Hem pko hem sperm bozukluğu olup da doğal yollardan hamile kalan var mııı?

ooooffff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
223
1
96
Ankara
Merak ediyorum hem pko hem de spermiyogramı sayıca ve hareketlilik açısından düşük olup da hamile kalabilen var mı ? Kaldıysa nasıl kaç ayda merak ediyorum....

Ben daha önce bu şartlarda hamile kalabildim ama doktorlar diyoo ki mucizeymiş bir daha zormuş:(

hakikaten bir mucize olmuş, neoldu peki varmı çocuğun şuan?inşallah vardır..bende sadece pko var çok şükür eşimde öle bir durum yok...bazen düşünürdüm ya eşimde de sperm bozukluğu olsaydı ozaman ne yapardım diye..çünkü ben bu halde bile doğal yoldan hamile kalamadım...bir aşılama denedik onuda 21 haftalıkken erken doğumla kaybettim...zor çok zor bu durumu yaşamak..kendimi özürlü yarım insan gibi hissediyorum..psikolojim alt üst oldu artık..özellikle bebeği kaybettikten sonra ümidimi hepten kayettim...Allahım acısın bize..ve en kısa zamanda derdimize şifalar dermanlar versin inşallah...

hakikaten bir mucize olmuş, neoldu peki varmı çocuğun şuan?inşallah vardır..bende sadece pko var çok şükür eşimde öle bir durum yok...bazen düşünürdüm ya eşimde de sperm bozukluğu olsaydı ozaman ne yapardım diye..çünkü ben bu halde bile doğal yoldan hamile kalamadım...bir aşılama denedik onuda 21 haftalıkken erken doğumla kaybettim...zor çok zor bu durumu yaşamak..kendimi özürlü yarım insan gibi hissediyorum..psikolojim alt üst oldu artık..özellikle bebeği kaybettikten sonra ümidimi hepten kayettim...Allahım acısın bize..ve en kısa zamanda derdimize şifalar dermanlar versin inşallah...

bebeğiniz için üzüldüm..doğmasa da,21 haftalık olsada o da bi canlı o yüzden başınız saolsun diyorum öncelikle..üzücü bi durum bu yaşadıklarımız..hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz aslında..saatlerce hastanede dr beklemeler,tükenen ümitler,yeniden umutlanmalar,boşa geçen zaman o bu vb..
bende de sadece pko var..geçen bi dr a bildiğiniz infertilite dr u var mı dedim..var var gel dedi..beni bi dr a götürdü..götürdüğü dr a bu hastamız infertil hasta,ilgilenir misin dedi..öyle dediğinde o kadar tuhaf oldum ki..yüzüm kızardı,başımı önüme eğdim..infertil = kısır..kısır kelimesi çok ağırıma gitti bian yaa..offffffffffffffffff..:50:

bebiş mi yok... 1 kere hamile kaldım ama düşük yaşadım ama 8 aydır olmuyooo: ( çünkü eşimdeki sebepten dolayı benim tedavimin önemi yok... ben tüp bebeğe gidicem mayıstan sonra... öle işte...

tedavi bir ay gördüm sonra klomen kist yaptı... tedavi değiştiriyorduk ki eşim semen analizi yaptırdı ve sperm hareketi az cıktı ve morfoloji düşük çıktı o yüsden doktorlar bizi tüp bebeğe yönlendirdi...: ( şimdi tüp bebek parası biriktirmeğe başlıyorum ve mayıs gibi ilk denememi yapmağa hazılanıyorum...öle işte yani önceki gebeliğim cidden mucizeymiş : ( ...: )

merhaba ooooffff aynı sorun bizde de var canım bende pcoluyum eşimde de sperm azlığı ve hareketsizlik var 2 defa klomen+çatlatma iğnesi tedavisi gördüm eşimin son sperm örneğinden sonra direk tüp bebek denildi ki kendimizi aşılamaya alıştırmıştık hayırlısı buymuş, bizde aralık ayında Allahım izin verirse tüp bebek tedavisine başlayacağız ama öncesinde rapor çıkarttırmam gerekiyor umarım hakkımızda herşeyin hayırlısı olur.

Rapor çıkarabileceğinize göre 3 yılınızı doldurdunuz evlilikte öyle mi .... Ben de bu ay doktora gidip aralık sonu adetimden sonra tüp bebek yaptıracağım... Ama bizim rapor hakkımız yok çünkü daha 1,5 yıl oldu evleneeli. Parası ile yaptıracağız mecbur....öle işte... O da 5000 e yakın tutarmış...isytanbul memorial düşünüyoruz. Senin yaş kaç ?

