Hediye et diyene ne denmeli?

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
Merhaba kizlar. Bundan yaklasik bir ay once aile butcesine az da olsa katkida bulunabilmek icin kolulu tas ve butik sabun isine girdim. Bi sure para biriktirdim ve gereken malzemeleri aldim. İnstagramda ve facede sayfa actim. Tabi es dost akraba hepsinin haberi oldu begendiler sayfami. Ben sayfami yaymaya ve siparis almaya calisirken, akrabalar arkadaslar bana bunu hediye yaparsin artik. Ben bunu hediye istiyorum. İste bu modeli hediye ederdin heralde gibi seyler soyluyolar ve yaziyolar.kimseyi kirmak istemiyorum ama bu durumda ben hic kazanamiyorum arti malzeme almak zirunda kaliyorum. Ben bu isi para kazanmak iki cocugumun ihtiyaclarini karsilamak icin yapiorum. Cok zaman kaybi oluyo, cok emek isteyen bi is..Daha hic kazanamadim. Biri de demiyo ki sen yap parasi neyse veririm.. Bu durumda hediye isteyenlere nasil cvp veriyim? Saka yollu mu soylesem hediye yapmadigimi napsam bilemiyorum

Merhaba kizlar. Bundan yaklasik bir ay once aile butcesine az da olsa katkida bulunabilmek icin kolulu tas ve butik sabun isine girdim. Bi sure para biriktirdim ve gereken malzemeleri aldim. İnstagramda ve facede sayfa actim. Tabi es dost akraba hepsinin haberi oldu begendiler sayfami. Ben sayfami yaymaya ve siparis almaya calisirken, akrabalar arkadaslar bana bunu hediye yaparsin artik. Ben bunu hediye istiyorum. İste bu modeli hediye ederdin heralde gibi seyler soyluyolar ve yaziyolar.kimseyi kirmak istemiyorum ama bu durumda ben hic kazanamiyorum arti malzeme almak zirunda kaliyorum. Ben bu isi para kazanmak iki cocugumun ihtiyaclarini karsilamak icin yapiorum. Cok zaman kaybi oluyo, cok emek isteyen bi is..Daha hic kazanamadim. Biri de demiyo ki sen yap parasi neyse veririm.. Bu durumda hediye isteyenlere nasil cvp veriyim? Saka yollu mu soylesem hediye yapmadigimi napsam bilemiyorum
annem de yağlı boya tablolar yapıyor çok diyen oldu hediye et diye annem de emek hediye olmuyor ama deyip dalgaya vururdu istersen indirim yaparım ama emeği hediye etmek kendime saygısızlık oluyor derdi boşver çok öyle hazırcılar sende aynen böyle cevap ver şekerim kırılan kırılsın :KK14:

Hobi amaçlı yapmıyorum, öyle olsa yapar yapar verirdim inanın
Ama paraya ihtiyacım var, o yüzden satıyorum. Ama biraz indirim yapabilirim size.

denebilir...

Acik acik 'malzemesi bana uygun fiyata gelmiyor tatlim, arti cok emek istiyor bu is. Biliyorsun, iki cocuk var birde koca var, bos vaktim az. O yuzden aldigim siparislere oncelik veriyorum, hediye olarak hazirlamayada firsatim olmuyor kusuruma bakma olur mu' diyerek soyleyebilirsiniz bence.

bence bir kişiye değilde feys ve iinst. sayfanıza açıklama bölümüne hediye yapmıyorum benim bu işe ihtiyacım var tarzında gibi bi cümle yazzarsanız herhalde okuduktan sonra istiycek yüzleri olmaz inş. benim arkadaşlarımda yapıyor bunu ben tabikide canım canlıyı ayarla hallederiz diyorum ( canlı = para ) :KK70:

Bende iğne oyasindan çiçek yapıp kardeşlerime taç yapmıştım. Gören herkes aaa bana yap bana da yap. Yahu ne kadar zaman ve emek istiyor bilmiyorlar sanki hemen yapılıp biten birşey gibiymis gibi. Kardeşleriminkiler karne zamanına bitsin diye gece uyumadim oturdum yaptım. Oldu herkese hediye yapsaydık ooo. He he de geç. Siparişlerime öncelik veriyorum paraya ihtiyacım var de bence. Daha da dillendirme anlarlar artık.

