Hem Gerizekali Hem Suclu Benim

Calismiyorum. Ana ocaginda rahar edemem babam calismiyor 7/24 evde... Ev harabe cocuk buyutme ortani yok. Hem tek annem calisiyor. O kadar bogaz nasil geciniriz. Bode kardesim var 13 yasinda.

O zaman gökten bir mucize insin sihirli değnekle hayatınıza dokunsun.

Arkadaslar,
Dun eltilerimi cagirmistim kahvaltiya kv bana onlarin yaninda gerizekali dedi. Bugun evlilik yildonumumuz. Esim eve geldi yemek yerken ona "Senle onemli bir konu hakkinda konusucaz." dedim. Ona basladim anlatmaya;
Annen dun sofrada sebebini bile hatirlayamadigim bir konudan oturu beni eltilerimin yaninda bana gerizekali dedi. Ben annene esimin annesisin buyugumsun hurmette ediyorum hizmette ediyorum diye bana gerizeklai demeye hakkin yok. bana benim annem be gerizekali bir kez bile dememistir. Sen ogullarina istedigini diyebilirsin ama bana diyemezsin cunku sen bizi torunlarin ve ogullarin kadar bagrina basmadigin halde bizden ilgi medet umuyorsun. Hemde bu el kizidir yapar yeridir deyip bizi cope atiyorsun. dicem dedim. O da bana;
Bak annemin diyecegi sey su busekilde konusman yanlis olur. Sana sunu diyecek;Iyi bende bir daha gelmem evinize. der annemi ben taniyorum. o zaman be de bu evle iliskimi keserim dedi bana. Bende hem mavdur hemde suclu ben mi oluyorum dedim. O da bana tehditkar cumleler sarfetti. Zaten en kuvuk seyde beni kapi onune koymaktan begenmiyorsam s..ktir olup gitmemi soyluyo. sonra ben dayanamadim elim kolum bagli birden krize girdim aglamaya basladim. O da bana;
Benim ebem s...kiliyo calisip size bakcam diye tisortunu yirtip ustume yurudu vurcak sandim. Sonra yemek yedigi tabagi alip duvara carpti. Seni oldurucem deyip tisortunu yirtmaya calisiyordu. Vagirtidan kuz korktu agladi. Kapiyi caldigitmeye kalkti alt komsu cikti noldudedi o da oraya girdi. Komsu sonra kizi gelip aldi. Sonra evi topladim Kapi caldi baktim eltim ve diger eltim8n anasi. Evi gorduler noldu dediler ustun koru anlattim. Eltim ve kaynim gelmis. kaynim asagidaymis. Sonra kaynim geldi ben annemle konusurum dedi.Komsu kvyi aramis. onlara yetistirmis. Buyuk eltimle kv ortanca eltim altli ustlu oturuyo. Ben eltimin amcasinin binasinda oturuyorum. Olay buyudu. Esimi anasi aradi yarin sabah oraya gelcem diyo.
bunları eşime yansıtmazdım yerinizde olsaydım.
kaynanamı alttan alttan hallederdim. diyeceğimi derdim.
eşime de bi şey anlatmazdım.
hee birilerinden duyarsa da hiç de öyle olmadı derdim.
neden eşinizle aranızı kaynananız yüzünden bozdunuz.
gereksiz bi tartışma olmuş bana sorarsanız.
kayınvalideler böyle yapar malesef. hak görürler zaten kendilerinde her bir şeyi. ben de kaynanamla sürtüştüm zamanında . eşim ile ters düştüm siz gibi. ama anladım ki eşleri katmadan halletmek en rahatı . oh mis

uzak bi yere taşının diyeceğimde eşin kabul etmez herhalde, anneciği evine gelmezse diye korkar:KK53:

Nabza gore serbet. Esime bizey demeden konussam daha mi iyi olurdu. Kv nin diyecegi ben gelmem diye tehdit ediyor bizi.

İnanın bana daha iyi olurdu. Bende eskiden böyleydim eşimle paylaşırdım o da bana sakın böyle konuşma küser eder diyordu. Sonra baktım böyle gitmeyecek şimdi kaynanam bir şey dediğinde olay anında cevabını veriyorum. Eşime de annen böyle böyle konuştu bende cevabını verdim ilk benim ağzımdan duy diye söylüyorum diyordum. İlk başlarda annem küsmüştür şimdi diyordu bende olabilir bilmiyorum zaten çok umurumda da değil bende ona kırgınım sonuçta. İstemediği laflar duymak istemiyorsa ona göre konuşacak diyordum. Şimdilerde hiç sormuyor bile bende söylemiyorum çoğunlukla ama cevabını anında verdiğimi biliyor eşim.

