Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi hem anne sütü hem mama verenler...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben 3 çocuğumada hiç hazır mama vermedim.4ve 5.aydan sonrada kendim evde hazırladığım mamaları verdim.oğlum 16 aylık halen daha emziriyorum.yemeklerinide yiyor.şu an yaşıtlarına göre oldukça ileride hem boy hemde kilo olarak maşallah.benim oğlum 4 aylıkken 9800gramdı.ek gıdalara başladıktan sonra kilo alması yavaşladı onun için en güzeli anne sütü

ben3 çocuklu tecrübeli bi anne olarak sizlere tavsiyem eğer bebeğiniz ayda 800-1000 gram arası kilo alıyorsa hiç mamaya başlamayın derim.anne sütüne devam edin taki 4. ayın sonuna kadar.4.aydan sonra yavaşyavaş kaşık mamalarına başlayabilirsiniz.sütünüz size az gelebilir önemli olan bebeğinizin aldığı kilo.yada bebeğiniz huysuz sürekli ağlıyo,gece uyumuyo.bi deneme yapabilirsiniz mama vererek.mama verdiğiniz zaman ağlaması geçiyorsa veya gece uyuyorsa açtır diyebiliriz.mama verdiğiniz halde aynı sorunlar devam ediyorsa açlıkla bi alakası yoktur.mamaya başlamayın en güzeli en ekonomiği anne sütü

benim kızım mama takviyesi yaptığım halde 1kilo alıyo almadığı 350 gram almıştı 15 günlükken başladık mamaya deli gibi ağlıyodu acmış yavrum çok vermemeye calışıyorum keske sütüm yetsede mama vermeye gerek duymasam maddi hem manevi zor işte yorumları okuyorumda emzirdikce gelir diyolar gelmiyo boşalıyo dolana kadarda çoçuk ağlıyo doymuyo yani yetmeyince mecbur kalıyo insan bende vermem mama diye direndim ama işin aslı öle deil arkadaşlar

bende mama veriyorum ama sadece gece yatırırken.3aylıkken 7.200 gramdı .artık mama saatini öle ögrendiki saati geldigi gibi yaygarayı basıyo günde 1kezinde zararı olmaz dedi dr.

benim kızım mama takviyesi yaptığım halde 1kilo alıyo almadığı 350 gram almıştı 15 günlükken başladık mamaya deli gibi ağlıyodu acmış yavrum çok vermemeye calışıyorum keske sütüm yetsede mama vermeye gerek duymasam maddi hem manevi zor işte yorumları okuyorumda emzirdikce gelir diyolar gelmiyo boşalıyo dolana kadarda çoçuk ağlıyo doymuyo yani yetmeyince mecbur kalıyo insan bende vermem mama diye direndim ama işin aslı öle deil arkadaşlar

aynen canım emzirdikçe gelir diyorlar..gece sık emzirmek sütü daha da arttırıyormus benimki gece saat başı emiyor neredeyse ama artmıyor..sık sık emziriyorum göğüsler boşalınca saatlerce dolmuyor..o süre içinde de oğlum acıkıyor..mecbur mama veriyorum ben de..6 ay sadece anne sütü veririm diyordum ama süt olmayınca olmadı maalesef..keyiften vermiyoruz ya mamayı..:çok üzgünüm:

kızlar benimdesütüm azdı yetmiyodu mamaya başladık aptamil 1 günde 5kere 75cc içiyo artı emiyo memeyi
yine aglıyo bende humana still tee aldım ve tahin helvası yiyom 10dkda 125cc süt sagıyom pompayla öyle veriyom biberonla kendi sütüm sagdıkça arttı bide çay ve helvayla deneyin sizde 25günlük kızım 25günde 600gr almış emmedigi halde

benim annem emzirme döneminde göğüslerine havlu koyarmıs..şarıl şarıl süt akıyormuş.havlular sırılsıklam olurdu diyor..o yönden anneme çekseydim keşke..süt yapıcı şeylerde çok tüketiyorum ama bünye meselesii.olmayınca olmuyor demek ki..neyse saglıklı olsun da yavrularımız gerisi önemli değil.

