• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem hamarat hem bakımlı olmak zor mu?

noend

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
116
0
0
İstanbul
Ben ne hamaratım ne de bakımlıyım. O kadar çok üşengecim ki kendimden çok şikayetçiyim. Tüm gün yat yat, inanın acıkıyorum yemek yapmak bile zor geliyor eşim gelmeden çoğu zaman yemek yemiyorum... Ev temizliği desen artık biri gelecekte de görecek diye utanmasam hiç yapmicam üsten üsten. Düzen yok, dağınıklık her yerde. Kendime de bakmıyorum hiç, çalışmadığım için saldım kendimi iyice... Pijamalarla oturuyorum. Tüm gün tv, bilgisayar... Ama buna bir dur deme vakti geldi artık.

Hem hamarat, temiz, titiz hemde kendine bakım yapan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Neler yapıyorsunuz? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Artık üşengeçlikten kurtulup hayatımı olumlu yönde değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı bekliyorum... :71:

Hep mi böyleydiniz yoksa son zamanlarda mı üşengeçsiniz?
Bence önce bunu keşfedin,ona göre harekete geçersiniz.

hayır hıc zorr deillllll :P
şımarmak gıbı olmasn ama hem hamaratm hem bakımlıyım :D:D
hem evmle ugrasmayı sevıyorum hem de kendımle

Hep mi böyleydiniz yoksa son zamanlarda mı üşengeçsiniz?
Bence önce bunu keşfedin,ona göre harekete geçersiniz.

Aslında hep böyleyim diyebilirim... Annem bana hiç iş yaptırmadı, bende hep böle sınıftaki inek öğrenci tabirinde olanlardandım... Ne kendime baktım ne ev işi öğrendim... Mezun oldum kendimi işe verdim çok yoğun çalıştım gecelere kadar, evle ve kendimle bir alakam olmadı... Şimdi bunları değiştirmek istiyorum böyle nereye kadar. Eşimin de durumu öle hizmetçilere filan yetmez. Kuaförlerede verecek param yok malesef çalışmadığım için. Bunları kendim yapmalıyım. Harekete geçmeliyim ama yeterli motivasyonu bulamıyorum kendimde... Nerden başlasam, neler yapsam :52:

Aslında hep böyleyim diyebilirim... Annem bana hiç iş yaptırmadı, bende hep böle sınıftaki inek öğrenci tabirinde olanlardandım... Ne kendime baktım ne ev işi öğrendim... Mezun oldum kendimi işe verdim çok yoğun çalıştım gecelere kadar, evle ve kendimle bir alakam olmadı... Şimdi bunları değiştirmek istiyorum böyle nereye kadar. Eşimin de durumu öle hizmetçilere filan yetmez. Kuaförlerede verecek param yok malesef çalışmadığım için. Bunları kendim yapmalıyım. Harekete geçmeliyim ama yeterli motivasyonu bulamıyorum kendimde... Nerden başlasam, neler yapsam :52:

Hımmm... Anladım..
Evinizi ve kendinizi seviyorsunuz di mi?
İnsan sevdiklerini güzelleştirmek ister,yani benim mantığım böyle işliyor.
Temizlik yapmaktan nefret eden ben,canım evim haftaiçi hiç ellenmediği için yerler toz olmuş,kıyamadım sabahtan süpürge açtım ki ben bu haftaiçi işyerinde çok yorulmuştum,sözüm ona akşama kadar yataktan kalkmayacaktım.
Aslında siz çalışmıyormuşsunuz işiniz daha kolay. Haftada 2 defa süpürge açsanız arkasından bir de vileda yapsanız sabahtan,inanın eviniz hep temiz durur. Ki bu en fazla 1 saatinizi alır. Cam,halı silmek olaylarına ben de girmediğim için o konuda tavsiyem yok. Her banyoya girdiğiniz bir domestos ohhh mis!
Yemek konusunu da çok abartmanıza gerek yok,bir gün sebze,bir gün baklagil,bir gün köfte diye diye plan yapın bence.
Kişisel bakım da çok zor değil,epilatörle tüylerinizi alın,her daim duş alın,pijama yerine mini elbiseler giyin,güzel bir parfüm,saçlarınızı jöleyle yatıştırın,bir kalem,bir parlatıcı!
Ohh ohhhh!!!

