Hediye

bence hediyeleşmek çok güzel bişey ama böyle devamlı ve pahalı hediyeler götürmek sanki biraz gösterişe giriyor gibi geldi bana ama neyse:86: siz onlara katılmak zorunda değilsiniz onlarda sana getirmesin getirirlerse de de ki bizde böyle bi gelenek yok boşuna zahmet etmeyin filan de:26:

Ne saçma şey ya :53:
Bırak canım al tatlını pastanı git , alamayack durumdaysan da kendin yap götür...
Bi başlarsan devamlı götürmen gerekecek madem götürmek istemiyorsun kimseyi takma istemeyerek bişeyleri yapmak için kendini zorlama :30:

Çok güzel bir şey...
Günümüzde insanların özel günleri bile önemsemediği birbirine bir çöp almaya kıyamadığı bu çağda böylesi güzel bir huy olması çok hoş :69:
Kıymetini bilin derim...
Alabildiğiniz çanak çömlek olsun, yarım elma gönül alma sonuçta :82:

Ben yanlış bir şey göremedim anlattıklarınızda,ilk defa gidilen eve,yemek davetine giderken ve özel günlerde hediye götürmek adettendir,bırakın adetleri ince düşüncedir,karşındakine değer verdiğini gösterir.Sorun değil bence.

Son düzenleme:
Ya gün olur cebinde paran olur sen de alırsın güzel şeyler götürürsün, gün olur paran olmaz bi şişe kola alırsın bi kilo kuru pasta o da seni sarsmaz zaten. Arkadaşın da dediği gibi çocuklara ufak tefek şeyler vs. Nihayetinde anladığım kadarıyla sen hediye götürmediğin için kimse seni ayıplamıyor ya da yargılamıyor ya da laf söz etmiyor di mi? Öyleyse zaten dert etme bence. En kötü evde bi kek yapar götürürsün, az veren candan sıkma canını.

Hediye kendiliğinden olduğunda içinden geldiğinde anlamlıdır. Böyle bir nevi emri vaki olması hediyenin manasını kaybettiriyor. Tüh ne alsam diye gerilerek alınan ve karşıdakinin de bu sefer ne getircek acaba diye beklediği hediyenin ne anlamı var... Bence içinizden ne geliyorsa öyle yapın onların ne yaptığı çok önemli değil.

bu ne ya bu kadar sık hediyeleşme mi olur..
ama size gelen bir hediye getirdiyse , maddi durumunuz elvermiyorsa bir pasta falan alın.. eğer onu da alamıyorsanız yapacak birşey yok..ne düşünürse düşünsünler canım alamadıktan sonra..bu keyfi değil ya..
ya bazı insanlar diğer insanları düşünmeden emrivaki birşeyler yaparlar yada birşey organize ederler..ne sıkıntıltıdır..ben çalışırken millet anasının babasının yanında maaşı kendine, ben kardeşimi üni okutuyorum we ben üni. okuyorum çalışıyorum ev masrafı falan.. hadi şöyle yapıyoruz hadi böyle yapıyoruz para toplanacak!! veremeyince de pinti oluyorsunuz oysaki hiç yoktur.. akşama ekmek paramı da bırakamam ya..
ayıp değil kardeşim millet ne düşünmürse düşünsün..

Back
X