hem meme hem mama ...

ayse_mcam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
166
2
96
42
İstanbul
kızlar benim 40 ımız yeni doldu oğlum sürekli emmek istiyor emziriyorum memede uyuyo yatırıyorum 5 10 dk sonra tekrar kalkıyo tekrar memeye alıyorum sonra yine aynı. çişini kakasını yapıyo ama geçen gün memede ağladı o günde fazla iyi beslenememiştim memede ağladı ilk kez emerken çıldırdı gibi bişey hemen dr arayıp aptamil 1 kullandım o akşam ama sadece neyse sustu keyfi yerine geldi yine uyumadı mememde uyudu anlamıyorum sütün yetmiyo mu yoksa benimi istiyo kafam karıştı iyice tecrübeli anneler yardım...

Canım bence o senin kokuna alışmıştır.kilo alaması nasıl eğer kilo alıyorsa problem yoktur.birde bebekler ilk zamanlar çok emiyorlar.doktorlar hemen herşeyde mama başlatıyorlar.eğer 3-4 kez kakasını, 5-6 kez çişini yapıyorsa doyuyordur.ama yinede sen bilirsin.BENİMDE BEBEĞİM VAR 5 AYLIK..............

Son düzenleme:
be sagdıgımda anlamıstım sutumun yetıp yetmedıgını.emıyordu aglıyordu hep.mama verdık sustu.ılk uc gun hep emzırdım meger sutum yokmus yavrum ep aglıyodu.sagdım hıc yok :( sonra 30 gelmeye basladı.saglık ocagındakı hemsıre once emzırceksın sonra mama vereceksın dedı.kızım 1bucuk aylık 90 cc ıcmesı lazım.benden cıkan sut 30cc uzerıne 60cc mama veıyorum.artık sagmıyorum emzırıyorum sonra mamasını verıyorum.zaten doymussa mamayı yarıda bırakıyor.aptamıl verdım kabız oldu.bebelac vermee basladım sımdı rahatız.

be sagdıgımda anlamıstım sutumun yetıp yetmedıgını.emıyordu aglıyordu hep.mama verdık sustu.ılk uc gun hep emzırdım meger sutum yokmus yavrum ep aglıyodu.sagdım hıc yok :( sonra 30 gelmeye basladı.saglık ocagındakı hemsıre once emzırceksın sonra mama vereceksın dedı.kızım 1bucuk aylık 90 cc ıcmesı lazım.benden cıkan sut 30cc uzerıne 60cc mama veıyorum.artık sagmıyorum emzırıyorum sonra mamasını verıyorum.zaten doymussa mamayı yarıda bırakıyor.aptamıl verdım kabız oldu.bebelac vermee basladım sımdı rahatız.

canım bende bebegim doymuo die o aylardayken 90cc mama veriodum dr bana sen nabıosun dedi bu bebegi yarın öbürgün hiç doyuramazsın obez olur dedi.mama kutularının arkasındaki ölçüler emmeyen bebekler içinmiş.yazık midesini büyütüsün,ozaman sütün daha hiç yetmez dedi.bende sağıyordum sagma dedi sütün gelmesi psikolojik ve hormonal bidurum bebek gögsüne deydikçe sütün artar.hakketen pompada bile bebeginizin resmine bakarak ve onu düşünerek sağın yazıodu.benim bebegim şuanda 5bçk aylık ve günde sadece 1 kere 90cc mama yiyo.onuda içim rahat etsin die veriom.bazen vermediğimde oluo.ben dr un sölediklerini sölüorum her dr aynımı düşünür onu bilemem,ben güvendim ve uyguladım.
umarım sende içgüdülerine inanarak bebegini sadece emzirirsin.sütünle kal.hepimiz kalalım:)

kızlar benim 40 ımız yeni doldu oğlum sürekli emmek istiyor emziriyorum memede uyuyo yatırıyorum 5 10 dk sonra tekrar kalkıyo tekrar memeye alıyorum sonra yine aynı. çişini kakasını yapıyo ama geçen gün memede ağladı o günde fazla iyi beslenememiştim memede ağladı ilk kez emerken çıldırdı gibi bişey hemen dr arayıp aptamil 1 kullandım o akşam ama sadece neyse sustu keyfi yerine geldi yine uyumadı mememde uyudu anlamıyorum sütün yetmiyo mu yoksa benimi istiyo kafam karıştı iyice tecrübeli anneler yardım...

canım daha küçücük yicem büyücem diodur:) herseferinde emzir arkadaşım baktın olmuo verirsin mama ama onada bikere alıştınmı arkası gelio hem anne için hem bebeek için:) ben kendim mamaya alıştım bebegim kesin doyuyor bunun rahatlıgıyla şimdi hem emziriorum hemde günde 1 kere mama veriyorum:) sütünle kal....

cok bı tecrubem yok ,27 gunluk bebegım ama aynı sorunu bende bazen yasıyorum.cıldıryor resmen gogsumu sıkıyor,yumruklarını sıkıyor.oyle yaptıgında göğsumu sıkıyorum süt geliyorr.bu yuzden mama vermıyorum doktorada sormadım ama kakasını takıp edıyorum gunde 6-7 kez ahat yapıyor. bıde o cıldrıdıgı zamanlarda hemen gogsumden alıp omzumda pışpışlıyorum ikimizde rahatlayınca tekrar göğsume tutuyorum çoğu zaman 2-3 dk daha emıp bırakıyor zaten

kızlar çok tşk ederim hepinize tercihim meme ama şunu anladım bugün yine mama verdim doymadı diye benim ki yine uyumadı beşiğe bıraktım öyle baktı ağlamak falan yok arada bi vızıldadı kucağıma aldım hemen uyudu yani kokuma alışmış benim sıpa belli oldu :emir_bebek:

