bak kardeşim sanıyorum sen 3 yıllık evlisin 3 yıl bir evliliğin oturması için çok az bir zaman. diyelim ki sana dayak atan bu adamdan boşandin. bundan sonra seni toz pembe bir hayat mı bekliyor olacak üstelik bir evladı tek başına büyütmenin ne demek olduğunu biliyor musun. boşanıp başka bir adamla evlendin diyelim onun d dövmeyecegi ne malum benim sana tavsiyem boşan demek kolay ama ben öyle demiyorum kardeşim ben'ce sabretmelisin tabi bu arada dayak yiyebileceğin durumlardan şiddetle kaçınmalısınız eğer adan psikopat değilse zamanla bu şiddetten vazgeçecek tir elbetteki tepkini koy kendini ezdirme ama çocuğunu babasıyla büyüt hayat bu imtihan dünyasıdır bu imtihanı çekemiyorum dersin başka imtihanlar gelir bulur seni. allah kolaylık ve sabır ver
Bu yorum kadar migde bulandirici yorumu okudugumu sanmam. Bu erkekler artik peygamber, allahmi olduda vazgeçilmiyor ya? Insan nasil sidette "eh iste, evliligin tuzu biberi" olarak görebilir? Siddet ve evliligin oturtmasiyla nasil bir baglanti kurdunuz anlamadim. Evliligin oturtmasi demek birbirine alismak demektir, siddete basvurmak degildir.
Ha ayrica durum tam tersi olsa, atiyorum bir kadin evi temizlemez, arkadaslari ile bulusur, evde bakimsiz dolasmis, .... hiç kimse o erkege "bu imtihan iste" demez. Bosanmasini, hatta aldatmasini hak görürler. Kimse o erkege "imtihanli dünya, sabirli ol" demez. Nedense bu imtihanlar sadece kadinlara düsüyor. Farz edilim ki konu sahibi kocasini çileden çikartti (ki oda yok) o zaman kocasi niye demiyor "imtihanli dünya, dövmek yalnistir" diye?
Bunca çirkinliklerin din ile örtülmesi ayri bir migde bulandirici zaten. Sen nereden biliyorsun neyin imtihan olup, neyin olmadigi? Kuranda nerede yaziyor bir kadinin kendini ezdirmesini, dövdürmesini ya? Ben bir ateist olarak bile buna acaip sinirlendim, müslümanlar buna daha çok sinirlenmesi lazim.
Sizler cocuklariniza hic mi kizmiyosrsunuz bilemem ama burda annelik sandign gbi değil diycek kadar abartili bir durum söz konusu değil. Siz anneligni sorgularsaniz o da fark etmeden savunur sekilde konusacaktir tabi. Soyledikleri benimde hosuma gitmedi bi kere hastaneye goturmedim filan ama lutfen sizlerde abartmayin!
Konu sahibi cocuk yetistirmek cok zor sinirlerinizn gerilmesi cok normal ama lutfen cocugunza ve esinize olabildgince sakin davranmaya calisin. Yasar Kuru hocayi tavsiye ederim cocugunuza aziz misafiriniz gibi davranin der. Henuz cok küçük cocuklar dört yasina kadar kural tanimazlar.su an yasi gereği kesfetme zamaninda merak ediyor. Daha ılımlı olmaya çalışın lutfen. Kocanizn yaptginin asla sebebi olamaz elbette ancak sizde kiskirtmissiniz. Kocanizi iyi tanirsiniz bu seklde kiskirtmaya gerek yok . Ikinizde sinirliyken iletisim kurmaktan vazgeçin bence. Kocanizn bir anlik sinirle davrandgi sonradan kendini affettirmeye calismasindan belli. Hemen affetmeyin derim ki bir daha bu sekilde davranamayacagini görsün.
Bu arada artk kk'da konu acmaya cekiniyorum. Burda zaten normal bir psikoloji de olmuyor insanlar bir de uzerine gidiyorsunuz. Derman değil sanki kendine saydirma yeri oluyor gittikce
Ben bunu kk'de çok sik rastliyorum. Yok efem, çoçuklar kural tanimazlar, disipline gerek yok gibisine. Saka gibi ya, hele sende 4 yasina kadar diyorsun. Hiç pedagoji okudunmu? O yazar kim oldugunu bilmiyorum fakat hayatimda bu kadar yalnis bir tespiti okumadim. Hayal ettigi arastirmalardan almistir o tespiti diye düsünüyorum.
Bebekler bile kural ögreniyor, kaldi ki bir 1,5 yasindaki çoçuk. Sadece bu kurallarin nasil ögrettigin çok önemlidir. Dayak ile bagirmak ile olmaz. Ceza/ödul sistemi kullanarak yapilir, ceza verdiginde evet yüksek ses ile kizginligini belirtmek ile olur. Aslinda bu konuda birçok sey soylenebilirde fakat senin bu yukarda yazdigin seyin yalnis oldugunu vurgulamak istedim.