Hemsire olan yada bu bolumu okuyan veya bilgisi olan bakabilirmi

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Bayanlar merhaba bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum,ben suan aöfden bankacilik ve sigortacilik bolumu okuyorum seneye ilk donem bitecek ins.ama tekrar sinava girip hemsirelik okumak istiyorum sorum su acaba normal duzenmi gidiliyo okula yani sabah gidip aksammi donuyoruz dersten ve yas sikinti olurmu? Nobet olayi falan varmi 2 cocugum var 10 ve 7 yasinda onlarla ilgilenecek vakit yaratabilirmiyim kendime yani cokmu yogun oluyor ? Tavsiye edermisiniz yasim 28 suan olabilirmi yani.Herkese yorumlari icin simdiden tesekkur ederim

Devam zorunluluğu var, staj zorunluluğu var. Bunun dışında bir zorluğu yok. Sonrasında tabii Kpss sınavını aşmak zorundasınız.

Örgün eğitime başlayacaksanız , devam zorunluluğu var. Belirli bir gün sayısını doldurursanız dönem tekrarı yaparsınız. Derslere girmeme gibi pek şansınız olmayabilir. Ayrıca hemşirelik bölümü, yoğun geçer.

Yani atiyorum ilk okuldaki gibi 10gun gelmezsen kalirsin gibimi? Yada herne olursa olsun hep gitmek zorundamiyiz
Her üninin belli bir yüzdesi vardır devam zorunluluğunda yanlız ilk yıl oturup çok iyi ders çalışman lazım anatomi fizyoloji farmakoloji gibi meslek dersleri terimleri latince olduğu için zorlar sadece sınavdan önce değil dersten öncede çalışman gerekir birde bazı meslek dersleri bir birinin devamıdır o dersten geçemezsen bir sonraki dönemin derslerini alamazsın yada o dersin stajı varsa o dersi verene kadar staja katılamazsın mezun olduktan sonrada atanamazsan özeller iliğie kadar sömürür 13 14 nöbet tutan arkadaşlarım var ve doğru düzgün para bile vermezler atandığın zamanda zorluk atandığın yere göre değişir

Yaşınız geç degil bence. Çocuklarınızın yasıda okumanıza cok musait. Onlarla birlikte okula gider gelirsiniz :)
Kolay bir bölüm degil yani emek vermeniz gerek. Özellikle de ilk yıl alısmanız zamn alır.
Devam zorunlıgu elbette var. Ki saglık bölümlerinde ogrenmeye uygulamaya ekstra önem verilmeli. İnsan saglıgı sonuc da.
Zorunlu stajlar var birinci seneden itibaren baslıyor. Stajlarda devamsızlık daha sıkı.
Atama durumları simdilik iyi ama ülkemiz malum yarın öbür gün ne olur bilemeyiz. 5 yıl sonrasını ön görmek zor.
Calısma şartları Bi bayana göre zor bence. Nöbet tutulmayan cok az yer var. Saglık ocakları vs. Nöbet tutmazsınız ama oraya torpilsiz girilmiyor malesef..

Devam zorunluluğu var. Istinai üniversite var mı bilmiyorum ,ki devam zorunluluğunun olması gerekir. Çok kolay bölüm değil ama çalışınca da yapılmayacak değil. Çocuklarınız büyük yapabilirsiniz.

7 senedr hemşireyim ve ömrümden ömür gitti smdi degstrmeye calısyorum laboratuvar okuyorum ıkı yıllık ünide hem daha kosa surede biter siizn icin radyolojş tıbbi sekreterlik laboratuvarda hemsryle aynı maası alıyor ve daha az calısyyor riski daha az emin olun ben cok yoruldum hc bseye vakdim yok maasdan surekli kesintiler oluyor surekli hasta hastanyakını siddeti cekilmez size tavsiye

Zorunlu stajlar oluyor. O zamanlar cok yogun gecer. 8.30-4.30 arasi oluyor genelde. Dersleri calisir anlarsin o sıkıntı olmaz ama yogun bir bolum. Hakkinda hayirlsii olsun benim arkadasimda 29unda hemsirelik kazandi. Yasin gec degil :)

Derslere girmeden olmaz ki. Yani eğitimini alıp pratik kazanmadan nasıl düzgünce işinizi yapabileceksiniz? Sağlık işi şakaya gelmez; büyük sorumluluk istiyor. Vakit yaratamayacaksanız okumanızı önermem.

Lise gibi sıkı devam zorunluluğu var. Devamsızlık hakkınızı aştığınızda kalırsınız o dersten kesin olarak. Staj zorunluluğu var. Onda da devamsızlık dersteki gibi. hem uygulamaklı hem teorik türlü türlü sınav var. Okuması kolay bir bölüm değil diye düşünüyorum. Bir de kılık kıyafet gibi şeyler bile önemli hocalar için.

27 senedir bu işi yapıyorum.Sevmeden asla yapılabilecek bir iş değil.Okurkende dersinizi iyi çalışmanız lazım.Öyle kolay bir bölüm değil.Stajlarınızda olacak.İş bulma açısından şu dönemlerde en çok atama yapılan bölümlerden olduğu için çok talep ediliyor.İsterseniz,hevesiniz varsa,çalışırsanız yaparsınız.Neden olmasın?Yaşınız genç daha.

Derse girmek için zmaaniniz yoksa mesleği yapmak için nasıl zaman bulacaksınız. Ogrencilikte nöbet var mı bilmiyorum ama işe başlayınca olacak. Çocuğum var ben tutamam mi diteceksiniz

Derse girmek için zmaaniniz yoksa mesleği yapmak için nasıl zaman bulacaksınız. Ogrencilikte nöbet var mı bilmiyorum ama işe başlayınca olacak. Çocuğum var ben tutamam mi diteceksiniz
Hayir kastettigim sey yani hasta falan olunca yada ne bileyim dugun,cenaze bunlarda falan hicmi izin alamiyoruz tarzindaydi.Ama belli bir suresi oldugunu ogrendim yoksa mecbur kalmadikca ne kurslarimi ne baska birseyi aksatmiyorum.

Hangi servistesiniz?

Yorumlarin geneline bakinca acikcasi gozum korktu belki bende sizin gibi tibbi sekreterlik veya radyoloji ki bu bana daha sicak geldi bunlardan birini okuyabilirim.

Devamsızlıktan affetmezler direk bırakırlar bazı okulların gece nöbet tutma zorunluluğu da var bazı karıda 12 saat staj yapan yerlerde var ve o stajlarda 2 gün gitme yine aynı sekile staj notunu da etkiler kalırsın da.

Ha bu arada içimde kalmasın hemşirelik için kolay gözükür ama inanın en zor mesleklerden artık öyle olmuş ki hem yönetimden hem hastalardan baskı üstüne baskı görüyoruz sürekli soruşturmalarla uğraşıyorsun acille calışıyptsan benim gibi yeri geliyor dayak yiyorsun hiç bir sey demediğin halde günde 3 bin hasta geliyor yemin ederim hayat enerjim soldu dayanıyorum arkadasım mesela psikolojisi bozuldu idari birime alındı bence tercihlerini ona göre yap.

Inanmiyorum ya birde dayak yediniz oylemi? Bizim icin calisan insalara boyle davranislar yapilmasindan utaniyorum.ne diyecegimi bilemedim .tesekkur ederim yorumunuz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…