hem evime, hem kocama hemde arkadaş çevreme yetebiliyorum diyen varmı ?

aritmetik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
278
102
98
İzmir
kızlar merhaba ben bu konuyu açtım çünkü yardımınıza ihtiyacım var ben 1 yıllık evliyim allaha şükür evimde eşimde tam istediğim gibi ama ben çok dağınık yemek yapamayan vede malasef eşine yetemiyen biri olup çıktım geçtiğimiz kış çok kötü zamanlar geçirdim ve kendimi toplayıp bir türlü harekete geçemiyorum sürekli bir bıkkkınlık var dolabım kıyafet dolu ama ben hep eşotmanla geziyorum harika bi ev döşedim kendimce ama kalkıp toplamıyorum her taraf dağınık saçımı bile taramıyorum çoğu zaman :( malesef bu böyle çünkü dediğim gibi çok zor hastane geçen bir senem oldu kardeşimin rahatsızlığı nedeniyle çok yorulduk ve de çöktüm zaten ondan öncede hayatım çok zordu ama şimdi kendime çok kızıyorum artık şükür allahıma herşey istediğim gibiyken ben çok dağıttım nolur gelin kızın bana :) bende kendimi bi toparlıyayım ya :)

kızlar merhaba ben bu konuyu açtım çünkü yardımınıza ihtiyacım var ben 1 yıllık evliyim allaha şükür evimde eşimde tam istediğim gibi ama ben çok dağınık yemek yapamayan vede malasef eşine yetemiyen biri olup çıktım geçtiğimiz kış çok kötü zamanlar geçirdim ve kendimi toplayıp bir türlü harekete geçemiyorum sürekli bir bıkkkınlık var dolabım kıyafet dolu ama ben hep eşotmanla geziyorum harika bi ev döşedim kendimce ama kalkıp toplamıyorum her taraf dağınık saçımı bile taramıyorum çoğu zaman :( malesef bu böyle çünkü dediğim gibi çok zor hastane geçen bir senem oldu kardeşimin rahatsızlığı nedeniyle çok yorulduk ve de çöktüm zaten ondan öncede hayatım çok zordu ama şimdi kendime çok kızıyorum artık şükür allahıma herşey istediğim gibiyken ben çok dağıttım nolur gelin kızın bana :) bende kendimi bi toparlıyayım ya :)

O benim :D

Kendinizi neden bu kadar hırpalıyorsunuz. İşe sakin olmakla başlamak lazım. Eğer çalışıyorsanız pazar gününü temizlik ütü yemek vs ayırın, eşiniz de size yardım etsin. Haftaiçleri de yemekten sonra eşinizle beraber kaliteli vakit geçirin. Cumartesi günleri de kendinize özel alanlar yaratın. Arkadaşlarınızla buluşun, alışveriş yapın, kuaföre gidin.

Rutine oturduktan sonra hayat cok güzel :D

neden kendını bu kadar hor görüyosun ki farklı seylerle ugras ne bilim hersey ev iş koca degıl kı yemek yapmayı bılmekte önemlı degıl ınternet var dunyanın tarıfı yazıyo ne sıkıyosun kı kendını zaten bellı zamandan sonra rutıne gecıyo hersey düzene giriyo hayatın hersey kendı elınde biyrden baslaman lazım senınde

Ev işlerine yardımcı olabilecek birini tutmadığınıza göre siz muhtemelen maddi durumu pek yerinde olmayan biriyle evlisiniz ki bütün bu işlere tek başınıza yetişmeye çalışıyorsunuz. Vallahi haliniz içimi parçaladı eşiniz inşallah onunla ilgilenmediğiniz için sizden soğumaz. Araya bir kere buz dağı girince erimesi gerçekten zor olur, belki çocuk yaparak kendinize bağlayabilirsiniz ama bu da ne derece doğru olur göreceli bir konu tabi.

