Hem isteyip hem tedirgin olmak

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
2 yıllık evliyim ilk sene korunduk ( eşim korundu) bugün hesapladım tam bir yıl oldu ve çocuğumuz hala olmuyor. Eltim doğum yaptı bir kaç gün oldu onun adına çok sevindim gerçekten ama ben de istiyorum. Böyle yıllarca bekleyen insanlar için ne kadar zor anlayabiliyorum. Bide insanların suratıma suratıma bakmaları psikolojik baskı uygulamaları sanırım bu isteğimi daha da artırıyo. Litfen fikir verin ben de hiç bir sorun yok eşime baktır diyorum hep erteliyo geçiştiriyo. İçten içe mutsuzum bide insanlara kendimi mutlu göstermeye çalışıyorum anlamasınlar diyr ne yapmalı sizce.

Ya daha 2 yıllık evlisiniz 20 yıl değil ne bu acele daha birbirinizi bile yeterince tanimdan?
Insanların bakmasına niye aldırıyorsunuz?Bu sizin hayatınız

Haklisiniz bu acelenizde bir tuhaflık var..
Sanırım haklısınız ama benden sonra evlenenler bile hamile. Adetim bazen gecikiyo ama senin adetin gecikiyo sen kolay kolay hamile kalamazsın ama siz korundunuz hemen olmaz ama siz şöyle ama siz böyle diye diye psikolojimi bozdular

Hamile kalıp çocuk doğurabilmek bir başarı değil o çocuğu dünyaya getirdikten sonra ona iyi bakabilmek huzurlu bir ortamda sevgi dolu bir ailede büyütebilmek asıl başarı..kendilerine bunu söyleyip çekilin kenara.
Herkes Her seyi konuşur bilselerde bilmeselerde,fikirlerini sorsanizda sormasanızda..
Bu yüzden takmayin

Ya daha 2 yıllık evlisiniz 20 yıl değil ne bu acele daha birbirinizi bile yeterince tanimdan?
Insanların bakmasına niye aldırıyorsunuz?Bu sizin hayatınız
çok pardon dayanamadım 20 yıl mı geçmesi gerekiyor bebek düşünmek için? ya da 20 yıl evli kalıp boşananlar birbirlerini yeterince tanıyamamış mı oluyor? şimdiki aklım olsa 18 imde evlenip çocuk yapardım tüp bebek merkezleri dolup taşıyor bilginiz var mı? insanlar kaç ev parası harcıyor o koku uğruna. her gün her dk her gece ağlıyor BENDE DAHİL! bu kadar duygusuz olmayın hemcinslerinize karşı. her kadın anneliği tatmak ister.kaldı ki tıbben 35 yaşa kadar 1 sene boyunca olmazsa eğer SEBEPSİZ İNFERTELİTE teşhisi ile tüp bebeğe yönlendiriliyor. 35ten sonra süre 6 ay.

Milletin senin adet döngünden niye haberi var? Sirf millete gösteris olsunmu diye hamile kalmak istiyorsun?

Peki hic düsündünmü bu cocuk dogdugunda ne hayat onu bekliyor diye? Bez, mama fiyatlari malum. Manevi olarak esin yardim edecekmi mesela? Gece cocuk icin uyanip, bezini degistirirmi? Kolay bir sperm testinden kacan insan, sana destek olur mu?

Etrafi düsünecegini, önce bu yukardaki yazdiklarimi düsün istersen.

Stres yaparsanız olmaz.Hormonal dengenizi bozarsınız.Eşinizde sizin gibi çocuğunuz olsun istiyorsa,doktora gidip gereken testleri yaptıracak.Ben gitmem falan olmaz.Erkek infertilitesi azımsanmayacak kadar fazla sayıda.Eşinizle oturup güzelce konuşun,anlaşın.Bir süre belirleyin kendinize.Bu süre zarfında bu meseleyi konuşup,stres yapmadan olağan yaşantınıza devam edin.Hatta tatile çıkın,gezin.Belirlediğiniz süre dolduğunda doktora gidin.

