Hem işim hem eşim...

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.424
748
lütfen fikirleirinizi belirtin,karmakarışık durumdayım..

konuya nerden başlayacagımı da bilemiyorum..

24 yasındayım,2 ay once uzuuuuun zamandır birlikte oldugum sevgılımle evlendık..

ben uzaktaydım o uzaktaydı ayrı ayrı şehirlerrde yürüttük ilişkimizi,evlendiğimizde sorunlarımız oldu..herşeyi hallettik yola koyduk derken bir telle şok olduk..

Mayıs ayında giripte torpilim olmadıgı ıcın ılk yedek yazılan benim,Antalya Adliyesine zabıt katibi olarak tayinim çıkmıştı..

fazla zamanımız yoktu .oturup konuşma sonunda ki o fazla istemedi..benım işe girmemin yararlı olacagını düşünerek.. evimi eşimi oralarda bırakıp geldım.(.bu zamanda iş bulmak ki devlet memuru olmak kolay degıl ki..zaten şu an okuyorum da..böyle fırsat nasıl kaçardı..)
daha iki aylık evliyken daha tam alışamamısken ,hatta ilk gecemeiz bile çok zor olmuşken
tam yeni yeni alışmıştık ki benim tayin işim çıktı....

bu durum zarar verir mi evliliğimize ki..

hafta sonları ben gelıcek o gelıcek falan fılan derken 1 yıl gecer mi..

eş durumundan tayin olucak tabi ki dayım da var..:utangac:

korkuyorum da..ama işimde mutlaka olmalı..o kadar emek döktüm ben..:delphin:

eşim ikinci meslek olarak foto işi ile de uğraşıyor..hatta bugün bir katalog çekimine gitti..
mankenlerle işli dışlı ve yalnızzz..düşündükçe deliriyorum..:çok üzgünüm:

nasıl dvranmam gerek bılmıyorum..

tecrübelisiinz hepiniz..fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
ee valla ne diyim ben sana
2aylık ewlisin sen tut kocanı bırak çalısmaya gıt
tmm çalısmısın emek vermısın ısın ıcın ama ewe sen bakmıorsun kı
bak kocan 2 ıste calısıyomus para sıkıntınız yok yanı
memur maasından nolur kı
yuwanı bölmeye deger mı

ee ama ben şimdi çalışmazsam sonra yıne çalışıcam..ikinci üniversitemi okuyorum şu an..

ki düşündüğüm yapmak istediğim meslekler 3 ay 5 ay kimi 8 ay eğitime gönderiyor..

ee o zaman nasıl gitmem diyeceğim ki şu an ailemin yanındayım o zaman tamamen blmedıgım şehirde yaşamak zorunda kalıcam..

evliliğimi düşünürsem eşimin işinin iyi oldugunu düşünürsem benim çalışmamam gerek ee o zaman ben nıye okudum..hatta hala okuyacagım dıye cabalıyorum..

işim zamansız oldu zamansız olan yeriydi..uzakta oluşuyduu.

ama evlilğim yeni tam alışıyoruz derken boyle olması da kötü..

işte bende onu dıyorum bıde zaten eşın fotorafcıymıs mankenlerle haşırneşir oluomuş
hem bak yenı alısıomussunuz 20 gun beraber olmuşsunuz o adamada yazık degıl mı

yeni evlisin ama bence önce işini düşün.şu kriz ortamında herkes iş arıyorken ayağına kadar gelen bu kısmeti tepme.ayrıca eşin seni seviyorsa aldatmaz.zaten aldatacaksada sen yanında olsanda farketmez.bir bayanın işiolması her zaman daha önemli.bende zamanında ayağıma kadar gelen işi reddettim ve şimdi PİŞMANIM.bir bayanın ekonomik özgürlüğü olmalı.1 yıl dişini sık ve işini bırakma.seni bırakacaksa eşin zaten bırakır.o yüzden hiçdüşünme eşini derim.burada aldatılıp beş parasız kalan arkadaşları okuyunca anladım bir bayan için çalışmanın ve parasının olmasının önemini.

tabiikide bayanların ekonomik özgurlugunnun olması ŞART!
ama 20 gun beraber olmuş yeni ewli çift için(helede erkek için)zor deilmi

mehtap 51,ben de onu düşünüp işim sarıldım..ama ah o şüphe deli ediyor beni..

yıllarca okudum didndim..girmedğim sınav kalmadı..ama bu bızım için bir sınav demekki bunca zamandır olmayan şey evlendıgımızın 2. ayı oluyor..

ama eşimi çok özledim daha bir hafta daa.. senağlama

hala kararsız kalmak deli diyor beni..

Son düzenleme:
eşin bu işe razımı değilmi.tamam yalnızlık zor gelebilir hele yeni evli bir erkek için daha zor ama idare de edebilir.bence yeni evliyken korkma senden başkasını gözü görmez.dişinizi sıkın bir yıl.benim çok arkadaşım oldu böyle idare eden,biz onları askerken bekliyoruz ya.eşinin de gölünü al ve git bence mutluluklar...

cnm güvenmekten başka çaren yok..
kesinlikle işini bırakma , bu 1 yılı sizin için bir sınavmış gibi düşün bakalım başarıyla ,sabırla bu sınavı kazanbilcekmisinz..sonuçta bir ömür var önünüzde sevgi gerçekse herşeyin üstesinden gelir..
önemli olan sabır,sadakat, saygı ve çokk sevin birbirnizi ..
sık sıkta her imkanda görüşün..