Ev işlerine yardımcı olabilecek birini tutmadığınıza göre siz muhtemelen maddi durumu pek yerinde olmayan biriyle evlisiniz ki bütün bu işlere tek başınıza yetişmeye çalışıyorsunuz. Vallahi haliniz içimi parçaladı eşiniz inşallah onunla ilgilenmediğiniz için sizden soğumaz. Araya bir kere buz dağı girince erimesi gerçekten zor olur, belki çocuk yaparak kendinize bağlayabilirsiniz ama bu da ne derece doğru olur göreceli bir konu tabi.

siz sanırım maddi durumu iyi ev işlerinde yardımcı birini buldunz her cevreye yetebılıyorsunz ne güzel....

abartsaydınız afreey :)

eve yardımcı alıp almamakla maddi durumun alakası yok
konu sahibinin de iç parçalanacak bir hali yok
araya bir buzdağı falan girmemiş
çocuk ne alaka zaten, o önerinizi kale bile almaya gerek yok

konuya gelecek olursam,

hastane vs gibi durumlar söz konusu olduğu için, düzeniniz henüz oturmamış
evlendiğimde herşeyin düzene oturması 6 7 ayımı aldı
siz o süreçte hastanelerle uğraştığınız için daha uzun olabilir, gayet normal bir durum..

çalışıyorsanız, eLmayRa_ nickli hanımefendinin önerilerine katılıyorum
çalışımıyorsanız, işiniz çok kolay zaten
ufak bir silkinip kendine gelme yeterlidir :)

Son düzenleme:
çalışıyorsanız, elmayra nickli hanımefendinin önerilerine katılıyorum

Ben de size çok katılıyorum asude_bahar nickli hanım :D

abartsaydınız afreey :)

eve yardımcı alıp almamakla maddi durumun alakası yok
konu sahibinin de iç parçalanacak bir hali yok
araya bir buzdağı falan girmemiş
çocuk ne alaka zaten, onu önerinizi kale bile almaya gerek yok

konuya gelecek olursam,

hastane vs gibi durumlar söz konusu olduğu için, düzeniniz henüz oturmamış
evlendiğimde herşeyin düzene oturması 6 7 ayımı aldı
siz o süreçte hastanelerle uğraştığınız için daha uzun olabilir, gayet normal bir durum..

çalışıyorsanız, elmayra nickli hanımefendinin önerilerine katılıyorum

sonuna kadar katılıyorum arkadasım ilk paragraftakı yazınıza ayrıyetten katılıyorum :D

haftaiçi her güne bir iş sığdırın. bi gün ütü, bi gün temizlik gibi

haftanın bir günüde bakım gününüz olsun

haftasonuda gezin,tozun

haftaiçi her güne bir iş sığdırın. bi gün ütü, bi gün temizlik gibi

haftanın bir günüde bakım gününüz olsun

haftasonuda gezin,tozun

elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum..kimse dört dörtlük değildir zaten farkında olmakta önemli siz farkındasınız..toparlanırsınız allahın izni ile..

senin erkek olduğunu düşünüyorum
d
iğer konunda da demiştim zaten

malesef yetmek zor sizde dört dörtlük olmaya çalışmayın bir yerden başlayın yeter bende hem çalışıyorum hem işe hem ev işlerine hem yemeğe hem kocama yetmeye çalışıyorum tek beceremediğim yemek konusu yapıyorum ama her zaman tam olmuyor kocam da yemek konusundan biraz şikayetçi ama çalıştığım için çok şey söyleyemiyor bnde çok takıyorum herşeye yetmeye çalışıyorum ama olmuyor...... :5::5::5:

eskiden erkek eve ekmek getirirmiş

kadınsa evde yemek çamaşır bulaşık çocukla ilgilenirmiş

şimdi kadınlar da çalışıyor

ama evin yükü de omuzlarında

erkeklil+kadınlık yapıyorlar

kızıyorum böyle kadınlara

hayat müşterekse ev işi de paylaşılmalı

kendinizi hırpalamayın bu kadar

siz herşeye yetmeye çalışırsanız karşınızda sırtını size dayamış bir hazırcı eş bulursunuz

ev hanımı olsanız da bu böyle aslında

erkek ucundan tutmalı birşeylerin

eskiden erkek eve ekmek getirirmiş

kadınsa evde yemek çamaşır bulaşık çocukla ilgilenirmiş

şimdi kadınlar da çalışıyor

ama evin yükü de omuzlarında

erkeklil+kadınlık yapıyorlar

kızıyorum böyle kadınlara

hayat müşterekse ev işi de paylaşılmalı

kendinizi hırpalamayın bu kadar

siz herşeye yetmeye çalışırsanız karşınızda sırtını size dayamış bir hazırcı eş bulursunuz

ev hanımı olsanız da bu böyle aslında

erkek ucundan tutmalı birşeylerin

Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini bilmeli. Erkek dediğin evde bulaşık yıkamaz, kadın dediğin erkeklik taslamaz. Tabiatımıza aykırı hareket etmek ne zamandır moda oldu? yok ben böyle iyiyim diyenler mızmızlanmasınlar.

