Hem evlenmekten korkuyor hemde ailem sorun çıkarıyor =(

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.407
358
Mersin
Benim bir buçuk yıllık bir ilişkim var ama bundan önce bir değil iki değil tam 4 kere aldatıldığım için birine bu kadar güvenip bu kadar beraber olmam bile mucize resmen.23 yaşındayım okul bitiyor ve ben hayatımda ilk defa evlilik planları yapıyorum.Sevgilimde benim gibi zannediyordum ta ki ben evlenmekten korkuyorum diyene kadar.Neden dediğimde hem daha kpss var askerlik var dedi.Bende zaten hep 3 sene sonra ancak evleniriz diyordum,hayat şartları =( Ama erkek arkadaşım beni mutlu edemeyeceğinden korktuğunu söyledi.Bu yaşta artık bunun çok sık kullanılan bir bahane olduğunu tabi ki biliyorum.Ayrıca ben aleviyim.Onlar sünli.Annemlere her ne kadar bin yıl önce kaldı bunlar desemde biz sünli damat istemeyiz diyorlar.Özellikle babam asla bir sünliyle evlenemezsin diyor.Onun aileside keşke alevi olmasaymış demiş bana daha yeni söylüyor.Bundan önce çok ilişkim oldu normalde böyle bir durumda arkama bile bakmadan dönüp gitmem gerektiğini biliyorum ama ben hayatımda kimseyi sevmediğim kadar seviyorum onu.Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.Çıkar yolda bulamadım.Sevgilim ilişkimizin 3. ayında evlilik teklif etti ama şimdi böyle diyor.O da bana destek olmuyor.Fikri olan var mı :43:

Benim bir buçuk yıllık bir ilişkim var ama bundan önce bir değil iki değil tam 4 kere aldatıldığım için birine bu kadar güvenip bu kadar beraber olmam bile mucize resmen.23 yaşındayım okul bitiyor ve ben hayatımda ilk defa evlilik planları yapıyorum.Sevgilimde benim gibi zannediyordum ta ki ben evlenmekten korkuyorum diyene kadar.Neden dediğimde hem daha kpss var askerlik var dedi.Bende zaten hep 3 sene sonra ancak evleniriz diyordum,hayat şartları =( Ama erkek arkadaşım beni mutlu edemeyeceğinden korktuğunu söyledi.Bu yaşta artık bunun çok sık kullanılan bir bahane olduğunu tabi ki biliyorum.Ayrıca ben aleviyim.Onlar sünli.Annemlere her ne kadar bin yıl önce kaldı bunlar desemde biz sünli damat istemeyiz diyorlar.Özellikle babam asla bir sünliyle evlenemezsin diyor.Onun aileside keşke alevi olmasaymış demiş bana daha yeni söylüyor.Bundan önce çok ilişkim oldu normalde böyle bir durumda arkama bile bakmadan dönüp gitmem gerektiğini biliyorum ama ben hayatımda kimseyi sevmediğim kadar seviyorum onu.Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.Çıkar yolda bulamadım.Sevgilim ilişkimizin 3. ayında evlilik teklif etti ama şimdi böyle diyor.O da bana destek olmuyor.Fikri olan var mı :43:

Ya aslında bu alevi-sünni,Türk-kürt,yok şöledi böledi durumları çok saçma bir durum artık gerçekten geri de kalması gereken bir olay ama aileler bu kadar tutucu olduğu zaman evlenebileceğinizi sanmıyorum katı kurallar vardır,ikna edebileceğinizi de sanmıyorum.Bana göre erkek arkadaşınızda ya bu tabular yüzünden bitirmeye çalışıyor,yada iş ciddiye bindiği için gerçekten korkuyor.Bence biraz zamana bırakmalısın..zorlama yani bırak bakalım neler olucak:61:

alevilik sünnilik konusu bazen benimde kafamı kurcalıyor. benim ailemde yana sorunum yok. benim ailem ben istedikten sonra dini mehzebi ne olursa olsun kabul eder istediğim kişiyi. ailemde sevgilimi biliyor. benim sevgiliminde ailesi alevi. bana çıkmaya başladıktan aylar sonra söyledi. tamam benim için asla sorun değil olamazda ama en başında söylememesine üzüldüm. benim ailemden yana sorun yok sizden yanada sorun olmaz değil mi diye defalarcada sordum.. bizde öyle birşey yok dedi. hatta kuzenlerinden birkaç örnek saydı.