artık bazrn günde 3kez bluz değiştiriyom sütler çok akıyo kız uyurken üstüm çok ıslanıyo bildigin su oluyom bardakla boşalmış gb bmaşallahhh:nazar:

artık bazrn günde 3kez bluz değiştiriyom sütler çok akıyo kız uyurken üstüm çok ıslanıyo bildigin su oluyom bardakla boşalmış gb bmaşallahhh:nazar:

maşallah cnm maşallah aman nazar değmesin
bence bünye meselesi süt yapan ne varsa yiyiyom içiyom 4 litre su içiyom humana dan da aldım içtim bi fark olmadı malesef
olmayınca olmuyo işte süreklide memede oğlum bol bolda emziriyom

maşallah cnm maşallah aman nazar değmesin
bence bünye meselesi süt yapan ne varsa yiyiyom içiyom 4 litre su içiyom humana dan da aldım içtim bi fark olmadı malesef
olmayınca olmuyo işte süreklide memede oğlum bol bolda emziriyom

saol kuşum valalaaçlar kıs doyduklarınıbilmiyo veletler hehe

Benim kızım erken doğdu,şu sıralar doğması gereken zamana göre 2 ay 1 haftalık.Başlarda ememediği için sağarak sütümü veriyordum,artı mama tabi.Mama vermemizi doktor söyledi.Büyüdükçe gündüzleri hep kucakta durmak istediği,geceleri de reflüden dolayı kustuğu ve koyu mama verdiğimizden, düzenli olarak sağamamaya başladım.Gece sağıp dolaba atınca eşim yok o süt ısınmaz,yok çocuk hasta olur diye dolaba koymama izin vermedi.Ben arada tutturuyordum ama tam anlamıyla başarılı olamıyordu emme konusunda.Yaklaşık 10 gündür kızım emmeye başladı.Ben de sağmayı tamamen bıraktım.Sağdığım zamanlarda 30,40cc anca çıkıyordu.Emmeye başladığından beri daha az mama içiyor,3 saatte 120cc içmesi gerekirden süre ve miktar bayağı uzuyor,ama ağladıkça emziriyorum.Sütüm artmış mıdır acaba bu kadar kısa sürede?sağmaya da denemedim daha...

keske benimde sütüm aksa değiştirmeye razıyım ben kıyafet maşşalah ne güzel emsin bebişler benim kızımda 4 aylık oldu 2kere 90cc 3 kerede 120cc veriyorum çok emdiyse az yapıyom saatlerimizde belli düzene girdik mama saatleri arası hem emiyo ama saat geldi mi ağlamaya başlıyo açıktığını biliyo

Benim kızım erken doğdu,şu sıralar doğması gereken zamana göre 2 ay 1 haftalık.Başlarda ememediği için sağarak sütümü veriyordum,artı mama tabi.Mama vermemizi doktor söyledi.Büyüdükçe gündüzleri hep kucakta durmak istediği,geceleri de reflüden dolayı kustuğu ve koyu mama verdiğimizden, düzenli olarak sağamamaya başladım.Gece sağıp dolaba atınca eşim yok o süt ısınmaz,yok çocuk hasta olur diye dolaba koymama izin vermedi.Ben arada tutturuyordum ama tam anlamıyla başarılı olamıyordu emme konusunda.Yaklaşık 10 gündür kızım emmeye başladı.Ben de sağmayı tamamen bıraktım.Sağdığım zamanlarda 30,40cc anca çıkıyordu.Emmeye başladığından beri daha az mama içiyor,3 saatte 120cc içmesi gerekirden süre ve miktar bayağı uzuyor,ama ağladıkça emziriyorum.Sütüm artmış mıdır acaba bu kadar kısa sürede?sağmaya da denemedim daha...

mama takviyesi doğduğundan beri veriyomusun cnm artmış olabilir benimde arttı gibi ama mama olmadan yetmez bitiyo az yani dene sağarak anca öyle anlaya bilirsin ne kadarlık şimdi kilosu nasıl

Mamayı doğduğundan beri alıyor,geçen ay bu zamanlarda 4050 gramdı,çarşamba kontrolümüz var 5kg olmuştur herhalde...

artmıştır tabi artmaz mı ne kadar cok emzirebilirsen o kadar artar daha sütün
mamayı azalt ki seni emmeyi bırakmasın canım
anne sütü bi mucize

sütüm az gündüzleri yetmiyo çünkü uyumuyo çok çabuk uyanıyo mama a verince uyuyo ama ne kaar vermelyim acaba

benim bebiş de 2 aylık 6 kilo.sütüm yetmediği için mama veriyorum günde 3-4 kez 120 cc

maşşalahh canım;

bişi sorucam doktor tavsiyesiylemi günde 3-4 kez 120 cc veriyorssun...

sütünü hiçmi gelmiyor...

ben elimedn geldiğince az mama vermeye çalışıyorum...

benim kızımda 47 günlük ... bana verdiğin mama fazla gibi geldi...

sütüm az gündüzleri yetmiyo çünkü uyumuyo çok çabuk uyanıyo mama a verince uyuyo ama ne kaar vermelyim acaba

Benim oğlum 12 günlük. 400 cc anne sütü içiyor, üzerine de 60 cc mama içiyor. anne sütü birkaç saatte bir 40 cc çıktıgı için doymuyor. Mecburen üzerini mamayla tamamlıyorum. Aptamil 1 kullanıyorum ama e bebekten golden goat keçi sütü alacağım yarın..

Back
X