yada tatlı dille canım hediye değilde en azından maliyetini karşılarsın de ve maliyetinden biraz fazla söyle hiç kıramıycaklarına .
çk düşüncesiz insanlar çok

Tesekkur ederim cvplariniz icin. İnsan biraz dusunceli olur di mi? Hediye de hediye.. Bozulan bozulsun o zaman. Keske biraz acik sozlu olabilseydim. Yapamam dedigim zaman hemen kizariririm falan.. Ne kotu

tabi ki de malzemenin ücretini veren herkese emeğimi hediye edebilirm... deyin...
ya da
çocuklarımın rızkı için kazanacağım paraya göz dikmeyin yani hediye istemeyin... diye sayfanızda paylaşsanız...

İnsanları anlamak zor. Şahsen annem yapsa ben anneme dahi bana bunu herdiye eder misin diye soramam. Hediye dediğin de içten gelir ayrıca... aksine destek olmalılar..

Onlar o kadar rahat ise sende rahat ol gitsin boş versene kırmam diyorsun sonuçta ekmek paran malzeme parasını alırım canım senden sadece ne olacak dersin kırılırsa ikinciye gelmez zaten ki daha iyi ayrıca özelden instagram hesabını atarmısın en azından destek olalım beğenerek reklam ederek

canım yakın zamanda şahit oldum bi ablamız ahşap boyama yapıyor arkadaşlar bizde isteriz deyince tek tek hepsine söyledi ayy tabi canım yaparım zevkle malzemeleri getirin x yerde satılıyor hatta yok yok x1 yerde daha uygun fiyata getirin yapiyim :KK53: ve inşallah sonunda ay abla biz uğraşamayız sen al yap senden alayım kıvamına gelirler:KK47:

Eş dost sipariş verdiği takdirde tabii ki az da olsa bir indirim uygulanacaktır diye belirtin. Hiç sevmem böyle bunu bana hediye et diyen insanı ihtayacı var ki o işi yapmaya başlamış.

Hiç çekinmeyin net olun isteyenlere hediyelik değil satılık olduğunu söyleyin bu işin sonu gelmez yoksa :) bir iki hediye derken ona hediye etti bize parayla satıyor derler

Malzemelerini aldirin. Sunu bana hediye et diyenlere malzemesi bitti onun eee satista yapmadim malzemesini al maliyetine yapayim senden kar almam diyin.

İnsanlar beleşci olmuş. .
Nasıl yüzsüz olup isteyebiliyorlar hayret ediyorum. .
Satılıktır hediyelik değil de geç. .
Yoksa kâr yerine zarar edersin. .

Ben de yağlı boya tablo yapıyorum ama satmıyorum, evimde kullanıyorum veya sevdiklerime hediye ediyorum. Ben sadece hediye etmek için yapmama rağmen, hediye sipariş verildiğinde ben de ifrit oluyorum, içimden gelse zaten yapmışımdır, değilse, o istedi diye yapılmıyor.Hele bir tanesi duvarında bir boşluk gösterdi, oraya yapsana diyor, hey yavrum hey, kac ayda bıter kımbılır koca duvar, boya badana gibi fırçayı vur gec sanıyorlar herhalde :) Ben onlara, isteyen çok var bakalım keyfim gelirse yaparım diyorum şakayla karışık :)

Geçenlerde de memlekette bir komsumun kızına denk geldım, köyde pekmez tavasının başında, dut pekmesi yapıyor, fotoğraf koymus. Kızcağız da durumu pek ıyı degıl yani, bir çok kişi bilir...Herkes altına yorum yazmış, küçük bi kavanoz istiyorum......., mutlaka ben de ıstıyorum......., canım banada biraz ayırır mısın........, memlekete gelince alırım..... gibi herkes yazmış, merakla bekledim pekmezi yapan kız ne yazacak diye...
Cevabı aynen şu oldu : '' arkadaşlar, bunların hepsi sipariş üzerine yapıldı, satıldı. İsteyen varsa ismini alayım, diğer sefere ona göre yapayım.'' diye.. Bir daha ses yok kimseden :)

Aferin dedim içimden, iyi yaptı :))))

X