Hediye kavgamız

ingiliz dili ve edebiyati okuyorum hanimefendi inan in tahmin edebileceginizden de çok kitap okudum ve okumaya devam ediyorum hicbir zaman da uslubumu bozmadim emin olun konunuzun içerigi benim okudugum kitaplar ya da ilerde ne olacagim degil eger bu kadar hararetle tartismak istiyorsaniz buyrun özelden mesaj atin ki ikimiz de ban yemeyelim ha bu arada sizi cok uzecek belki ama ilerde cocuklarina bol bol kitap okutan bir ogretmen olacagim
Aferin bak üslubun değişmeye başladı neyse öğreniceksin daha epey yol kat etmen gerekiyor. Ya neyse şöyle bi konularını tarattım da öyle çok büyütülcek biri değilmişsin klasik ergen tavırları. Kitap okuyorum diyo, okuduğunu anlama "zayıf" otur "0". Karakterin belli seviyeye gelmemiş senin, bana devamlı benim yöntemimle cevap veriyosun. Atanayım falan deme çelişkili kız.

Hediyenin kavgası bana çok saçma geliyor açıkçası. "Ay ordan mı aldın, ay bunu mu aldın, niye şöyle değil de böyle" gibi hediyeye söylenen insanlar insanın şevkini kırıyor, hediye aldığına pişman ettiriyor. Hediye almak bir inceliktir, mecburiyet değil. Karşıdaki kişi çöp de getirse teşekkür edilir, önemli olan niyet. Nedir bu hediyede mükemmellik aranması?

Konu sahibi, zaten eşinizin alınganlık huyu varmış, biliyormuşsunuz. Keşke hiç laf etmeseydiniz. Bir kere pişti olmak nedir yahu? İnsanlarda aynı kıyafeyler pekala bulunabilir, aynı kıyafetle denk de gelebilirsiniz. Ne var ki... Özel tasarım diktirmediğiniz sürece bunun tafrasını yapmanız saçma. Hele hele ki hediye veren birine yapmanız daha da saçma. Üzgünüm, hediyeyi adabıyla kabul etmemişsiniz, kocanız da sinirlenmiş. Ben de hediye verdiğim birinden böyle bir tepki alsam tadım kaçardı.
Bilmiyorum aynı şey başıma gelse ben pek alınmazdım ama ben eşime söylerken üslubuma dikkat etmiştim artı zaten öyle gözüm yükseklerde değil bana şu markadan şunu alsın gibi bi isteğim yok. Yani ben tepkili bi şekilde söylemedim değiştirsek mi acaba falan yaptım ama herkesin bu konuya verdiği tepki farklı farklı işte ondan sanırım teşekkürler yorum için.

Back
X