Rapor çıkarabileceğinize göre 3 yılınızı doldurdunuz evlilikte öyle mi .... Ben de bu ay doktora gidip aralık sonu adetimden sonra tüp bebek yaptıracağım... Ama bizim rapor hakkımız yok çünkü daha 1,5 yıl oldu evleneeli. Parası ile yaptıracağız mecbur....öle işte... O da 5000 e yakın tutarmış...isytanbul memorial düşünüyoruz. Senin yaş kaç ?

yok canım biz 3 yıl evli değiliz ama 2,5 yıl oldu ve yeni yasaya göre raporda erkek infertilitesi yazılırsa bu sebepten 3 yıl şartı aranmıyor bunu maya tüp bebek merkezi de söyledi bi yerde de okudum eğer medicana bi terslik yapmaz ise yıl dolmadığından inşallah aralık ayı sonuna adet olucam ve tedaviye başlayacağız Allahım izin verirse bu arada benim yaş 28 eşim 35 inşallah bi mucize olurda bunlara gerek kalmadan hamiş kalırız dr şansımızın binde bir olduğunu söyledi çünkü eşimin değerleri düşüyor her örnek sonrası nedense hayırlısını versin güzel allahım hepimz için inşallah

bu arada medicana da raporlu tedaviye 2700 raporsuza 3700 dedi tabi ekstra muhakkak çıkıyordur çünkü farklı testler yapılması gerekebiliyor bazen umarım gerekmez

Son düzenleme:
hımmm... teşekkürler... ben de memorial düşünüyorum ... ben bunu bilmiyordum erkek infertelitesi ile olunca 2.5 yıl yeterli mi yoksa hiç zaman sınırı mı yok. ve peki bu rapor devlet hastanelerinden mi alınıyor? başka ne gibi koşullar gerekli bizde de erkek infertelitesi var bu raor yeterli mi?

bu arada ben de aralık sonunda adet olup tedaviye başlamayı düşünüyorum. : ) : ( öle işte... umarım bu tüp bebek dememiz ikimizin de tutar ... hem maddi hem manevi zorlukların altına gireceğiz... hayırlısı...sana da kolay gelsin...

hımmm... teşekkürler... ben de memorial düşünüyorum ... ben bunu bilmiyordum erkek infertelitesi ile olunca 2.5 yıl yeterli mi yoksa hiç zaman sınırı mı yok. ve peki bu rapor devlet hastanelerinden mi alınıyor? başka ne gibi koşullar gerekli bizde de erkek infertelitesi var bu raor yeterli mi?

bende bilmiyordum araştırdım canım ve raporda erkek infertilitesi yazarsa evlilik yılına bakılmıyor zaman sınırının olup olmadığı hakkında fikrim yok canım raporu araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alabilirsin ancak onlar kabul ediliyor bugün ben rapor için uğraşıyorum alabilirsem gerekli şeyleri yazarım merak etme

bu arada ben de aralık sonunda adet olup tedaviye başlamayı düşünüyorum. : ) : ( öle işte... umarım bu tüp bebek dememiz ikimizin de tutar ... hem maddi hem manevi zorlukların altına gireceğiz... hayırlısı...sana da kolay gelsin...

inşallah canım ilk ve tek seferde tutarda bi daha uğraştırmaz güzel Rabbim dediğin gibi maddi ve manevi çok yıkılıyorsun Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin canım

Tüp bebek tedavime başladım...

Ilk tedavim yarıda kaldı 100 lük puregon tedavisi yeterli gelmedi doz yükseltidiyse de olmadı...

Bu defa 150 puregon ile başladılar ama hayıt tohumu aslanpençesi civanperçemi tarçın çörek otu ve bal içiyorum... Bugün istanbuldaki doktorum geldi ve o muayene etti beni ve ii gittiğini söyledi her şeyin...adetimin 9. Günü iğnemin 7. Günüydü bugün 3 gün önce puregon yanında orlagutran da başladım...

Bakalım ovitrelle çatlama iğnem ne zaman olacak?

Ne zaman istanbula gideceğim...

Ne zaman transfer olacak?

Ve sonuç ne olacak...

Heyecanlıyım...

Tüp bebek tedavime başladım...

Ilk tedavim yarıda kaldı 100 lük puregon tedavisi yeterli gelmedi doz yükseltidiyse de olmadı...

Bu defa 150 puregon ile başladılar ama hayıt tohumu aslanpençesi civanperçemi tarçın çörek otu ve bal içiyorum... Bugün istanbuldaki doktorum geldi ve o muayene etti beni ve ii gittiğini söyledi her şeyin...adetimin 9. Günü iğnemin 7. Günüydü bugün 3 gün önce puregon yanında orlagutran da başladım...