Laaleciğim çok güzel anlatmışsın...:9:
Ama sanıyorum önce konu sahibinin üşengeçlikten çıkmasını sağlamak gerek...:1:

Laaleciğim çok güzel anlatmışsın...:9:
Ama sanıyorum önce konu sahibinin üşengeçlikten çıkmasını sağlamak gerek...:1:

Teşekkür ederim canım benim..:16:
Aşka geldim vallahi..
Evlenesim geldi,minicik elbisemle şöyle kocamın yanından da salındım mı Allah Allah!!!:17:
Zor değil ayol anlattıklarım,sabah kalkıp 1 saat ev toparlıycek,1 saat yemek yapıcek,1 saat de kendine ayıracak,sonucu görünce kendi de heveslenecek bence!
Denemekten ne kaybeder ki?:10:

Ayyyy benim uc cocuk, her gun evi supurgeye tutarim, toz haftada iki kez alirim, camasir haftada dort kez yikarim makinada. Bitmiyor bu ev isleri ya. Cocuklar surekli batiriyor evi. Tamizlemezsemde rahat etmem. Mutlaka toparlarim. Bugun cumartesi ve cocuklar hepsi evde. Gelin evin halini gorun. Sabahtanda kermes icin kizartma tavuk firinda ve revani yaptim, daha mutfaktan baska yer toparlayamadim. Bende usengen bir tipim diye dusunuyorum :68:. Annem cok caliskandi, ona cekmek isterdim ama yapamiyorum. Ah annem benim. Dort cocukla kapi pencere bile boyardi kirlenmis diye. NE borekler yapardi, erkek tipinde kadin gibiydi annem. Canim annem. Ayaginin altindaki toza kurban. Kurban olurum sana annem......... :97:

O zaman bir günlük misal ev ve kendiniz için neler yapıyosunuz ? Banada örnek olması açısından anlatabilir misiniz?

tabiki sabah kalkıyorum kahvaltı hazrlıyorum eşimle kahvaltı yapıyorum evi toparlıyorum duş alıyorum kuaföre gıdıorm sonra işime gleıyorum aksama kadar ısteym sonra eve gıdıyorum aksam yemek hazrlıyorum yemek yıors sonra kütüm varsa yapıyorm yoksa kendmce ıslerm varsa onu hazrlıyorum ertesi günün yemegını hazrlıorm eğer hazrılanabilecek tarzda ise sonra tv ızlıorm uyuorm :) 2 günde bir sabahları işe gitmeden önce yada geldkten sorna temslk yapıorm hafta sonları daha cok detaya ınıorm flan öyle :)

Teşekkür ederim canım benim..:16:
Aşka geldim vallahi..
Evlenesim geldi,minicik elbisemle şöyle kocamın yanından da salındım mı Allah Allah!!!:17:
Zor değil ayol anlattıklarım,sabah kalkıp 1 saat ev toparlıycek,1 saat yemek yapıcek,1 saat de kendine ayıracak,sonucu görünce kendi de heveslenecek bence!
Denemekten ne kaybeder ki?:10:

Oy oy oy... Senin kocan olmak varmış gııı :27:

Bende de bir üşengeçlik söz konusu bu aralar... Karpuz büyütüyorum yata yata...

Ne zaman iş yapayım diye güne başlarsam kendimi alışveriş merkezinde para harcarken buluyorum...:9:

merhaba,bende cok değil bır ay once bu durumdaydım.Ne ev toplamak nede kendıme bakmak gelıyordu içimden.Biraz kendımı dınledım,bıraz bakımlı ınsanları ızledım.Ve ben kendım için bırsey yapmazsam kımse benım ıcın bırsey yapmaz dedım kendıme.O evı duzenlı ve bakımlı ınsanlar bunun ıcın zamn ayırıyor,oysakı ben neredeyse ıs dısında ve evdekı zorunlu ısler(yemek-camasır)dısındakı zamnlarımı pc basında gecırdıgımı farkettım.Yaklasık3-4 kılo fazlalıgım var ve bu da benı mutsuz edıytordu.
Ben aksam 7-7:30 gıbı evde oluyorum.Esim 8 den once gelemıyor.Öncelıkle esım gelmeden pc basına gecmıcem dedım.Eger bır acelem yoksa ısten eve gelırken 2.otobuse bınmeyıp eve yuruyorum.Zeten trafık nedenıyle hemen hemen aynı sureye gelıyor.Hemde gundee 30 dk mı yuruyuse ayırmıs oldum.Eger kendımı enerjık hıssedıyorsamda eve gelınce 30 dk leslıe ıle yürüyüş yapıyorum.Eşim gelmeden pc yı acmıyorum.O gelene kadar yemek hazırlıyorum evı toparlıyorum.Akşam yemekten sonra gırıyorum genelde nete.Öyle cok bakım yapan bır ınsanda değilimdir ama tabıkı herturlu kozmetık malzemem vardır:)Sımdı haftada 1 defa maske yapıyoırum dustan once.Hiç kullanmadıgım kozmetık urunler vardı.Herhafta bıkac tane secerek bu hafta bunları kullanıcam dıyorum ve aksamdan makyaj cantama koyuyorumSabah tabıkı evde makyaja zaman ayıramadıgımdan ısyerınde yapoyorum ıkı dakıkada makyajımı.Aslında bakımlı olmak cok zor değil ama bende tembel bırı olarak bunları artık alıskanlık halıne getırmelıyım dedım ve kendımı zorlıyarak bayapıyordum başta ama devam ettıkce kendıne guvenın artıyor ve alıskanlık oluyor.Sana da tavsıyem oncelıkle tc ve pc basında gecırdıgın zamanı sınırla.Zaten kendıne zaman kalınca yapıcak seyler buluyorsun:9

