helal haram meselesi

yasmin1985

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.512
1.252
158
kızlar evet içime dert oldu.lütfen konuyu dinimize getirmeyelim kapansın istemiyorum konu.eşim yaklaşık 2 aydır büyük bir firmanın alkol sektöründe çalışıyor.malları denetliyor ve sipariş veriyor.insanlara alkol sektöründe çalışıyor deyince suratlar değişiyor.çok mu kötü bişey yapıyor benim eşim.insanların tavrından değil asla fakat zaten başka bir iş peşinde koşarken bu teklif geldi ve girmek zorunda kaldı evimiz kira vs bende iş bakıyorum kendime nitekim o işten haber gelince orayada geçiş yapmak istiyor.şu anki şirketinde avantajları da çok iyi.insanların tepkisi beni üzdü açıkcası.sizler ne düşünüyorsunuz

kızlar evet içime dert oldu.lütfen konuyu dinimize getirmeyelim kapansın istemiyorum konu.eşim yaklaşık 2 aydır büyük bir firmanın alkol sektöründe çalışıyor.malları denetliyor ve sipariş veriyor.insanlara alkol sektöründe çalışıyor deyince suratlar değişiyor.çok mu kötü bişey yapıyor benim eşim.insanların tavrından değil asla fakat zaten başka bir iş peşinde koşarken bu teklif geldi ve girmek zorunda kaldı evimiz kira vs bende iş bakıyorum kendime nitekim o işten haber gelince orayada geçiş yapmak istiyor.şu anki şirketinde avantajları da çok iyi.insanların tepkisi beni üzdü açıkcası.sizler ne düşünüyorsunuz
Akşam öğününüzü insanlar mı veriyor ?

Baska iş bulunca değiştirmesi uygundur

o çok konuşan bilmiş insanlar geçiminizi sağlamadığına göre sorun yok bence. kimseyi takmayın. daha iyi bir iş bulana kadar çalışabilir yani

Allah insanlara irade vermiş. Yoksa Allah da alkolü, tütünü yaratmamayı bilirdi.
Aç kalsan ekmek veren olmaz, ama öğüt veren çok olur. Sigara, alkolden bin kat daha kötü. Ama maşaAllah herkes fosur fosur içiyor. İçene de kimse bi şey demiyor. İçinize sinmiyorsa, başka iş bulunca ayrılabilir. O da sadece sizin içinize sinmiyorsa.

Ev kiranızı,ekmek paranızı,fatura paralarınızı o insanlar mı ödüyor hayır,size laf yapan insanlara verin cevabı gitsin,madem böyle düşünüyorsunuz evimizin kirasını ödeyin ve tüm ihtiyaçlarımızı siz giderin deyin bakın ondan sonra sesleri çıkmaz.

Alkol sektöründe çalışıyor demeyin madem, kalite kontrolcü, denetim elemanı filan diyin biri işini sorduğunda, çalıştığı yeri sorduklarında da direk firmayı söylersiniz.
firmayı duyan zaten hemen anlıyor.denetleme diyorum bende zaten işi o.malları kontürol ediyor.

Başlığa “helal-haram” yazarsanız konu elbet dine gelecektir uyarayım. Dini boyutunu bilemem ama etik mi, ahlaklı mı, doğru mu bunları tartışabiliriz. Alkol evet sağlığa zararlı ama belli kurallara uyulduğu sürece içmek yasak değil. Eşiniz olmasa başkası çalışacak o işte. Ekmek parası sonuçta. İnsanların gırtlağını sıkıp zorla içirip, ellerinden paralarını almıyor değil mi? Bence sorun yok.

Back
X