• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem hamarat hem bakımlı olmak zor mu?

tam da bugun dusundugum konu.hem temız bır ınsanım hem de kendımı bakımlı bulurum.ama bu benı fazlasıyla yoruyor.esım yapma artık bıraz da kırlı olsun ev der ama benım ıcıme asla sınmez.bugune kadar su gomlegım kırlımı su tshırt um utusuz mu dıye bı laf cıkmamıstır esımın agzından.cunku planlı proglamlıyımdır.hem evıme hem ısıme hem esıme zaman ayırmaya calısırım.asla yan gelıp yatamam.huyum degıldır.sabah soyle bır odaları toplamadan ıse bıle gıtmem.her haftasonu temızlık yaparım.ne kadar yorgun olsam da ısımde guleryuzluyumdur ve makyajsız gıtmem.

tam da bugun dusundugum konu.hem temız bır ınsanım hem de kendımı bakımlı bulurum.ama bu benı fazlasıyla yoruyor.esım yapma artık bıraz da kırlı olsun ev der ama benım ıcıme asla sınmez.bugune kadar su gomlegım kırlımı su tshırt um utusuz mu dıye bı laf cıkmamıstır esımın agzından.cunku planlı proglamlıyımdır.hem evıme hem ısıme hem esıme zaman ayırmaya calısırım.asla yan gelıp yatamam.huyum degıldır.sabah soyle bır odaları toplamadan ıse bıle gıtmem.her haftasonu temızlık yaparım.ne kadar yorgun olsam da ısımde guleryuzluyumdur ve makyajsız gıtmem.

:nazar::nazar::nazar:

Benim içimden hiçbişi gelmiyor ki. Tüm gün eşimi bekliyorum bir tv, bir bilgisayar. O geliyor tabiki çok yorgun olduğu için dinlenmek istiyor tv, bilgisayar devam... Ben daha çok üzülüyorum ya kendim için hiç bişi yapamıyorum. Resmen aciz gibi oldum ya .... Nasıl kurtulcam ben bu durumdan...
İki gün önce kozmatikçiye gittim orda bir bayan vardı böyle anlatıyor, anlatıyor işte şunu yapıyom cildime bunu kullanıyorum. Ay benim içiim sıkıldı ne kadar uzağım bu konulardan. Bir iki gün dediklerinizi uygulamaya çalıştım ama yine bıraktım ben kendimi... :58:

Sevgi konusunda da, bakmadığınız bir bahçede ne yetişir ki, severmisiniz onu hayır tabiki... Hem hiç bişi yapmıyorum hemde laf duyunca alınıp acayip kafama takıyorum... Büyütüyorum...

Sanki bişi böle beni durduruyor. Böyle yerimden kalkasım gelmiyor... Doktora başka bişi iiçin gittim kan değerlerime baktılar normal. Keşke bende burda anlatan bayanlar gibi hem hamarat, hem bakımlı olabilsem, kendim için bişiler yapabilsem hemde hayattan daha çok zevk alabilsem... :50:

Son düzenleme:

Ben biraz tembelim sanırım Çok titizim ama tembelim maalesef. Umarım senin gibi olurum.

Ben biraz tembelim sanırım Çok titizim ama tembelim maalesef. Umarım senin gibi olurum.

ben olacagına ınanıyorum.ıste sımdı sırası.sımdı lutfen kalk guzel bır dus al.kıl tuy sorunun varsa hallet.guzel bır parfum sık ve begendıgın rahat bır elbısenı gıy.yap kahvenı otur.valla kendını daha cok seveceksın ınan bana:1:

Insan burdakileri okuyunca hemen kalkip kendi ile ilgilenesi geliyor. Bugun okudum mesela. Dedim kalk kiz epilasyonunu yap :23:

AYYYYY kızlar bırı benı anlatmıs hıc bır seye yetısemıyorum ne eve ne kendıme bıraksalar tum haftaı uyuyarak gecırmek ıstıyorum acayıp miskinleştimmmm bana akıl verın eskı yasemın oluyım offfff

öncelikle herkese merhabalar kk'nın yeni üyelerindenim.
İlk yazdığım topikte burası.
Hem hamarat olmak hem bakımlı olmak ruh halimizle ilgili bence
Morelim bozuk old durumlarda canım hiç bişey yapmak istemez
Yatak çıkmayayım uyuyayım tüm gün derim.
Pozitif old günlerde keyfim yerinde old benden hamaratı bakımlısı olmaz herale:21:
Önce güne pozitif başlamanın yanında planlı hareket etmekte gereklidir.
Özlellikle çalışan bir bayansanız benim gibi.
Çoğu şeyleri akşamdan hazırlamalasınız.
Yemeği temizliği çamaşır ütü vs aklınaza gelebilecek herşeyi
belirli bir sıraya göre yaparsanız hem yorulmazsınız hemde
kendizle ilgilenebilecek zamanı yaratmış olursunuz.

ben de hem çalışan ,hem hamarat hem de bakımlı olanlardanım :))

zamanla alışıyr insan herşeye ..

