Hediye meselesi

sosmivida

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
4.901
5.092
358
Merhabalar belki büyük bir dert olmayabilir ama yinede benim için önemli yardimci olursanız sevinirim. Kizim ozel bir okulun anasınifina gidiyor, sınıf öğretmeni haricinde 7-8 farkli öğretmeni var, bazilarini iyi tanıyorum bazilarini sadece toplantıda gördüm ve biliyorsunuz öğretmenler günü yaklaşıyor. Sizce sadece sınıf öğretmenine mi hediye almalıyım yoksa hepsine mi?

Ben bu tarz seylerden hoslanmiyorum.
Bir kisinin bir ogretmene hediye almasindansa topluca, sinifca alinmali. Digeri bana hep rusvetimsi gelmiştir.
Taşlayacaklar taslayabilir umrumdq değil

şimdi bu sorunun cevabı ortama bağlı

lakin genelde birileri ön ayak olur toplu alınır hediyeler

bir de 7-8 öğretmen anasınıfı için hele pandemide çok değil mi

yani öğretmeni, yardımcı öğretmen, müzik, resim, drama, beden eğitimi, rehber öğretmen, yabancı dil öğretmeni diye saydım 8 oldu

bunların hepsine ayrı ayrı alınmaz gibi

ama topluca "Güneş sınıfı" öğretmenlerine deyip çiçek gönderilebilir örneğin

Ben öğretmenim ve hediye yasak.Sakın hediye falan almayın sınıfa bi çiçek yollayabilirsin canlı olandan.O da çocuğunuz hediye alan diğer öğrencilerden kendini eksik hissetmesin diye.

En mantıklı yorum...

Geçen sene veli whatsapp grubunda bir karar alarak en çok ilgilenen 2 öğretmene çiçek yollamıştık.
Sınıfta derse giren öğretmenler adına okula çiçek gönderebilirsiniz o da yetmez diyorsan yine pastaneden kg başına fazla parça düşecek ekler, tartolet gibi küçük tatlı gönderebilirsiniz, herkes tadımlık alabilir.

Hediye almak mı yoksa maddi değeri yüksek hediye almak mı yasak.
Devlet memurunun hediye alması, menfaat sağlaması yasaktır. Devlet memurunun yurt içinde doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemesi veya alması görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmesi yasaklanmış bulunmaktadır (657 s.K.Md.29).

off şu hediye muhabbeti yıllar yıllar önce bitmesi hatta yasaklanması gerekiyordu. basitçe kutlayın geçin. bizim hocalar da illaaa illlaaaa istiyor almazsak trip atıp düşük not veriyordu nefret ederim bu tarz şeylerden. sanki çok gerekli herkesin maaşı var gitsin kendine alsın. hatırlanmak isteyen iyi iş yapsın güzellikle hatırlayalım zoraki zorlama şeylere gerek yok

Cevaplarınız icin cooook teşekkürler, siniflari 10 kisi ama cok fazla branş var o yuzden fazla öğretmen var ve malesef velileri tanımıyorum pandemi dolayisi veli buluşması tanışması vs gibi bisey olmadi, öğretmene whatsapp grubu yapalım dediğimde yönetimin bunu yasaklandığını soyledi, velilerin numaralarini istedim, diger velilere sormadan veremem dedi. O yuzden bi bağlantımız yok malesef ama bir veliye gecen sene nasil yapıldığını sordugumda bazilari tek almis bazilari birleşip almış. Yani bir organizasyon yok malesef.Kim söylemişti alıntı yapamadim ama cicek sepetinden biseyler söylemek coook mantıklı harika bir fikir cok cok teşekkürler

Kesinlikle öyle herkes için bir stressiz gercekten

Yenilebilir cicek tarzi seyler mantıklı :)

Ben bu tarz seylerden hoslanmiyorum.
Bir kisinin bir ogretmene hediye almasindansa topluca, sinifca alinmali. Digeri bana hep rusvetimsi gelmiştir.
Taşlayacaklar taslayabilir umrumdq değil
Evt topluca iyi olurdu ama pandemi dolayısıyla velileri tanımıyorum

Hatta yeni dersler açıldı mutfak atölyesi, kodlama atölyesi, dusunme becerileri vs onlarda var. Pandemi dolayisi ile velileri tanimadigimdan herhalde yenilebilir cicek gondericem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…