Kesinlikle korkmayın. Siz gerçek bir sevgi ve sağlıklı bir ilişki yaşıyorsanız bu ayrılık size hiçbir zarar vermez. Benim bir arkadaşım 2 yıl, bir başka arkadaşım 3,5 yıl ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kaldı eşleriyle. Hem de ilk evlendiklerinde; yani o şekilde evlendiler sonradan olan bir ayrılık değildi. Çok da mutlular, kavuştular sonunda. Ben de şu anda eşimden ayrıyım; hem de 2000 km. uzaktayım. Bir yıl sürecek bu ayrılık ve farklı ülkelerde olduğumuz için çok sık gelip gidemiyor da. Ama içim rahat. Ben işim için bunu yapmak zorundaydım ve aramızdaki bağ çok güçlü olduğu için mesafelerin ilişkimizi yıpratmaması için ikimiz de çaba sarfediyoruz. Eşim tersi bir teklifi aklına bile getirmedi; yani bana kesinlikle "gitme" demedi. Tersine ben "Acaba?" dediğimde beni yüreklendirdi. Çünkü eşim beni seviyor ve benim için iyi olacaksa eğer bu fedakarlığı gözünü kırpmadan yapar. Öyle de oldu zaten. Normalde de zaten uzun süreli (birkaç ay) iş seyahatleri yapıyorum, o zaman da hiçbir sorun yaşamıyoruz.
Siz de hiç korkmayın, çok anormal birşey değil bu. Uzakta olmak değil, uzaklık duymak bitirir ilişkiyi.

1 yıl nedir ki gecer...aldatacaksa da vicdanina kalmis gercekten sen bunu engelleyemezsin...Yaninda olsan da yapacak olan yapar...Antalya gibi guzel bir yerde calisacaksin, isin de garanti olacak, devlete girmek kolay degil, maasi azdir ama garantidir, kriz falan dinlemez...

Hicbir erkek icin isteklerinizden vazgecmeyin derim ben, yarin pisman olursun kimin icin nelerden vazgecmisim diyebilirsin hayat bu. Once ben diyeceksin, 1 yil sonra yanina gelir olur biter...

tesekkur ederim hepinize,düşünmemeye çalışmak en doğrusu sanırım..

1 yıl gecer gider

madem işim diyordun madem o kadar okudum diyordun evlilik için beklemen lazımdı, ertelemeliydin..herzaman önce iş sonra evlilik yapılmalı herhalde sen umudunu kestin artık biryerlere gelmem imkansız dediğin anda evlendin ama emeklerine karşılık işini eline alıp evliliğini yapsaydın şimdi kara kara düşünüyor olmazdın..

canım eğer gerçek bi sevgi varsa aranızda korkmana gerek yokki. yani insan eşine güvenmezmi hiç.... güven yoksa evliliğin de bı ablamı yoktur zaten. inş o bir yıl cabuk gecer ve kocana kavusursn:1hug:

sumakçığım, bence iş de önemli,içini ferah tut.bu devirde iş bulmak zor,eskisi gibide değil.kendi paranı kazanmaya bak.aslında 1 yıl çabuk geçer demek dile kolay gel bide sana sor.(mesela benimde eşim askere gidecek)
eşin ne diyor bu konuya işe girme konusuna pek anlayamadım.destekliyormu?açıkçası kıskanma konusunda sende haklısın ama 1 yıl gelip geçer,ilerde ah keşke deme

bence yapılması gereken çok net,
tabi ki işinizin gerektirdiği şehirde olmalısınız.
bu ülkede en iyi üniversitelerden mezun olmuş,üzerine master,
doktora yapmış ve fakat işsiz olan öyle çok kişi var ki..
memur maaşından ne olacak demeyin,
önemli olan çalışıyor olmak.
kaldı ki ben adliyelerde zabıt katipliği
sınavı için sırada bekleyen binlerce kişi gördüm.
eşinizin işinin mankenlerle olmasına,bu sebeple tedirgin olmanıza gelince,
eğer böyle bir mizaçta ise her durum ve her şekilde yapar..
evlilikte güvenmek zorundasınız.
ayrıca evli olup da eşlerden birinin yurtdışında olduğu,askerde olduğu,
zorunlu doğu hizmeti yaptığı vs vs gibi biçok durumda
eşler sadece 3-5 ayda bir kez görüşebiliyor.
insanların hayatı yoluna koyana kadar ayrı kalabilmeleri çok doğal.
kaldı ki siz sadece bir sene diyorsunuz ve haftasonları da görüşebileceksiniz.
tabi ki evliliğiniz çok yeni iken,biraz da tadını çıkarmak varken
ayrı kalacak olmak zor olabilir ama hayat bazen fırsatları uygun olmayan
zamanlarda sunabiliyor..
kesinlikle öncelikle iş derim..
maddi durumunuz yerinde olsa,eşinizin geliri çok yüksek olsa bile..

Back
X