Stres ve kaygı çocuk olmasını zorlaştırıyor. Görümcem bir yıl denedi başka sorunlardan dolayı stres yapıyordu bize geldi ortam değiştirip kafasını dinledi. Memlekete döner dönmez de hamile kaldı. Stres çok etkiliyor başka şeylerle ilgilenip kafanızı dağıtın bence. Bir de elaleme adet döngünüzden falan bahsetmeyin. İnsanlar ne kadar çok ayrıntı bilirse o kadar konuşur.

Canim inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı bi bebeğin olur, benimde 3 yıl olmadı. Bi sürü doktor tedavi vs.herhangi bi sorun yok denildi, tekrar rahim filmi eğer problem görünürse laparoskopi olacaktım ki o ay hamile kaldim, hatta yumurtlama gününe felan da dikkat etmedik o ay, zaten olmayacak düşüncesiyle. Sonuç 2,5 aylık hamileyim. Üzülme sakın, bende ayni tavirdaydim, insanlara karşı gülerdim hayırlısı der geçerdim hep sabrettim.. ama muhakkak eşini bi şekilde kandır çok üzüldüğünü dile getir bi an önce gitsin bi tahlil vereceği, abartmasının anlamsız ve zaman kaybı olduğunu, 1 yıl dolduğu için tedaviye geç kaldığınızı vs söyle işe yarar

Siz de soranlara şu anda düşünmüyoruz diyin . Ne yani ? Herkese cinsel hayatınızın hesabını mı vereceksiniz ?
Bizimde 2.5 sene olmadı ve tüp bebek ile hamile kaldım. Burda ‘kardeşimin çocuğu oldu onun adına seviniyorum ama üzgünüm’ ya da benzeri yorumları okuduğumda çok şaşırıyorum . Bende hiç böyle duygular olmadı açıkçası . Yengem hamile kaldı , dünyanın en mutlu insanı ben oldum . Hala olacaktım ...
2 ay sonra benim bebeğim benimle karnımda kendine yer ediyordu ...
SiZin de olur , acele etmeyin vardır bir zamanı ...

Eşiniz de muayene olsun ilk önce ertelemesin ama siz huzursuz olduğunuz ,kayinpeder evinde hamile kalıp çocuk doğurmak istediğinizden emin misiniz?

Şu hamilelik konusunda bu millet neden çok konuşur anlamıyorum. Sanane yani ben korunduysam veyahut adetim düzensizse. Döngümü takip etmek sana mı düştü diyiverin sizde.

Anlıyorum sizi bazı insanlar akışına bırakırken bazıları hemen olsun diye kendini strese sokuyor. Bende çok istiyordum 1 buçuk sene uğraştık bizde Allaha şükür oldu.
O kadar sıkmıştım ki kendimi artık en son heralde ben kısırım doktorlar anlamıyorlar bile demiştim düşün artık.
O millet benmde arkamdan çok konuştu güldüm geçtim. Sizde öyle yapın. Dedim işiniz gücünüz bitti sıra benim seks hayatıma geldi heralde

Allah bizim kaderimizi bir zamana göre tayin etmiş. Ne yaparsak yapalım bunun önüne geçemeyiz. Tam vakti geldiğinde yavrunuz siizi bulacak. Elinizden geleni yapın gerisini Allaha bırakın. Bol bol dua edin.

Herşry gönlünüzce olsun

Ben illa 20 yıl mi dedim?Yaranıza dokundum galiba fazla hassas davrandınız
2 yıl daha çok erken üzülmeye gerek yok biraz zaman geçsin hem birbirinizi tanıyın hemde ondan sonra doktorlara koşun demeye çalıştım.
Yorumuma atlayıp kafaniza göre algılamışsınız yazdıklarımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…