şunu şunu söyliycem diye kocadan izin almak zorunda değilsiniz. kadın size gerizekalı dediğinde anında verecektiniz cevabı. madem baba evine dönemem diyorsunuz bulunduğunuz durumu iyileştirmeye çalışın. eşinize sorunları anlatmayın, kendini halledin.

Kocan da bi sorun mu var arkadasım hani psikolojik olarak çünkü bu kadar tepki vermesi hic normal gelmedi bana
Sen kaynanayi boşver simdi eşine odaklan
psikologa gitmesi icin ikna etmeye calis

Keşke sana "gerizekalı" dediğinde, "hayırdır anne neden gerizekalı oldum" deseydin? Kaldı ki eşinin de az çok huyunu suyunu öğrenmişsindir. Ona göre temkinli davransaydın.
Kocanın yaptığı insanlık dışı.
Hadi bakalım ailene dönecek durumun da yok, ayıkla pirincin taşını. İnşallah daha fazla büyümeden düzelir durumunuz. :/

Niye kocana söylüyosun ki . Ne saçma yahu. Bir laf diyeceksen dersin.kocanı şu işlere karıştırma.baş edebilirim diyosan kv le ona göre davran , yok yapamam dersen ya susup oturacaksın yada çıkacaksın o evden.eşin bunları konuşulacak uzlaşmaya varılacak biri değil anladığım kadarıyla

Sevgili Mysterious66,

Yasadiginiz seyler hos degil ancak kullandiginiz üslup da hos degil.
Umarim esinize annesini anlatirken "kari" demiyorsunuzdur.
Lütfen hakliyken haksiz duruma düsmeyin, üslubunuza dikkat edin ve akilli davranin.
Cünkü sinirle, kirginlikla atilan her adim, sizi haksiz duruma düsürecektir.
Demedim tabiki de o kadar da suursuz degilim.
Gelince dersin ki
Sen bana gerizekali dedin herkesin icinde vs baska seyleride soyle. ben sana hep saygimdan susuyorum en sonunda ogluna patladim birbirmizi yedik de.
Hangi anne bunu ister ki
Ayrica esinde cok dengesiz.
Tek o calisiyor sanki thsrt yirtmalar falan
Benim yuzunden kavga ediyosanuz vi daha gelmem bende mutlu olun siz yeter bana dedi baaa..

Nasıl insanların arasına düşmüşsün böyle ,herkes çok avam. Bu durumda onu terkedemeyeceksen neden huzursuzluk çıkarttığını bulmaya çalış. Sonuçta işin,paran yok. Ailene geri dönemiyorsun ortam uygun değil. Çocuğun küçük onu alıp sığınma evine falanda gidemezsin. O halde neden kavga çıkartıp,olayları rezalete dönüştürüyorsun? Benim anlamadığım o kadar olaydan sonra nasıl yüzyüze bakacaksınız? Kocana,kayınvalidene,eltilerine,komşularına rezil olmuş oldun. Milletin ağzına laf veriyorsun. Bence çalışıp para biriktir ve o evi terket. O zamana kadarda sesini çıkartmayıp uslu uslu otur yerinde[/QUBunu dusunucem... En iyisi boylesi demek... Duygularima tercuman oldunuz tesekkurler...

Nasıl insanların arasına düşmüşsün böyle ,herkes çok avam. Bu durumda onu terkedemeyeceksen neden huzursuzluk çıkarttığını bulmaya çalış. Sonuçta işin,paran yok. Ailene geri dönemiyorsun ortam uygun değil. Çocuğun küçük onu alıp sığınma evine falanda gidemezsin. O halde neden kavga çıkartıp,olayları rezalete dönüştürüyorsun? Benim anlamadığım o kadar olaydan sonra nasıl yüzyüze bakacaksınız? Kocana,kayınvalidene,eltilerine,komşularına rezil olmuş oldun. Milletin ağzına laf veriyorsun. Bence çalışıp para biriktir ve o evi terket. O zamana kadarda sesini çıkartmayıp uslu uslu otur yerinde

Kendini ezdirme bundan sonra konus ama mantikli bir sekilde cevabini ver. Gerekirse telefonla kayit altina al kendisini davet et ve yuzlestir esinle .