aslında hiç zor değil.

insanlar bazen dönemsel olarak kendini bu tembellik duygusunun içinde bulabiliyor.ama siz çoğu zaman böyle olduğunuzu söylemişsiniz.ozaman bu durum daha can sıkıcı oluyor tabi ama öncelikle size vereceğim tavsiye bilgisayarı güne başlar başlamaz açmamanız olacak.
her işi hergün yapacaksınız diye bir kaide yok. bu işleri yapacağım bugün off kim yapacak diye düşününce de insan içinden çıkamıyor.oyüzden yapılacakları düşünmeden yerinizden kalkmanız en kesin çözüm oluyor.
ogün yapılacak şeyleri düşünmeden harekete geçin mesela ortalığı toplamaya girişin.
genelde ben fazla kirlenmeden,fazla dağılmadan toplama yanlısıyım.yani bir koltuktan kalkıyorsam arkama illaki bakarım.ama her zamanda insan bunu yapmak istemiyor ve eşiniz benim eşim gibi dağınıklıkta bir numaraysa :1: nekadar derli toplu olsanızda ortalık dağılıyor.

kendini motive etmekte başka bir arkadaşın dediği gibi evinizi ve kendinizi seviyorsanız zaten onlar güzel olsun,güzel görünsün istersiniz.tabiki insan her dakika süper bakımlı olamaz ama eşi eve geldiğinde ona güzel görünmek ister,kapıyı açtığında gözler şişmiş,saç baş kendini salmış bir hanımı hergün görmek istemez yani gördüğü görüntüden hoşlanmaz.e bizde bunu istemeyeceğimiz için ve en önemlisi kendimize saygımız olduğu için yapmazmıyız bu bakımı? ben bakımsız olduğum zaman bunalıma girerim resmen :1: banyo yapmam gerek ve yapmadıysam yada atıyorum kaşlarımı alamadıysam ama almam gerekiyorsa,daha beter olurum yattıkça yatasım gelir,aynaya bakmak istemem ve gördüğümden hoşlanmam :9: kısacası kendinize baktıkça bakım yapma arzusu hissedeceğinizi düşünüyorum

gün içinde ufak tefek ev işlerinizi halledip bir duş alsanız o bile sizi kendinize getirir.ben genelde akşamları yaparım ve illaki saçlarım düzeltilmeden uyumam :1: her banyodan sonra mutlaka kremlenirim ( ha bunlar öyle özel bakım maskeleri falan değil,her yerde bulabileceğiniz kremler vs.) krem sürmezsem kendimi kötü hissederim nedense.bunun gibi şeyleri alışkanlık haline getirin derim.tüm gün pijamalarla dolaşsanızda işlerinizi yapınca zaten değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz.enazından eşiniz gelmeden önce güzel ve rahat kıyafetler giyseniz.
ev içinde giyilebilecek cici cici elbiseler var yada bir eşofman bile olsa üzerinizde onun dizleri çıkmış,rengi solmuş,üzerinize 2 beden bol altı turuncu üstü yeşil:9: olmasındansa,bedeninizi saran sizi güzel gösteren hoş bir alt ve üzerinde hoş bir body olmasını tercih edersiniz sanırım.

aklıma gelenler şimdilik bunlar.umarım en yakın zamanda yapmak istediklerinizi yaparsınız :10:

uzun uzadiya detayla anlatamasamda özet geçicek olursak; her gün illa kuaföre gidin demiycem; evde ayna karsisinda saçlariniza güzelce bir sekil verip, kadinliginizi ortaya çikaran elbiseler giyip asiri koyu olmayan birde makyaj yaptimi tamamdir.. tabi bunu esiniz gelmeden aksam yapin.. Yemekleri sabahtan halledin internette bir ton yemek tarifleri var fikir verir size.. Deneyin 1 ayda degisikligi görürsnz :34:

bende evişlerini , yemeği ,kızımının bakımını hiç ihmal etmem, ama kendime gelince bakmak gelmiyor içimden, bende diyorum biri beni kendime getirsin. saç baş bi tarafta, hergün topuz yaparım saçlarım az ve cansız açık bırakınca moralimi bozuyor. makyaj konusunda da hiç içimden gelmiyor. evlenemden önce daha bakımlıydım. şimdi ışıltımı kaybettim sanki. o eski ışıltıyı snasıl yakalayacam banada fikir verin.

