Hediye meselesi

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.267
7.055
398
Liseden beri görüştüğünüz 5 kişilik bir arkadaş grubunuz olsa her yıl sizin de dahil olmak üzere herkesin doğum günü kutlansa ve ortak hediye artı pasta alınsa bu 10 11 senedir devam ediyor olsa ne düşünürdünüz ? ilk bakışta gayet güzel maşallah ama gel gelelim ki evlenince sorumluluk binince öyle olmuyor mutfak masrafı faturalar hastaneydi ne bileyim ayakkabı giyecek o bu derken elde ay sonunu sıkıntısız geçirecek kadar harçlık parası artıyor ekstra artmıyor.Yine bir arkadaşın doğum günü idi bir arkadaş hediye için whatsApp grubu açtı organize oldular ortak hediye için hepsinin de maddi durumu benden kat kat iyi çıkıntılık yapmamak için ses edemedim ama konuya.ilgisiz kaldım kendimce param olursa katılırım dedim baktım sadece kendimize yetecek kadar var en azından 80 90 liram gidecek kızlara izah etsem ki bir kaç kere izah ettiğim oldu e senin durumun ortada verme 3 5 in lafı mı olur dediler ama öyle olmuyor arada geçinir gibi olacak.Dün akşam misafirim geldi diyerek katılmadım şimdi tekrar diğer arkadaşın doğum günü için grup kurulmuş sizce ortak hediyelere beni dahil etmemeleri için durumu izah mı etmeliyim ?

Kendiniz ufak bütçenize göre bir hediye alabilirsiniz. Benimde aynı şekilde lise arkadaşları grubum var ve her sene benim de doğum günümü kutlarlar. Hatta artık sürprizi kalmadı diyebilirim. Ayrıca yakın arkadaş grubunuz olduğu İçin kızlar bu aralar sıkışığız maddi olarak, çocuklar da olunca biraz zor oluyor katılamayacağım diyebilirsiniz. Zaten demişsiniz, bence rahat olun Yabancı değiller sonuçta çekinmeyin

kısı bası 80-90 tl toplanması aslında fazla
5 kısı olsanız bır yas pasta 30 tl bır bluz alsanız 100 tl ettı 130
kısı bası 90 tl ıle kocaman hedıye almanız sart degıl adam bası 40 tl toplansa rahatlıkla yetıyor

Aynı ayda 2 kişinin doğum günü var toplamda bana düşen 80 90 en azından.Tek kişiye alınan hediyelerde 30 40 la işin içinden çıkılıyor ama 2 kişinin de aynı aya gelince külfetli oluyor dert oluyor içime

sımdı anladım
haklısınız bır anda hesapta olmayan durum olunca ınsan sıkısır
gruptan bu kutlamalı gunler ıcın benı dısarda tutun her zaman uyum saglayamayabılıyorum sızı yavaslatmak ıstemem dıyerek cıkabılırsınız normal zamanlarda gorusursunuz sız onların onlarda sızın kutlamasın sorun cozulsun

aslında dedıgınız gıbı samımı olsanız ya zaten bız almaya alıcaz sen elın rahatlayınca bakarsın durumuna demelerı gerekıyordu bunu demıyorlarsa yeterınce yakın degılsnız demektır :)

Zaten senin durumunu biliyoruz sıkıntı etme diyorlar ama orada bulunup yiyip içip otlakçı olmak istemiyorum

Zaten senin durumunu biliyoruz sıkıntı etme diyorlar ama orada bulunup yiyip içip otlakçı olmak istemiyorum
Zaten senin durumunu biliyoruz sıkıntı etme cumlelerı de hos degıl ( bana gore)
Beni biliyorsan kurdugun hediye grubuna almazsın.
Ufak bir kutlama yapıcaz diye haber verirsin. Bende Kucuk hediyemi alır gelirim.

Zaten senin durumunu biliyoruz sıkıntı etme cumlelerı de hos degıl ( bana gore)
Beni biliyorsan kurdugun hediye grubuna almazsın.
Ufak bir kutlama yapıcaz diye haber verirsin. Bende Kucuk hediyemi alır gelirim.
toplu hedıye mantıgı cok tuhaf ya :)
bırde hedıyeyı kım belırlıyor
sahsen kısı kendısı benım ıcın dusunup almadıktan sonra ne aldıgının cok onemlı olmaz 15 tl lık bır kupa olsu n ama kendısı begensın alsın ozensın ısterım
toplu hedıye mantıgı sankı sırf kutlama yapmıs olmak ıcınmıs gıbı...

Aynen, senı cok seviyorum ve belki en pahalı hedıyeyı sana alacagım neden ortak borcama gireyim?
Ya da x i sevmiyorum neden onun hediyesin katılayım belki 10tlye kupe alıp gececegım.

Aslında yavaştan hediyeli kutlamayı kaldırmak lazım

En ucuz hediye alıp bir çay içilse yine dünya para ortak hediye daha hesaplı oluyor

Sadece oturup herkes kendi yediğini öder bir de pasta olsa yeter aslında ki pasta bile pahalı

Ne gibi hediyeler alınıyor ki bu paralara

Bence eğlenceye de para ayırmalısınız. Ne kadar güzel bir arkadaş grubunuz var 80-90 olmasin konusun 20-30 verin kisi bası ya da güzelce konusup siz ayrı hediye alın size yük olmak istemiyorum deyin

İstanbul'un kicikirik Mahallesi'nde oturuyorum orta boy düz yaş pasta 70 TL ya.
Hele üstüne şekil sukul yaptırıyorlarsa daha pahalli oluyor...
Konu sahibi
Benim yıllardır bir mottom var. Hatta iş yerinde su bu evleniyor dediklerinde de aynısını söylüyorum,benden paraya katilmami istediklerinde; prensip olarak kendi düğünüme çağırmayagim insanlara birsey takmıyorum
Bu kadar basit:)
Böyle yalandan sırf laf olsun diye harcanan paralara cidden çok üzülüyorum.
Bana biri hediye alacaksa gerçekten içinden geldiği için alsın. Yalandan sırf herkese alınıyor diye alınan hediyelerin gözümde bir kuruşluk değeri yok.
Mesela ben kamp yapmayı seviyorum diye alınan bir kamp kaşığı. Belki ederi azdır ama kişi beni düşünmüş almış o bana pırlanta yüzüktür:) ben kimseye içimden gelmeyen hicbirsey almıyorum yıllardır - kimse de bana almasın.
Düğün meselesi de ayni hikaye. Artık biri düğününe çağırınca gerilir hale geldik. Neden ya? Neden düğün= masraf olsun ki? Niye ben takacagimi giyeceğini kuaforumu düşünüp of pof diye strese gireyim? Böyle of pof edeceğim düğüne hiç gitmem daha iyi. Aynı şekilde benim eşim dostum da oflayip poflayacaksa benim dugun davetiyeme,sttirsin evinde otursun. Hiç gelmesin daha iyi.
Herşey para olmuş , kapitalizmin oyuncagi olmuşuz resmen.
Ben iyi kötü bu düzenden sıyrıldığimi düşünüyorum. Size de tavsiye ederim.
'ben Ayşe'ye hediyemi önceden aldım -mazur görün beni' deyin çıkın gruptan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…