Yav sen hergun bunlari kahvaltiyami cagiriyosun.hem rahatsizsin onlardan bide surekli berabersin.uzak dur madem.cunku uc gundur konu aciyosun hep kahvaltiya cagirdim diyosun.
Ben olsam sorun ciksin kavga ciksin diye surekli birlikte olmaktansa uzak dirmayi tercih ederim.
Ayrica esine bunu bunu diyecem deyip esinin tepkisine gore hareket etcene annesine desen ya o lafi ettiginde birdaha bu sekilde kelime kullanma diye.
İster kalksin gitsin ister otursun.seninki hakliyken haksiz duruma dusmek.

bunları eşime yansıtmazdım yerinizde olsaydım.
kaynanamı alttan alttan hallederdim. diyeceğimi derdim.
eşime de bi şey anlatmazdım.
hee birilerinden duyarsa da hiç de öyle olmadı derdim.
neden eşinizle aranızı kaynananız yüzünden bozdunuz.
gereksiz bi tartışma olmuş bana sorarsanız.
kayınvalideler böyle yapar malesef. hak görürler zaten kendilerinde her bir şeyi. ben de kaynanamla sürtüştüm zamanında . eşim ile ters düştüm siz gibi. ama anladım ki eşleri katmadan halletmek en rahatı . oh mis

İnanın bana daha iyi olurdu. Bende eskiden böyleydim eşimle paylaşırdım o da bana sakın böyle konuşma küser eder diyordu. Sonra baktım böyle gitmeyecek şimdi kaynanam bir şey dediğinde olay anında cevabını veriyorum. Eşime de annen böyle böyle konuştu bende cevabını verdim ilk benim ağzımdan duy diye söylüyorum diyordum. İlk başlarda annem küsmüştür şimdi diyordu bende olabilir bilmiyorum zaten çok umurumda da değil bende ona kırgınım sonuçta. İstemediği laflar duymak istemiyorsa ona göre konuşacak diyordum. Şimdilerde hiç sormuyor bile bende söylemiyorum çoğunlukla ama cevabını anında verdiğimi biliyor eşim.

şunu şunu söyliycem diye kocadan izin almak zorunda değilsiniz. kadın size gerizekalı dediğinde anında verecektiniz cevabı. madem baba evine dönemem diyorsunuz bulunduğunuz durumu iyileştirmeye çalışın. eşinize sorunları anlatmayın, kendini halledin.

Niye kocana söylüyosun ki . Ne saçma yahu. Bir laf diyeceksen dersin.kocanı şu işlere karıştırma.baş edebilirim diyosan kv le ona göre davran , yok yapamam dersen ya susup oturacaksın yada çıkacaksın o evden.eşin bunları konuşulacak uzlaşmaya varılacak biri değil anladığım kadarıyla
Oncelikle hepinize cok tesekkur ediyorum yorumlsriniz cok guzel fakat detaylari size aktardigimda belki sizde benim yadadiklarima çüşş ogha falan diyeceksiniz çünkü arapsacina dondu benim bu hal.
Gun icinde cevap veremiyorum cunku esim bana telefon yasakladi ve o uyuyunca onun telefonundan yaziyorum. Maalesef boyle de bi durumum var.
Esim sabah bana bu evliligin artik sadece kagit uzerinde surecegini soyledi bende gerek yok bosanuriz ben giderum siz yeter ki huzursuz olmayin (tek suclu benmisim gibi davraniyor) dedim. Esim bana nasul gecineceksin bu cocugu nasil yetistireceksin dedi. beni ikna etmeye calisti. Anneme soylerim bugun gelmez dedi. Sanada artik karismicam ne halin varsa gor ister acil ister disardan oku dedi. Ama bu eve artik bundan sonra madem annem gelmiyor senin ailende gelmicek sen gidersin annenlere dedi. Cok agladim... Hickiriklara bogulfum.. Bi ara kalbim parcalancak gibiydi... Nefes alamadim.. B3n onsuz napicam dedim... Ben esimi seviyorum.. aramizda problem yok birbirimizi seviyoruz. lakin tek problem annesinin davranislari. Krize girmesinin nedeni ise kv bi tek bana karsi degil esimi de cok bunaltiyor. KARISMADIGI sey yok. Ogullari gelinleri torunlari istiyor ki sozumden asla cikmasinlar. Hep benim dedigim olsun. Herneyse gitti o evden 10 da. saat 12 gibi kv geldi. Sakindi. Mes3le ne dedi. Anlattim. Bana ayni esimin dediklerinisoyledi ki ben esime soylediklerimin belki hic birini bile soylemedim cunku cok alingan kendisi. Beni istemiyorsan soyle bi daha gelmem siz mutlu olun. o cocuk krizlete girmis ya kendi i atsaydi bi yerlerden. Mahkwmede seni suclardim dedi. Sonra ben gidicem dedim. O da baktim butun laflari yuttu geri vitese aldi hayret ettim. sonra vazgecirmeye calusti eger evden gidersen asil simdi gerizekali olursun bu cocuk (kizim) sefil olur dedi. Sonra eltim aradi bize gelin komsular ususmeden dedi. gittik. Bi iyi davrandi eltim kv hatta esimin yegeni pervane oldular. Olur boyle seyler akilli olun dedi bana ve esime telefonda. sonra esimle aramizi duzeltmeye calisti. esim beni almaya gelmedi isyerinden. ben ciktim eve yakin yerde arkamdan geldigini gordum dayanamadim dedi ama simdi ayri yatiyoruz. Bende komsularin kaynimin eltilerimin dedikleri kv onlar ben8m hakkimda kotu seyler soylemisler onlari