canım benim yaramazmı yaramaz hareketlimi hareketli bir kızım olduğu halde 140 metrekare evi hergün siler süpürürüm yemeğimi yaparım balkonları yıkarım hergün çamaşı asar toplarım ya işte bitmiyoki bazen bende bugün kim gelirse gelsin yatacam diyorum ama gönlüm el vermiyor bazen bıkıyorum kadın alıyorum yenimi evlisin aceba bende ilk evlendiğimde öyleydim zamanla yapmayınca utanır hale geliyorsun kısacası zamanla düzeleceksin öncelikle herşeyi bir sıraya koymaktan başla hergün evini süpür iki günde bir silmeye başla sabah kalkınca hemen yemeklerini yap mutfağını ne olursa olsun temiz tut mesela ya eşimin ailesi gelirse deyip herzman dikkatli olmalısınız sonuçta arkandan konuşulmasını istemessin ayrıca her erkek düzenli bir ev ve her akşam yemek ister değişmelisin..

Zaten hamaratlar bakimli oluyor.
Himbillar üsenirler bakimli olmaya.
Ben sahsen her zaman bakimli olmayi seviyorum, bu benim icin cok önemli, cünkü kendi vücuduma verdigim saygidan dolayi kaynaklaniyor.
Saglikli dislerim olsun istiyorum, bakimli ve temiz olmak insani mutlu yapiyor.

her an bir yere gidecek gibi şık ve bakımlı olun.

heran misafir gelecek kadar toplu

eşiniz yemeğe misafir getirecekmiş gibi de yemekler hazırlayın.

enerjik ve dinamik davranın. pzitif enerjisini hiç düşürmeyin.

Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim... Yapacak o kadar çok şey varki... Kafamda düşündükçe erteliyorum herşeyi, perdeler yıkanacak, balkon yıkanacak, yer süpürülecek, silenecek, toz alınacak, halılar da var off ki ne of, eee camlarda kirli sayılır, mutfak dolapları sil, düzenle, kaldır, kütüphane, gardrop sil, düzenle topla vs. yani yapılacak işleri düşüne düşüne erteliyorum.... Kendim desem yine öyle... Düşünmeden yapmak lazım sanırım. Buna dur demenin vakti geldi :45: Ben sabah kalktım ilk iş yine bilgisayarı açtım :95:

valla ben de anne olana kadar bayağı bi üniversite öğrencisi gibiydim ama doğurunca artık içime kadın mı kaçtı ne olduysa, hem bakım hem ev işi konusunda devrim yaptım resmen...gerçi kızıma hafta içi babaannesi bakıyor sağolsun, yemeklerde de beraberiz ama yine de sarsaktım işte...
benim çözümüm planlı olmak ve o plana mutlaka uymak oldu....eskisine nazaran daha geniş bi evde yaşıyoruz dolayısıyla temizlik artık daha çok vakit alıyo mesela benim de programım haftada 2 kez banyo tuvalet temizlemek, 1 kez toz alıp kapı cam kenarlarını silmek, 1 kez süpürge + vileda, 1 kez balkonları yıkama ve 2 haftada bir cam perde olayları şeklinde...bir de çarşambaları ve cumartesileri ütü günüm, çatlasam da o gün mutlaka ütü yapıyorum dolayısıyla birkmiyor...ben bu işleri yaparken de kocam genellikle spor haberlerine dalmış olduğu için onu da ihmal etmemiş oluyorum ...
kişisel bakım konusunda da her akşam mutlaka kremlerimi sürerim asla makyajla uyumam cilt bakımı dediğim de bebak+bepanthen krem den ibaret zaten...bir sonraki gün giyeceğim kıyafeti, takıyı da akşamdan hazırlarım,işe makyajlı gitmye özen gösteririm, hiç olmadı bi kapatıcı ve allık sürerim çünkü saçlarım sarı ve tenim bembeyaz, ürkünç oluyorum makyjsız:)))
ama kızım benimleyse sadece o uyuduğunda evi toplayıp 1- 2 makine çamaşır yıkayabiliyorum uykusu çok hassas cadının, hapşırsak uyanıyo

ama ben bu bakımlılık ve hamaratlık olayını çok sevdim...kendime saygımın arttığını hssediyorum ve bu beni daha daha çok şeylere yetişebilmek için kamçılıyo

Back
X