çalıştığımız ve sabah evden apar topar çıktığımız için dört dörtlük düzenli evimiz olamıyor tabi ama ben mesela 1 saat içinde 5-6 çeşit bişey çıkarırım ortaya ..çalışmama rağmen misafirlerim geldiğinde hep çok memnun olarak geri d önerler..hatta eşime işyerindeki bayan arkadaşları " çok mu aradın sen böyle dört dörtlük hatunu ,nerden buldun bunu ?" diyorlarmış :))
sabahları mutlaka kahvaltı hazırlarım ,yesem de yemesem de eşimle otururum masada ,beraber kahvaltı yaparak başlarız güne ..
akşam yemeğini hazırlamak en basit iş zaten...yorgun argın gelip hazırlamak zor oluyor ama bi çorba yanına pilav vs salata tamamdır işte..et ya da tavuk yapacaksam ya bir gün önceden hazırlarım ya da o gün yaparım ..hazırlanacağı süreye bağlı ..ama genelde o gün yapıp taze yemeyi seviyorum..akşam yemekten sonra etrafı toplarım ..çay ,meyve faslımız olur ..
her hafta sonu mutlaka evimi siler süpürürüm misafir gelecek gibi ..2 saatte tüm evi hallediyorum valla :))
ütüleri toptan yaparım her zaman ..mesela bu haftasonu eşime 6 tane gömlek ütüledim koydum ..ona 2 hafta gider o gömlekler :))
ev işi beni hiç yormuyor ,ben dağınıklıktan çok yorulan biriyim ..eşim biraz dağınık ama eskiden daha fenaydı adam ettim :))
zamanla otomatiğe bağlıyor insan herşeyi ..yeterki yapmayı iste ve pratik yöntemleri bulmaya çalış ..ne bileyim mesela buzluğunda mutlaka milföyün tavuğun ,etin olsun ,boş bırakma ..
geçen dolma sardım attım buzluğa ,biri gelirse aniden çıkartırım ya da kendimize yaparım diye ..
milföy çalışan bayanlar için çok kurtarıcı bişey ..aniden misafir geldi ..hemen çıkart kafana göre yap böreğini yanına da kek vs tamamdır..
zamanla insan bunu öğreniyor ..eşim yemeyi çok sever ..ben de hep değişik şeylr denemeyi severim ..mesela bir llokantada adana önünüze nasıl geliyorsa bizde de aynen öyle gelir ..lokantalardaki gibi tabak yapar koyarım eşimin önüne..arkadaşları da zaten size gelince lokantaya gelir gibi oluyoruz herşey o kadar şık ki diyorlarmış :))
eşmin yemekle mutlu olduğunu bildiğim için ben de hem kendim sevdiğimden hem de eşimi mutlu etmek için yemek konusuna ayrı önem veriyorum..
yeterki isteyelim gerisi arkadan gelir ,net denene bişey var ,aç araştır ne nasıl yapılır diye ,emin ol çok şey bulacaksın

Son düzenleme:
ben de hem çalışan ,hem hamarat hem de bakımlı olanlardanım :))

zamanla alışıyr insan herşeye ..