Erkek olduğum yönünde görüşlerinizi yazıyorsunuz, neye dayanarak bu tarz tespitlerde bulunuyorsunuz anlamak güç. İllaki beni ötekileştirmek istiyorsanız delikanlı diyebilirsiniz zira bu yakıştırma bizlere daha çok yakışıyor.

Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini bilmeli. Erkek dediğin evde bulaşık yıkamaz, kadın dediğin erkeklik taslamaz. Tabiatımıza aykırı hareket etmek ne zamandır moda oldu? yok ben böyle iyiyim diyenler mızmızlanmasınlar.

Erkek olduğum yönünde görüşlerinizi yazıyorsunuz, neye dayanarak bu tarz tespitlerde bulunuyorsunuz anlamak güç. İllaki beni ötekileştirmek istiyorsanız delikanlı diyebilirsiniz zira bu yakıştırma bizlere daha çok yakışıyor.

neden erkek bulaşık yıkamazmış

eline mi yapışır

eşini seven ona değer veren bir insan bir işin ucundan tutar

hatta yemek bile yapar

kadın erkeklik taslasın demedim

ama bunu bilir bunu söylerim

hayat müşterektir

ortada bir evlilik varsa her iki tarafta birşeyler koyacak

aman eve geldim ayağımı uzatır yatarım

zavallı kadın akşama kadar zaten çalışmaktan ayakları şişmiştir

çamaşır ütü bulaşık yemek kocaya saygı

kaynanaya saygı

kayınpedere saygı

görümceye saygı

eltinle iyi geçin

.......ve bu liste uzar gider

ayrıca ben hiç bir bayandan üstteki cümleleri duymadım
sence de şüpelerimde haksız mıyım

ben ufakta olsa kendi sıkıntımı paylaşmak için açtım bu konuyu ama görüyorum ki sizin benden dahada büyük bir derdiniz var siz çok karamsarsınız benim yazdıklarımdan nasıl böyle bir sonuca vardınız anlayamadım, yazdıklarınız karşında sadece gülümsedim yapmayın kendinize bunu bu kadar karamsar olucak bi durum yok benim için söyledikleriniz önemli değil ama sanırım siz kendi hayatınızda da mutsuz olmalısınki vah vah tüh tüh gibi ifadeler kullanıyosunuz, benden size ufak bir tavsiye hayatı yaprak dökümü tadında yaşamayın buradki tek amaç diğer kadınlarla birşeyler paylaşıp bazen öğüt almak bazen daha tecbüreli olanlarımızın hayatından örnek almak ama asla ve asla ötekileştirmeden asla incitmeden ve kırmadan yapmak yinede teşekkür ederim size umarım hayatınızdaki mutsuzluklar biter ve sizde sadece bizler gibi hoşça vakit geçirmek için girersiniz buaya.
son bir not daha herkim her ne koşulda olursa olsun katiyen çocuk yaparak evlilik kurtarmaya çalışmamalı bence çocuk asla bir can simidi değildir yazıkki sizin gibi bazı kadınlar da bunu böyle değerlendirsede bence çok büyük bir yanılgıdır bu

O benim :D

Kendinizi neden bu kadar hırpalıyorsunuz. İşe sakin olmakla başlamak lazım. Eğer çalışıyorsanız pazar gününü temizlik ütü yemek vs ayırın, eşiniz de size yardım etsin. Haftaiçleri de yemekten sonra eşinizle beraber kaliteli vakit geçirin. Cumartesi günleri de kendinize özel alanlar yaratın. Arkadaşlarınızla buluşun, alışveriş yapın, kuaföre gidin.

Rutine oturduktan sonra hayat cok güzel :D

sanırım haklısınız benim sorunum herşeyin her zaman mükemmel olmasını istemek hal böyle oluncada işler iyiyce birbirine giriyo galiba.

ben ısyerımden evlı arkadaslardan ornek vereyım
genelde kocasına ve cevresıne yetebılenler evıne yardımcı getırenler
sadece bır abla var herseye yetısen oda ayda bı kere yardımcı getırıyormus

ımkanınız varsa psıkolojık destek alarak bu durumdan kurtulabılırsınız
ayrıca kansızlık veya benzerı bır vıtamınsızlık felanda olabılır bı kan testı sonucunda boyle bır takvıye almanızda sızı enerjık yapabılır

Back
X