Hem öksüz hem yetim 4 çocuk. Lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O işler malesef ben bu çocuklara sahip çıkarım gelin bakalım demekle olmuyor.
Hiçkimse bir çocuğu akrabası olmadan yasa dışı alıp büyütemez. Suçtur.
Hoş akraba dahi olsa suçtur. Mahkemenin veli ataması lazımdır o kişiyi.
Bu yavrular şansız yavrularmış. Malesef devlet korumasında kalmalılar, belki evlat edinilirler.
Herkes şanslı olsa keşke...

Yurtta yer olup olmama durumuyla alakali tamamen. Yer varsa ayni yurda koyarlar. Ama evlatlik verilen olur iclerinde. Yasal prosedurde kimse 4 cocugu birden evlatlik alamaz. Koruyucu aile olmak icin de benzer sekilde sinirlamalar var diye biliyorum
4u birlikte olduktan sonra yurtta da birbirlerine destek olurlar, hani keske hicbiri evlatlik da verilmese. Cocuklarin hayati surekli en yakinlarini kaybetmekle geciyor, o açidan diyorum. Tabi elimizden bir sey gelmiyor maalesef.

nasıl ya annesi doğurup sokağa mı atmış resmen bu nasıl bir vicdan:(((((((((((((((( 4 tane hem de. ne yapılabilir bilmiyorum çok üzüldüm allah en hayırlısını versin onlar için.

Bunun farkındayım zaten. Demek istediğim böyle mağdur 4 çocuk için prosedür ne ise koruyucu aile olmak için onu yapmak isteyen birilerini haberdar etmek.

Çok güzel düşünmüşsünüz de,
Oradaki bütün çocuklar güzel bir aile istiyor ve çoğu maalesef ki benzer şeyleri yaşadı.
Bu biraz ısmarlama geldi bana.
Öncelikle oradaki çocuklarla görüşüp o sıcaklığı hissetmek lazım karşılıklı olarak.
İnşallah hepsi güzel ailelerle yetişip aile eksikliğini yaşamazlar.

Vicdan ve merhamet duygularıyla bu 4 yavrucağa sahip çıkacak birilerini arıyorsunuz ama maalesef bu yasal değil, siteden birileri çıkıp tamam ben bakarım dese dahi yaşayan akrabaları çocukların zorla alıkonduğunu iddia edip şikayet etse, iyi niyetle sahip çıkan kişi küçük yaştaki çocukları zorla alıkoyma suçundan mahkemelik olur.

Hepimiz sahip çıkılmayan evlatlara üzülüyoruz ama yasal ve mantıklı yolu devlet yurtlarıdır.

Sokakta kedi kopekte doguruyor ve bazen bakıyorum da onlar bile yavruları tek basına hayata tutuna bilecek duruma gelince bırakıyor. Her doguran ana olamıyo malesef . Bu tur anneleri gordukce onlara anne denilmesi beni cok derinden üzüyor.ben hayatımdan vazgec timde yavrularımdan gecemedim.insanın evladından vazgecmesinîn hic bir gecerli mazereti olamaz... Lutfen bu yavruları doguran sahsa anne diye hitap etmeyim! Bu anneligi hakkıyla yerine getiren annelere halarettir. :(

Konu sahibi de bir Devletin bir prosedürün olduğunu biliyordur bence.. Devlet ayrı ayrı insanlara vermeden, kardeşlerin olabildiğince az dağılmalarını sağlamak istiyor.. İnşallah Rabbim onlara güzel kapılar açar ve bağları kopmaz..

Yuva şartlarını az çok biliyoruz. Koruyucu aile olur ins. Önemli olan ayrilmamak onlar ıçin.
Canım benim gördüğüm kadarıyla yuva şartları hepsinden iyi. Ben bizzat yuvalarda kalan ki artık burada ev sistemine geçilmiş, öğrencilerime ev ziyareti düzenlemiştim. İmkanları normal bir çocuktan daha genişti. Çocuklar kaldıkları yerde çok mutluydu, bunu okulda da benimle paylaşmışlardı. Hatta öğrencimin kendisiyle beraber 3 kardeşi de yuvalarda kalıyor. İstedikleri zaman birbirlerinin yanına gidip kalabiliyorlarmış. O konuda da kısıtlama yokmuş. Bu çocuklar ortada perişan olacağına elbette yuvada kalmaları en iyi seçenek.

Gerçekten çok üzüldüm.Elimden bir şey gelmiyor olması daha da üzüyor beni böyle durumlarda. Allah yardım etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X