çalıştığımız ve sabah evden apar topar çıktığımız için dört dörtlük düzenli evimiz olamıyor tabi ama ben mesela 1 saat içinde 5-6 çeşit bişey çıkarırım ortaya ..çalışmama rağmen misafirlerim geldiğinde hep çok memnun olarak geri d önerler..hatta eşime işyerindeki bayan arkadaşları " çok mu aradın sen böyle dört dörtlük hatunu ,nerden buldun bunu ?" diyorlarmış :))
sabahları mutlaka kahvaltı hazırlarım ,yesem de yemesem de eşimle otururum masada ,beraber kahvaltı yaparak başlarız güne ..
akşam yemeğini hazırlamak en basit iş zaten...yorgun argın gelip hazırlamak zor oluyor ama bi çorba yanına pilav vs salata tamamdır işte..et ya da tavuk yapacaksam ya bir gün önceden hazırlarım ya da o gün yaparım ..hazırlanacağı süreye bağlı ..ama genelde o gün yapıp taze yemeyi seviyorum..akşam yemekten sonra etrafı toplarım ..çay ,meyve faslımız olur ..
her hafta sonu mutlaka evimi siler süpürürüm misafir gelecek gibi ..2 saatte tüm evi hallediyorum valla :))
ütüleri toptan yaparım her zaman ..mesela bu haftasonu eşime 6 tane gömlek ütüledim koydum ..ona 2 hafta gider o gömlekler :))
ev işi beni hiç yormuyor ,ben dağınıklıktan çok yorulan biriyim ..eşim biraz dağınık ama eskiden daha fenaydı adam ettim :))
zamanla otomatiğe bağlıyor insan herşeyi ..yeterki yapmayı iste ve pratik yöntemleri bulmaya çalış ..ne bileyim mesela buzluğunda mutlaka milföyün tavuğun ,etin olsun ,boş bırakma ..
geçen dolma sardım attım buzluğa ,biri gelirse aniden çıkartırım ya da kendimize yaparım diye ..
milföy çalışan bayanlar için çok kurtarıcı bişey ..aniden misafir geldi ..hemen çıkart kafana göre yap böreğini yanına da kek vs tamamdır..
zamanla insan bunu öğreniyor ..eşim yemeyi çok sever ..ben de hep değişik şeylr denemeyi severim ..mesela bir llokantada adana önünüze nasıl geliyorsa bizde de aynen öyle gelir ..lokantalardaki gibi tabak yapar koyarım eşimin önüne..arkadaşları da zaten size gelince lokantaya gelir gibi oluyoruz herşey o kadar şık ki diyorlarmış :))
eşmin yemekle mutlu olduğunu bildiğim için ben de hem kendim sevdiğimden hem de eşimi mutlu etmek için yemek konusuna ayrı önem veriyorum..
yeterki isteyelim gerisi arkadan gelir ,net denene bişey var ,aç araştır ne nasıl yapılır diye ,emin ol çok şey bulacaksın

aynen katılıyorum dediklerine.Düzeni oturtana kadar biraz sıkıntı oluıyor ama deneye yanıla düzeni oturtmak 1 yada ne kötü 2 ay sürer ondan sonra kurduğun düzende rahat edersin.Pratik bilgiler çok önemli özelllikle çalışan bayanlar için vakit nakittir :))

Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim... Yapacak o kadar çok şey varki... Kafamda düşündükçe erteliyorum herşeyi, perdeler yıkanacak, balkon yıkanacak, yer süpürülecek, silenecek, toz alınacak, halılar da var off ki ne of, eee camlarda kirli sayılır, mutfak dolapları sil, düzenle, kaldır, kütüphane, gardrop sil, düzenle topla vs. yani yapılacak işleri düşüne düşüne erteliyorum.... Kendim desem yine öyle... Düşünmeden yapmak lazım sanırım. Buna dur demenin vakti geldi :45: Ben sabah kalktım ilk iş yine bilgisayarı açtım :95:

düşündükçe daha fazla erteliyor insan.
bende 3 hafta öncesine kadar eve girmek dahi istemiyordum.
oturma odası ardiye gibiydi.bütün gardrop oradaydı.yarısı ütülü, yarısı ütüsüzdü.
3 haftada baya kendime geldim evi düzene soktum diyebilirim.akşamları 1 saat silme süpürme çamaşır bulaşık vs için zaman ayırıyorum. artık daha düzenli olacağım inşallah :kkk:

hergün bir olan yapacaksın ve bu planı kendine görev gibi aşk edineceksisn...aslında seni teebrik ediyorum bu durumunu farketmek ve önlem almankta işi yapmak kadar önemli...içinizden gelmenin 22 yolu var yaa sen isteyeceksin ya da eşin isteeyecek...yada birisi çok ağır laf söyleyecek ve senin zoruna gidecek ters tepecek başlangıç noktan olacak...benden sana şu tavsiyem var...kızlarda belirtmiş bunu lavabo ve banyonu hergün temzzi tut...çünkü kimin ne zaman lavabo ve banyonu kullanacğı hiç belli olmaz..birgün yıkamazsın aman kims egelmiyor bugün dersin eşin pat diye bir arkaadaşıyla gelmek zorunda kalır ki arkadaaşı lavaboyu kullanmak zorunda kalır mahcup olursun..yada komşun yada kaynananan yada bir başkası...
her sabah lavaboda elini yüzünü yıkamak için girdiğinde lavabo ve banyoyu yıka.o ara saçlarını hafif jölele yada tokala dişlerini fırçala,gözlerine bir kalem en basiti yanağına hafif allık, belki yemek yerken rujlu olmaktan hoşlanmayabilrsin ruj kullanmak istemezsen hafif dudak kalemi ile erenklendir hafif kokulu bird eparfüm sık.....eşininin kahvaltısını hazırlayıp gönderdikten sonra önce elektrik süpürgesiyle halıların üzerini al.viledayla suyu hazırla ardındaan yerleri sil, camları aç 5 dk kurur..en sonda tozları al...odaya 2 pıs pıs oda parfümü oldu bittiii..:49:
taş çatlasa 3 oda bir salon bu saydıklarım 2 saatini alır.elin çabuksa o kadar bile olmaz....cam ve kapılarıda eğer maddi durumun iyi ise 15 günde bir ya da ayda bir temizlikçi alman daha doğru olur genel bir temizlik yapılsın...
yemek işinide h,ç yapamıyorsan senin ve eşinin sevdiği yemek listeni hazırla haftalık liste hazırla hem hatırlaman kolay olur hemde nee yapacağım diye düşünmezsin...

