- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
- 133
tersten planla her şeyi. istediğin şey mesela bir alanda uzmanaşmaksa ya da bir ülkeye yerleşip orada yaşamak ya da 3 ayda bi farklı kıtaya seyahat etmek vs ne ise önce onu yaz. sonra onu yapmak için yapman gereken bir önceki şeyi. mesela hollanda'da bir mühendislik firmasında çalışmak istiyorsun. araştır ne gibi firmalar ne özellikler arıyor türkiyeden özellikle alım yapan ya da uluslararası alım yapan firmalar neye dikkat ediyor. bir adım öncesi o kriterleri sağlamak için ne yapman lazım? dil öğrenmek, gereken alanda uzmanlaşmak vs. sonra o alanda uzmanlaşmak için ve dil öğrenmek için yapman gerekenler neler? öyle öyle bulunduğun konuma kadar getirirsin bu soruları. sonra planını zamana yayarsın. bir yıl içinde 2 3 seviye atlamak istiyorum. 6 ayda şşu sınava hazrı olmak istiyorum vs. zaman barajı koyarak programını yaparsın. haftalık da kendince raporlarsın durumunu. ben şuan bunu yapıyorum yarısındayım diyebilirim. benim için işe yarıyor gibi. bazen motivasyon konusunda sıkınıtı yaşasam da çok sapmadım şuan için hedeflerimden. çok şey yapmak isteyip yapamama durumunu kendimce bloke ediyorum bu şekilde.