- 19 Ağustos 2009
- 498
- 4
- 96
eşimin ailesinde (teyzeler, amcalar, halalar, dayılar...)birbirlerine yemeğe gittilerinde yada özel günler sonrasında bir hediyeleşme merasimi var. mesela halaya gidiliyor, kayınvaldem, diğer halalar, amcalar gidilen halaya hediye götürüyorlar. bu işi kadınlar organize ediyor tabi. süs eşyası, borcam , kahve takımı gibi. evde çocuk varsa onada bişi alınıyor. sadece özel günler(yılbaşı, bayram ) değil, örneğin iftara gidildiğinde, yada yemeğe çağırdıklarında da aynı usul devam ediyor. benim ailemde böyle bir gelenek yok . ayrıca şu andaki maddi durumumuzda her gidişte hediye götürmeme uygun değil. bana 1 kez gelindi. o zmanda yeni evliydik, ev hediyesi gibi hediye getirdiler. ancak ben giderken hiç hediye almadım. Açıkcası almak da istemiyorum. çünkü dediğim gibi birkez almaya başlarsam hep almam lazım ve şu anda da alamam . bu arada sık sık görüşüyoruz
sizce yaptığım ayıp mı ? bu kadar sık hediyeleşme tuhaf değil mi ?sadece özel günler olsa neyse ama ...
sizce yaptığım ayıp mı ? bu kadar sık hediyeleşme tuhaf değil mi ?sadece özel günler olsa neyse ama ...