ben hala bu tip şeyler için sorun çıkaran aileleri anlayamıyorum. iki kişi birbirinin düşüncesine saygı duyuyorsa sorun yaratmaz din mezhep. mesela benim sevgilimle fikirlerim nerdeyse aynı aramızda bugüne kadar mezhep konuşması bile geçmedi. şimdi biz bu kadar anlaşırken ailelerin araya girip kabul etmemesini asla kabul edemezdim.

canım zamana bırak biraz. bence mehzep konuları aşılabilir. sevgilin evlilikten gerçekten korkuyor da olabilir. Sorumluluk alma korkusu vardır belki. biliyorsun erkekler geç olgunlaşıyor. biraz sabırlı ol canım. herşey olacağına varır.

.................................................................................................................................

Son düzenleme:
sevgilim benden bir yaş büyük sadece ama o daha hevesliydi en başta benim şaşkınlığım ondan.

ayrıca benim ailem bu din konusunda aşırı hassas.Maraş olaylarını yaşamışlar.Annemler öldürülmesin diye dedem hepsini alıp kaçmış.Okuyamamışlar falan.Ayrıca iki dayım inat edip sünli gelin getirmiş ikiside boşandı.Çok fena yani durum.Benim gibi alevi olan bir arkadaşımında nişanlısı sünli,onlar dert etmiyorlar bunu ama benim ailem aşırı tepkili :50:

Bir erkek arkadaşın var, sana çıkmanızın 3. ayında evlenme teklifi etmiş; şimdi de KPSS, askerlik gibi meselelerden, seni mutlu edememe ihtimalinden dolayı evlilikten korktuğunu ve ailesinin Alevi gelinden yana olmadığını sana henüz söyleyen...

Bir ailen var, Maraş olayları vs. atlatmış, Sünnilerle evlenme konusunda kötü bir tecrübe yaşamış olan ve bu ilişkiye karşı çıkan...

Ve bir sen varsın, çok defa aldatıldığı için korkan ama sonunda mutluluğu yakaladığını düşündüğü ve erkek arkadaşını çok sevdiği için vazgeçmek istemeyen...

Öncelikle sana şunu söyleyebilirim, erkek arkadaşın seni hakikaten seviyor ama ailesinin ona dedikleri sana karşı olan tavrını etkilemiş. Yani evet evlilikten korkuyorum bir bahane, ama boş olan ve seni atlatmak için kullanılan cinsten değil. Çünkü ilerde ailesi ve senin aranda kalıp her şeyin daha da kötüye gitmesinden ve kendisinin de dediği gibi seni mutlu edememekten korkuyor. Ailen de dayılarının başına gelenin senin de başına gelmesinden korkuyor ve haliyle seni korumak için bu duruma karşılar.

Bence sen oturup güzelce düşün, bu farklılıklar aranızda bir soruna yol açar mı yarın öbür gün. Çünkü sonuç olarak evlilik sadece iki kişi arasında yapılan bir şey değildir, iki aile girer işin içine...

İnşallah her şey güzel olur senin için. :34:

malesef hep çıkıyor bu mezhep sorunları... bir yandan ailelere hak veriyorum...çünkü gerçekten de aileler de işin içine girecek ilerde...sevgi büyükse, kimsenin ailesi herhangi bir dayatmada bulunmadan birliktelikleri onaylarsa sorun çıkmaz... ama bunun garantisini de bilmek zor... zamanla yaşamadan öğrenilmiyor bazı şeyler... gönül ister ki iki taraf birbirine saygı duysun...ve ayrıca iki tarafın ailesi de geline/damada vs saygı duysun...zor birşey değilaslında ama uygulamaya gönüllü olan aileler az... umarım güzel şeyler olur...

Back
X