canım bende bebegim doymuo die o aylardayken 90cc mama veriodum dr bana sen nabıosun dedi bu bebegi yarın öbürgün hiç doyuramazsın obez olur dedi.mama kutularının arkasındaki ölçüler emmeyen bebekler içinmiş.yazık midesini büyütüsün,ozaman sütün daha hiç yetmez dedi.bende sağıyordum sagma dedi sütün gelmesi psikolojik ve hormonal bidurum bebek gögsüne deydikçe sütün artar.hakketen pompada bile bebeginizin resmine bakarak ve onu düşünerek sağın yazıodu.benim bebegim şuanda 5bçk aylık ve günde sadece 1 kere 90cc mama yiyo.onuda içim rahat etsin die veriom.bazen vermediğimde oluo.ben dr un sölediklerini sölüorum her dr aynımı düşünür onu bilemem,ben güvendim ve uyguladım.
umarım sende içgüdülerine inanarak bebegini sadece emzirirsin.sütünle kal.hepimiz kalalım:)

alla alla neyapmalıyım ben ya :(

alla alla neyapmalıyım ben ya :(

arkadaşım dediğim gibi içgüdülerinle hareket et.ben bebeğim her ağladıgında emzirdim.baktım susmuyor ozaman mama verdim.ama öncelik emzirmede.şimdiki aklım olsaydı biberonla deil,şırıngayla yada kaşıkla verirdim.çünkü bebek biberonla daha kolay besleniyor.emerken çok zorlanıyor.tabiri caizse kuyudan su çıkartıyor.dolayısıyla bebek emerken süt gelmeyince emmeyi bırakıyor.30cc den fazla mama vermedim ben.her bebek aynı deil tabi,daha sonra arttırdım 60cc ye.sık sık her ağladıgında emzir,gögüslerin boşkende emzir.bide en son hangi göğsünü emzirdiysen önce ondan başla.o tarafı iyice boşaltmadan digerine geçme.farkı görüceksin.sık sık emzir,bunalsanda emzir,pes etme derim...

buraya yazdfıgımdan berı sutum hala aynı.doktora ve saglık ocagına sordum,o zaten doyunca emmez merak etme dedı.

kızlar merhaba benimde bebeğim 50günlük bende emzirme sorunu yaşıyorum, göğsümde fazla süt yok mesela akşam 10dan itibaren hiç emzirmezsem sabaha anca doluyo, mecburen mama veriyorum normalde 90lık olması gerekirken 120ye başladık biz... çünkü ağlıyo durduramıyoruz...şimdi siz obezite deyince kokrtum valla.. 90lık versem tekrar doyarmı acaba yaa :59: yaa bi de gögüs uclarımdaki catlaklar hala gecmedi garmastan diye bi krem kullanıyorum ama o emdikçe acılıyo.. bu hep böyle mi gitcek ???

kızlar merhaba benimde bebeğim 50günlük bende emzirme sorunu yaşıyorum, göğsümde fazla süt yok mesela akşam 10dan itibaren hiç emzirmezsem sabaha anca doluyo, mecburen mama veriyorum normalde 90lık olması gerekirken 120ye başladık biz... çünkü ağlıyo durduramıyoruz...şimdi siz obezite deyince kokrtum valla.. 90lık versem tekrar doyarmı acaba yaa :59: yaa bi de gögüs uclarımdaki catlaklar hala gecmedi garmastan diye bi krem kullanıyorum ama o emdikçe acılıyo.. bu hep böyle mi gitcek ???

bana drun sölediği buydu malesef.benimde oğluma yetmiodu kıyameti kopartıodu ama emzikle falan susturuodum.aslında düşününce bizim gibi sütü bol olmayan anneler çok mama verince ilerde sütünü dahada yetiremez.ben hala emziriorum bak 6aylık oldu.kilosuda gayet normaldi. gögüslerin için ped kullan bence kuru tutunca daha az çatlar bide bebegin gögsünün kahverengi kısmının tamamını agzına almalı ucunu emerse canın cok yanar ve çatlar canım.bebegin çok küçük her istediginde emzir canım.sütünle kal.

Benim oğlum 36 haftalık 2030 gram olarak doğdu. Çok ufak olduğu için doğduğunda beni ememedi mecburen biberonla mama vermeye başladık çünkü kan şekeri düştüğü için hastanedeyken iki kere serum takıldı. Zaten hem sezeryan olduğum için hem de erken doğum olduğu için sütüm geç geldi. Şimdi sütüm artmaya başladı önce emziriyorum ardından da mama veriyorum. Doktor önce her iki göğsünden de 20'şer dakika emzir sonra da aldığı kadar mama ver dedi ama 20'şer dakika emzirmem mümkün olmuyor 10 dakika falan emiyor sonra göğsümde uykuya dalıyor. Uyurken emmiyor ama uyurken mama yiyor. Doktorumuz sütünle tamamen doyarsa biberonu reddeder zaten dedi ama benimki hiç reddedecek gibi durmuyor. Benim sütüm mü az yoksa bizimki mi çok iştahlı anlayamadım. Dört gözle mamayı bırakıp sadece anne sütü alacağı günleri bekliyorum. Düşük kilolu olduğu için kendi kafama göre mamayı bırakmaya da korkuyorum. Çok şükür 10 günde 500 gram almış artık keramet memede mi mamada mı bilemedim. Bıktım gecenin bir yarısı kalkıp su kaynatmaktan, biberon yıkamaktan üstelik mama kabızlık da yapıyor yavrum ıkınmaktan helak oldu.

Back
X