemek icim yaşıyosun. Bu yaşların daha geri gelmicek kendine yazık ediyorsun. Sağlıklı beslenmek varken kendine bu kötülüğü niye yapıyorsun.
Şimdi belki yeşil besinleri sevmiyosundur belki onlar sana boş ot olarak geliyodur ama 1 ay düzenli yedikten sonra yeşillikler domates salatalıklar yoğurt yumurta bunların hayatına olumlu etkilerini gördükce onları daha cok sevecek daha cok isteyerek yiyeceksin. 3 lt su icmek insana agır gelir ama bi zaman alıştıktan sonra zaten susayacak ve su icmeyi kendin isticeksin. Çaya atılan şekeri kestiğinde ve buna alıştığında artık 1 kaşık şekerli cay bile sana şerbet gibi gelcektir. Bunları diyet olarak değil sağlıklı yaşam olarak gör. O zaman keyif alcaksın emin ol.
Bir de mucize bekleme 2-3 ayda gitmicek bu kilolar. Sen bu kiloları 2-3 ayda almadın o yüzden 1 sene sonrasını düşün. Ayda 3 kg demek senede 36 kg demek. ( ki bazı aylar daha fazla verirsin )

Aklını başına al. Unutma; yedigin şeyler giyeceğin şeyleri belirler. Gercekten zayıflamayı iste.

Leithia Leithia nın sayfasına gir ve "spor ve sağlık icin motivasyon teknikleri" konusuna tıkla, 1. sayfadan başla okumaya

Not: Haddim olmayarak açık açık yazdım ama kendine gel, toparlan, bedenine ve ruhuna daha fazla eziyet cektirme diye.

Neyi bekliyorsun daha ? Umarım aklım başıma gelir diyosun ya gelmesse ? Başlayabilirim nedemek ? Başlıcam demen gerekiyo.
Cok iradesizsin. Bence siyahlardan yeterince nefret etmemişsin. Merdiven cıkamamak senin icin kötü bi durum değil. Öyle olsa hemen başlardın.

Sen yaşamak icin yemiyosun, sen yemek icim yaşıyosun. Bu yaşların daha geri gelmicek kendine yazık ediyorsun. Sağlıklı beslenmek varken kendine bu kötülüğü niye yapıyorsun.
Şimdi belki yeşil besinleri sevmiyosundur belki onlar sana boş ot olarak geliyodur ama 1 ay düzenli yedikten sonra yeşillikler domates salatalıklar yoğurt yumurta bunların hayatına olumlu etkilerini gördükce onları daha cok sevecek daha cok isteyerek yiyeceksin. 3 lt su icmek insana agır gelir ama bi zaman alıştıktan sonra zaten susayacak ve su icmeyi kendin isticeksin. Çaya atılan şekeri kestiğinde ve buna alıştığında artık 1 kaşık şekerli cay bile sana şerbet gibi gelcektir. Bunları diyet olarak değil sağlıklı yaşam olarak gör. O zaman keyif alcaksın emin ol.
Bir de mucize bekleme 2-3 ayda gitmicek bu kilolar. Sen bu kiloları 2-3 ayda almadın o yüzden 1 sene sonrasını düşün. Ayda 3 kg demek senede 36 kg demek. ( ki bazı aylar daha fazla verirsin )

Aklını başına al. Unutma; yedigin şeyler giyeceğin şeyleri belirler. Gercekten zayıflamayı iste.

Leithia Leithia nın sayfasına gir ve "spor ve sağlık icin motivasyon teknikleri" konusuna tıkla, 1. sayfadan başla okumaya

Not: Haddim olmayarak açık açık yazdım ama kendine gel, toparlan, bedenine ve ruhuna daha fazla eziyet cektirme diye.

Ne desen haklısın ne diyeyim..

Bu sabah başlıcam inşallah..

Bu sefer başaracağıma inanıyorum.

Günaydın hepinize, soğuk bir sabahtan :)

Bu sabah itibari ile kendimi kilo verme programına almış bulunmaktayım. Sabah itibari ile kilom 129 :KK57:

130 kg olmaya sadece 1 kg kalmışken bu yoldan dönmeye karar verdim. Bu kiloya kadar aklın nerelerdeydi diyenlerinizi duyar gibiyim ama geç olsun güç olmasın diyor ve başlangıcımı yapıyorum.

Sabah kalktım, tartıldım, 1 bardak su içtim, marketten sanırım tam buğday olan kara ekmekten aldım, ofise geldim. Şimdi kahvaltı yapıcam, öncesinde size gelip yazmak istedim..

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar, beni motive edecek, kilo vermemi hızlandıracak :rolleyes:

Günaydın hepinize, soğuk bir sabahtan :)

Bu sabah itibari ile kendimi kilo verme programına almış bulunmaktayım. Sabah itibari ile kilom 129 :KK57:

130 kg olmaya sadece 1 kg kalmışken bu yoldan dönmeye karar verdim. Bu kiloya kadar aklın nerelerdeydi diyenlerinizi duyar gibiyim ama geç olsun güç olmasın diyor ve başlangıcımı yapıyorum.

Sabah kalktım, tartıldım, 1 bardak su içtim, marketten sanırım tam buğday olan kara ekmekten aldım, ofise geldim. Şimdi kahvaltı yapıcam, öncesinde size gelip yazmak istedim..

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar, beni motive edecek, kilo vermemi hızlandıracak :rolleyes:
Diyet yapiyomusun diyetisyene falan gittin mi yani?

Back
X