• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem Çalışıp hem evde köpeği olan var mı

ozlemn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2007
112
6
96
44
Tekirdağ
arkadaşlar bir köpeğim olsun cok ıstıyorum ama calısıyorum, hem calısıp hem köpeği olan varmı aranızda zor oluyor mu?

Bu köpeğin cinsine bağlı olmakla beraber (bekçi köpeği alırsanız nispeten yalnızlığa dayanıklı olabilir), genelde köpekler yalnızlığa dayanıklı değildir.

Köpekler yalnızlıkdan doğan sorunlarını, farklı tepkilerle ortaya koyabilirler. Eşyaları kemirmek, sürekli havlamak, size duyduğu güven/sevgide sorun yaşama riski ve en önemlisi mutsuz olmak.

Ben köpek sahibi olabilmek için, iş hayatımı koordine edecek günlerin gelmesini bekledim. 9-6 çalışırken aynen sizin gibiydim.. Çok istiyor ama ona istediği hayatı veremeyeceğimi bildiğim için hayatıma dahil edemiyordum. Bunun yerine de sahipsiz köpeklerle ilgileniyordum.
Daha sonra mesaili çalışma hayatım, binlerce şükür olsun ki bitti saatler üzerindeki kontrolü ele geçirdim.. ve üzerinden ay geçmeden köpekli hayata adım attım.. Eğer böyle bir şansım olmasaydı, köpek evlat edinmek için emekli olmayı beklerdim.. yerimseniben

Bir başka örnek de şu.. Onu bebekken alıp, evin çalışma temposuna alıştıran arkadaşlarım da var.. Sorunlu olan da var sorun yaşamayan da..

Tabii şunu da unutmamak lazım.. Köpekler gerçekten zaman ve ilgi isterler. Çalışan bir kadın olarak, yetişmek zorunda olduğunuz onca işi bir kenara bırakıp her zaman için önceliği köpeğinize verebilecek kadar sevgi / istek ve fedakarlıkta bulunmaya hazır olmanız gerekiyor..

...ve şunu da aklınızdan lütfen çıkartmayın "Onu mutlu edebilecek miyim?"

Çalışıyorsunuz diye çok istediğiniz bir duygudan alıkonulmak elbette hoş değil.. Bilinçli yaklaşmak ve çok iyi düşünmek gerekiyor..

Bende asıl onu düşünüyorum zaten evde yanlız sıkılır diye , onunla ilgilenmesi bana büyük bir zevk, daha önce evde kedıde baktım köpekte lisedeyken ama annem istemediğimden ermek zorunda kalmıstım, en buyuk hayalımdi kendi evim olunca hayvan almak aslında butun hayvanları sevıyorum ama kedı cok ıstıyorum hem kedıler evde yanlızda kalabılıyor yaramalık falanda yapmazlar ama eşim kedileri sevmiyor, oda dah önce köpek bakmıs ama, köpekte yanlız kalmaz diye biliyorum yastıkları falan parçalar, mobilyaları kemırır sıkılınca o yuzden soruyorum, belki bazı cinsler daha usludur dıye yani..

püsküüt ün de dedigi gibi cinsle alakali sanirim. benim kuzucugum hic bir zaman bize sorun cikarmadi... evde yalnizken yatar uyur. kücüklügünden beri öyle. hic bir esya ya da zarar vermedi. - benim dikkatsizligimden ortada biraktigim bir iki ayakkabi disinda :) - tabiki dikkatli olmak, özellikle kücükken ilgisini cekecek oynamak isteyecegi ve kemirecegi ayakkabi, kumanda vs gibi esyalari ulasamayacagi yere kaldirmak gerek. bu arada kizim labrador / rhodesian ridgeback kirmasi. ama baska bir örnek arkadasimin boxer i vardi. öyle yaramazdi ki evin altini üstüne getiriyordu. yastiklari, yorgani bile parcalamisti yanlizken.. gerci baska bir arkadasimin boxer i da cok sakin ve usluydu. o da hic zarar vermezdi... belki de yettirme tarzi da etkilidir ...

Son düzenleme:
2 yıl çalıştığımız için köpeğimizi evde yanlız bıraktık
sonucu bize 2 koltuk takımı (abartmıyorum :) )
1 baza yatak
yer döşemesinin kenarlıkları
bir sürü kitap ve cd
3+1 müzik sistemi
1 tane harddisk
1 tane halı
masa ve sehpa kenarları

ve daha aklıma gelmeyenlere sebep oldu :)
cins köpek yada sokak köpeği diye ayrım yapmadığım için bu konuda yardımcı olamıycam ama bendeki sonuçlar bunlar
şimdi kızım güzel bir klubeye , rahat rahat dolaşabileceği ve koşturabileceği bir alana , bir arkadaşa ve günde bizi 10 saat görebileceği bir yere sahip , ben ne kadar sevsemde artık evde beraber sarılıp yatamıyoruz ama sonuçlara boyle katlanmakta zor değil :)

2 tane köpeğimiz var. şuan da evdeyim. daha önce evlenmeden öncede annemle oturuyordum. ama evde yalnız kalırdı hemde saatlerce..
sadece 7-8 aylık olana kadar zorluk çektik. o süreçte diş değişimi ve ergenlik dönemi olduğu için. herşeyi kemirirdi.. ama şuan 3 yaşını bitirdi.. gece bile evde yalnız kaldığı oldu. ama hiç bir sorun çıkarmadı...
çişini tutar. mamasını suyunu doldurup bırakırdık. hiçbir agresifliği de olmadı geldiğimizde eve çok özlemiş olurdu atlar zıplar o kadar.
fıstık (golden retriever)28 günlükken aldık büyütünceye kadar epey sorunlar yaşandı ama 1 yaşından sonra çok duruldu. hiçbişiyi parçalamaz oldu. o annemle yaşıyor şimdi. bir de hera var (rott) o zaten ağzına hiç oyuncak bile almaz. hiçbir yeri kemirmez tüm gün yatar 6 yaşında. bizimle yaşıyor. eşimin köpeği.

Back
X