bence bayanlar bu miskinliği şu sonbahar havaları da tetikliyor..
bana da diğer bayanlara da dönem dönem oluyor..
aslında herşey bizim elimiz de:65:
tüm bayanların fikirlerini okudum... katılıyorum:71:

ben de planlı olmaya çalışıorum temizlikte, ctesi pazar çamaşır günüm ptesi ütü salı kadın geliyo ama ben mutlaka hergün mutfak koridor viledalıorum, dolap içleri beni çok sıkan bi konu onları planlı yapmıorum düşündükçe ruhum sıkılıo çnkü..mesela bakıorum saate kızımın gelmesine 1saat var hadi giysi odasını hallediyim diyorum hızlı hızlı güzelce herşeyin tozunu alıorum düzenliorum üzerimde bi yük kalkıo resmen mutlu oluorum o bi saatin sonunda..yayılıp tv izlesem asla hissedemeyeceğim bi tatmin:) yemekte şanslıyım hobi gibi bayılıorum bişeyler pişirmeye hiç yük gelmiyo..bakımda da bende salmıştım biara artık kural koydum sabah kızımı okula bırakmadan yapıorum hafif bi makyaj, günlük şık rahat bişeyler öle çıkıorum.gün içinde de saçıma maske falan yapıorum bol bol su meyve tüketiorum bunları da bakımdan sayıyorum:)
yani aslnda bence çok kasmamak lazım yoksa şu yeni dizi başladı ya umutsuz ev kadınları, orda eski fikretin oynadığı kadın gibi takıntılı kocasını çocuklarını geren hiçte eğlenceli olmayan tiplere dönüşürüz.günü biraz parçalara bölersek, az toz al bi kahve iç, yemek yap gazeteni oku, makyajını yap kk ya takıl gibi kısa kısa planlarla hiç anlamadan ev düzene girer

Bakımlı olmanın önemini dün bir kere daha anladım üşengeçlikten kurutulup burada sizinle paylaşıcam İnşallah.

Şimdik kalkıp süpürge yapıcam İnşallah. Her yer pırıl pırıl olsun. :66:

Evinizi dağıtmazsanız, aldığınızı aldığınız yere koyarsanız emin olun eviniz her daim derli toplu olur.
Büyük temizliği ayda bir yaparım ben.
Tüller yıkanır, camlar silinir, koltuk örtüleri yıkanır, halılar kaldırılıp silkelenir.
Beyaz eşyalar ayda bir ciflenir. Buzdolabının ıcı temızlenır.
Hergün ev süpürüp silmem 3 günde bir.
Zor yemeklerımı akşamdan yaparım dolaba atarım.
Haftada bir ütü yaparım. 2 günde bir çamaşır yıkanır. tuvalet bonyo hergün ciflenir çamaşır suyu ile temizlenir.
sabah kalkarım ilk işim camları açıp evi havalandırmak olur.
Daha sonra oğlumla kahvaltımızı yaparız. üstümüzü değiştirir otururuz.
Ben genelde eşofman giyerim rahatlığı severım evde. ama eşofmanlarım her daım güzel ve ütülü olur.
Bir pazar sabahı dışarı çıkıp rahatça yürüyüş yapabileceğim durumda yani.
Makyaj yapmayı sevmiyorum sadece göz kalemi sürerim her gün hiç üşenmeden.

bende buradan olsa gerek gaz gelmişim :))
dün akşam işten eve gider gitmez yemeğimin olması fırsat bilip salonumu temizledim
Dantel örtülerimi kaldırıp yerine boncuklu takımlarımı koydum
süpür sil tozunu al derken kocişim geldi yemek yedik.
Yemekten sonra ütülerimi bitirdim
Salonu temizlerken hazırladığım yer silme ve toz alma sularını dökmemiştim
onları dökmeyi düşünürken baktım sular temiz duruyor evi şöyle bi üstünden sileyim dedim güzel koksun;))
biyandanda hürreme bakıyorum :)) yatak odasını havalandırdım nevresimleri değiştirdim
derken kendimi tuvalet ve lavobaları ciflerken buldum
ordanda duşa kabini cifledim pırıl pırıl oldu :)) yaşasın temizlik :21:

Back
X