helal etmiyorum hayatimi maffettiniz icin

kayra66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
733
563
73
Almanya
esim beni hic bir Zaman ailesine karsi korumadi su an 28 sennelik evligim , 18 sene kvlerle beraberdim ben kendimi külkedisi gibi hissettim kendi aileme bunu hissettirmedim üzülmesiler diye sabir sabir nerden buldum bilmiyorum hep sustum derdimi anlatacak kimsem yoktu esim icin kendi ailesi ( annesi babasi kardesleri)lerine cok düskündü ev yansa ilk kurtaracagi onlardi karisi 2 cocugu degildi arkanda kimse olmayinca mejburen susuyorsun cünkü hep onlar hakliydi birsey olsa hemen yemin ediyor su üstüne cikiyordular hakliyken,suclu duruma düsüyorsun o insani daha cok üzüyordu kvlere baktim yikadim ..............bir kez kirmadim ALLAH icin yaptim nur icinde yatsinlar onlar hayattayken hep arayip soruyordular meger ben baktigim icin kvlere benimkisi uzun hikaye hepsinden cok cektim onlarin cocuklarinin dügününe ben 1hafta önce gidip yardim ediyordum benim cocugumun dügünü dönüm noktasi olldu hayatimin el gibi geldiler esim onlar icin canini verirdi onun gibi kardes bulunmaz ama onu hepsi yanliz birakti esim 4 sene önce tanidi ailesini, kullanildik dedimya uzun hikaye gecenlerde hic bizi aramayanlar aradi kaynimlar esiyle ümreye gideceklermis helallik istiyorlar ben nasil helal edeyim kalbim evet demeyince ben sadece ALLAH kabuletsin hayirli yolculuklar dedim esim konusmak istemedi cünkü onu yanliz biraktiklari icin cok kirgin: asla helal etmem ben 46 yasindayim ilaclar ignelerle yasayan biriyim 16 senedir bence hayattayken herkes birbirinin kiymetini bilsin bana kizacaksiniz belki ALLAhin evvine gidiyorlar neden helal etmiyorsun diye haca parasi olan herkes gidiyor simdi benden bir kez özür dileseydiler belki helalasirdim esim kizimin dügününden sonra cok degisdi bana ve cocuklarimiza karsi su an cok mutlugum onu seviyorum sabrim yendi kaynimlara helallesmedigim icin suclumuyum.........kaynimlar bizden 15 Yas büyükler ben onlarin anne ve babalarina baktim ben genc yasda hastalandim onlar saglikli (( esimle görücü usulü evlendik kaynimlar araci olmusdu)) bukadar nankörlerrrrrrrrrrrrrr

Arkadaşım İnan bu hepimize oluyor. Tek değilsin bu konuda. Biraz iyi yürekli isen kazık yiyosun yani.. Bence yaptığın şeylerin hepsinin ecri Allah katında. Helal etmesen de suçsuz değilsin kul hakkına Allah karışmaz ki. Ama helal edersen de nefsinde savaşı sen kazanmış olursun ve Rabb'imizin çok hoşuna gideceğini düşünüyorum yani ben Cenabı Allah'ı öyle biliyorum. Unutma herşeyi gören bilen ve ve virgül herkes yaptıklarının hesabını verecek. Onlar da..

hiç canınızı sıkmayın düşünmeyin bile .. önemli olan eşiniz ve sizsiniz ve sizde iyiyseniz tadını çıkarın..Yaptıklarınızı ALLAH için yaptınız ve ALLAH yarına bırakır ama kimsenin yanına bırakmazz..

Hatayı burda yapıyoruz işte her yaptığımız iyiliğin karşılığını bekleyerek.. Belki isteyerek belkide istemeyerek yaptınız iyiliklerinizi bilemem ama bu dünyada herşeyin bir karşılığı vardır..
Eğer onlar sizin hakkınızı yedilerse yani kul hakkı zaten yaradan yanlarına bırakmaz.. İlahi adalete canı yürekten güvenin..
Şu anda mutluyum diyorsunuz belkide çektiklerinizin ödülü bu, tadını çıkarın.. geçmişe bağlı kalmak sağlığınızı bozmaktan başka işe yaramaz..
Ben bu dünyada herkese hakkımı helal ediyorum.. nefret ettiklerime özellikle helal ediyorum ki birde ahirette karşılaşmak istemem..

hiç canınızı sıkmayın düşünmeyin bile .. önemli olan eşiniz ve sizsiniz ve sizde iyiyseniz tadını çıkarın..Yaptıklarınızı ALLAH için yaptınız ve ALLAH yarına bırakır ama kimsenin yanına bırakmazz..

ALLAHA güvenim sosuz sabri ondan diledim oda Verdi beni yanliz birakmadi asla ilenmedim ölümü hepimiz tadicagiz insanlar hayattayken kader Kiymet bilsin gec kalinca degil on sene nerede ideydiler ümreye gidincemi akillarina geldi 2 seneyatakta olan anne ve babalarina baktimkendim hastayken kinci degilim kirginim canim unutamiyorum canim

o insanlarla aranda ne geçti sana ne gibi bir kötülük yaptılar bilmiyorum burda detaylı yazmamışsın ama sorunun sadece arayıp sormamaları kötü gününüzde yanınızda olmamalarıysa çoğu akraba böyle zaten canını sıktığına değmez:50:ama başka büyük sorunların varsa sen bilirsin tabiki içinden gelmiyorsa hakkını helal etmeyebilirsin:31:

Bunca yılın birikimi var içinde, insanın gönlü kırık olunca dili de söylemiyor haklısın

Ama sen hakkını Allah rızası için helal et, haksızlıkların cezasını da ona bırak

Beni 25 sene aramayan babama bile helal ettim hakkımı, biz Allah rızası için helal ederiz ama bizim helal etmemizle onların hesapları bitmiyor ki, içini ferah tut, Allah bize şahdamarımızdan yakın, kimin ne olduğunu görüyor, seni de onları da o yüzden çok durma üzerinde, ona havale et, geçmişi geçmişte bırak. Düşündükçe kendini hırpalarsın, yazık değil mi.

Bunca yılın birikimi var içinde, insanın gönlü kırık olunca dili de söylemiyor haklısın

Ama sen hakkını Allah rızası için helal et, haksızlıkların cezasını da ona bırak

Beni 25 sene aramayan babama bile helal ettim hakkımı, biz Allah rızası için helal ederiz ama bizim helal etmemizle onların hesapları bitmiyor ki, içini ferah tut, Allah bize şahdamarımızdan yakın, kimin ne olduğunu görüyor, seni de onları da o yüzden çok durma üzerinde, ona havale et, geçmişi geçmişte bırak. Düşündükçe kendini hırpalarsın, yazık değil mi.

aslinda cok sosyal birisiyim ama kendimle sorun olunca beynim duruyor . tesekkürler arkadasim tavsiyelerin icin

seni anliyorum.dilin istemiyorsa söyleme.hic bir mecburiyetin yok,tipki kayinvalidenlere bakmaya mecbur olmadigin gibi.ama her sey olmus bitmis.unut artik.ilerisine bak..

Back
X