Bundan sonra bari biraz mesafeli ol.her cagirdiklarinda gitme sen cagirma.gelselerde is felan yap otursun onlar.
Telf yasaklamak ne .acil bisey olsa esini araman gerekse.
Sen esimle sorun yok diyosun ama aranizda anlasamadiginiz seyler var .esin sana demis ya ister acil ister disardan oku karismiyorum demekki bunlarda aranizda sorun oluyor.

Oncelikle hepinize cok tesekkur ediyorum yorumlsriniz cok guzel fakat detaylari size aktardigimda belki sizde benim yadadiklarima çüşş ogha falan diyeceksiniz çünkü arapsacina dondu benim bu hal.
Gun icinde cevap veremiyorum cunku esim bana telefon yasakladi ve o uyuyunca onun telefonundan yaziyorum. Maalesef boyle de bi durumum var.
Esim sabah bana bu evliligin artik sadece kagit uzerinde surecegini soyledi bende gerek yok bosanuriz ben giderum siz yeter ki huzursuz olmayin (tek suclu benmisim gibi davraniyor) dedim. Esim bana nasul gecineceksin bu cocugu nasil yetistireceksin dedi. beni ikna etmeye calisti. Anneme soylerim bugun gelmez dedi. Sanada artik karismicam ne halin varsa gor ister acil ister disardan oku dedi. Ama bu eve artik bundan sonra madem annem gelmiyor senin ailende gelmicek sen gidersin annenlere dedi. Cok agladim... Hickiriklara bogulfum.. Bi ara kalbim parcalancak gibiydi... Nefes alamadim.. B3n onsuz napicam dedim... Ben esimi seviyorum.. aramizda problem yok birbirimizi seviyoruz. lakin tek problem annesinin davranislari. Krize girmesinin nedeni ise kv bi tek bana karsi degil esimi de cok bunaltiyor. KARISMADIGI sey yok. Ogullari gelinleri torunlari istiyor ki sozumden asla cikmasinlar. Hep benim dedigim olsun. Herneyse gitti o evden 10 da. saat 12 gibi kv geldi. Sakindi. Mes3le ne dedi. Anlattim. Bana ayni esimin dediklerinisoyledi ki ben esime soylediklerimin belki hic birini bile soylemedim cunku cok alingan kendisi. Beni istemiyorsan soyle bi daha gelmem siz mutlu olun. o cocuk krizlete girmis ya kendi i atsaydi bi yerlerden. Mahkwmede seni suclardim dedi. Sonra ben gidicem dedim. O da baktim butun laflari yuttu geri vitese aldi hayret ettim. sonra vazgecirmeye calusti eger evden gidersen asil simdi gerizekali olursun bu cocuk (kizim) sefil olur dedi. Sonra eltim aradi bize gelin komsular ususmeden dedi. gittik. Bi iyi davrandi eltim kv hatta esimin yegeni pervane oldular. Olur boyle seyler akilli olun dedi bana ve esime telefonda. sonra esimle aramizi duzeltmeye calisti. esim beni almaya gelmedi isyerinden. ben ciktim eve yakin yerde arkamdan geldigini gordum dayanamadim dedi ama simdi ayri yatiyoruz. Bende komsularin kaynimin eltilerimin dedikleri kv onlar ben8m hakkimda kotu seyler soylemisler onlari
son cümleyi anlamadım kim kimin hslkında kötü konuşmuş..ama eşin böyle ana kuzusu olmaya devam etmez inşallahhh

Back
X