Bakalım ovitrelle çatlama iğnem ne zaman olacak?

Ne zaman istanbula gideceğim...

Ne zaman transfer olacak?

Ve sonuç ne olacak...

Heyecanlıyım...

cnm hayırlı olsun sana bir kaç soru sorabilir miyim tedaviden önce rahim filmi çekildi mi bu süreç acı veren bir süreç mi benim de eşimin değerleri kötü

Rahim filmi ve histereskopi diye iki işlemi doktorum 130 liraya yaptı bana ondan 3 ay sonra da tüp bebek sürecine girdim..

Benim eşimde de sperm hareketşliliği az o yüzden aşılama demedik hiç...

Direk tüp bebek....

Salı akşam gidiyoruz istanbula.. çarşamaba yumurta toplancak....

Bakalım ne olacak....

yumurssetalarımı topladılar da rahatladım...

sanki yürürken pıt pıt düşeceklermiş de çat çat kırılacaklarmış gibi hissediyordum : )

olması gerekenden az... yani bir pko lu için az yumurta toplandı .... 5 tane... tabi önemli olan kaç yumurta olduğu diil de kaç yumurtanın döllendiğidir....

yarın kaç tane döllendiğini sölicekler arayıp...

heyecanlıyım...

adetimin 2. günü tedaviye başladım 10. günü çatlatma iğnemi oldum 12. günü yani bugün yumurtaarım toplandı...

bakalım ne olacak...

an oluyor...umut doluyor içime....an oluyor sel alıyor umutlarımı... geriye yel kalıyor üşüyorum...

Allahım ne gelirse senden diyorum güzel ve hayılrı olandır...

işte böyle böyle bekliyorum...

yumurssetalarımı topladılar da rahatladım...

sanki yürürken pıt pıt düşeceklermiş de çat çat kırılacaklarmış gibi hissediyordum : )

olması gerekenden az... yani bir pko lu için az yumurta toplandı .... 5 tane... tabi önemli olan kaç yumurta olduğu diil de kaç yumurtanın döllendiğidir....

yarın kaç tane döllendiğini sölicekler arayıp...

heyecanlıyım...

adetimin 2. günü tedaviye başladım 10. günü çatlatma iğnemi oldum 12. günü yani bugün yumurtaarım toplandı...

bakalım ne olacak...

an oluyor...umut doluyor içime....an oluyor sel alıyor umutlarımı... geriye yel kalıyor üşüyorum...

Allahım ne gelirse senden diyorum güzel ve hayılrı olandır...

işte böyle böyle bekliyorum...
cnm umarımminik bebişin bu ay gelir bu yumurta toplama anestezi ile mi yapılıyor

evet nestezi ile oldu...

5 yumurta toplandı....

bugün aradılar 3 tanesi döllenmiş...

bakalaım kaliteleri nasıl olacak ...

gelişimleri sürecek mi?

bütün bunlar da cumartesi belli olacak...

ama benim şansım düşük tabii biraz...

ama yine de umudunu kesemiyor insan...

ne güzel bir çok insanın 20 nin üstünde yumurtası oluyo...

bu yumurtalaın çoğu dölleniyo ve 1. kalite oluyooo...

şanslılar...

ben de olmadı...

bakalım ne olacak...

döllenen 3 yumurtanın 3ü de kaliteliymiş..

miroenjeksiyon uygulanmış...

35 yaşın altı ,ilk denemede tek embriyo transferine izin veriliyormuş...

diğer 2 embriyom donduruldu...

2. denemede iki embriyo transferine çıkıyormuş hak...

öyle işte...

trasnferim yapıldı...

4 bardak su içirildi... orta derecede idrara sıkışınca transferim yapıldı...

trasnfer oldukça ağrısız bir işlemmiş...

yürütülerek odama alındım... 10 dakıika sonra tuvalet izni çıktı...tuvalet sonrası iyi hissettiğim an çıkabileceğim söylendi...

yarım saat içinde taburcu oldum...

şansım %35 miş...

olmazsa üzülmek ağlamak yokmuş:)

ama ağlarım kesin...

ama dondurulmuşlarım için en azından mutluyum... çünkü onda sadece trasnfer aşamsı var...

maddi manevi daha az yorucu...

memorial muhteşem bir hastane...
şaştım kaldım...

bu kadar güleryüzlü sağlık çalışanlarını ilk defa gördüm...

ve böyle hizmeti...

her şey tüm ayrıntılarına göre düşünülmüş...

ikinciyi de orda yaptırırım diye düşünüyorum...

belki de tutar: ) bebişin fotoğrafını da aldık: )

8 hücreli

Back
X