Hemşire olucağım ama

Maya1996

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
43
-9
38
29
Merhaba kızlar. 2 yıl sonra hemşire olucam. Ben bu mesleği sevdim ama annem ve babam bana sürekli hemşireliği kötü göstermeye çalışıyorlar... mesela bana hep işte hiç tatilin olmicak, geç bitireceksin, herkes evde olucak sen işte. Son olarak annem bana kuzenimin pansumanını yaparken "ıyyy ne iğrenç bir meslek" dedi...
Morelim bozuldu, bu kadar iğrenç bir meslek mi yapacağım diye insanların gözünde..
Başka bir şey daha var. Ben gurbertçiyim ve burada hemşireler bazen "tuvalet" yapıyorlar yani yatalak hastaların altını değiştiriyorlar. Ben huzur evinde staj yaparken tuvalet yaptım yaşlı erkeklerin altını değiştim... Kendimi ilk başta çok kötü hisetim, dinen ve kültürel olarak bu bize baya ters. Ama gelecek yıllarda ben bebeklerle çalışmak istiyorum.
Lütfen bana bi akıl verirmisiniz, ben kötü iğrenç bişey mi yapıyorum? Siz olsanız ne yapardınız. Ablalar bana akıl verin.

Anne, baba lafıyla meslek değiştirilmez. Siz istiyorsanız devam edin. Kesinlikle zor bir meslek, siz de farkındasınız. Aileniz rahatsız oluyorsa sizi izlemesinler. Sanırsın kendileri hiç hasta olmuyor. Doktorun, hasta bakıcının canı yok. Mide bulandırıcı diye küçümsemeleri yanlış.

Alan uzmanlığı nasıl ilerler bilemiyorum. Umarım istediğiniz gibi olur.

Babamda meslek seçiminde bana karışmaya çalıştı ama örnek olarak şöyle diyeyim daha rahat edeceğimi düşündüğü işleri benle birlikte araştırıp seçenek olarak sundu ve tabi getirisi de yüksek olanları.
Ama seçmek istediğim mesleğe de saygı duydu ki olması gereken bu.
Senin rahatını istediklerini düşünüyorum ama eğer yapmak istediğin meslek hemşirelikse mutsuz olacağın başka işlere kayma. Yapmak istediğini yap, başkalarına da kulak asma.
Ve şunuda unutma her mesleğin kendine göre zorlukları var.

Yaşlı bir erkeğin altını değiştirmek de mesleğin bir parçası. Bunu kimse kötüleyemez ki. Siz olmazsanız adam orada kendi pisliğinde boğulur, enfeksiyon olur. Bence yaptığınız çok önemli bir iş.
Burada bir sürü kadının erkek kadın doğum doktoru vardır. Onlar için 'ne iğrenç kadın organına dokunuyorlar' diyebilir miyiz?
Tabii ki hayır . Çünkü bu onlarin mesleği... Herkes yaptiklari ise saygı duymak zorunda.
Sen de hobi olsun,fantezi olsun diye yikamiyorsun sonuçta adamları. Onlar sana muhtaç durumda ve bu yaptığın şey senin mesleğin
Annen cahil cahil konuşmuş. Sen onu çok ciddiye alma.
Eminim doktor olsan pansumandan daha mide bulandırıcı şeyler yapacağın halde annen sana bu lafları etmezdi. Mesleğini beğenmemiş, sana laf ediyor
Duyma bile.
Ayrıca hemşireler bazen tatil günlerinde de çalışıyor, doğru. Amaa çokça zaman da fazla çalıştığı günler için tatil yapıyor. Bizim ülkede özel sektordekiler belki haklarından mahrum kalıyordur ama Avrupa gibi çalışma hayatında hakların yenmediği bir yerde bu konuda sıkıntı yasamazsin. bazı pazarlar çalışırsın ama bazı pazartesileri ayaklarını uzatır keyif yaparsin. Bazı geceler çalışırsın ama bazı sabahlar da alarmı duymadan uzun uzuun uyursun

Ben hiç hemşirelerin hastaların altını değiştirdiğini görmedim. :KK64:

Rahmetli dedem bir ay kadar yattı hastanede. Alt temizliği için hasta bakıcı mı deniyor bilemiyorum görevliler yardım etti. Daha doğrusu refakatçilere öğrettiler. Annem ve dayım sırayla kalıp temizliğini yaptılar. Dediler ki siz temizlemeyi öğrenin ve evinize gidince de devam edin. Pansuman yapmayı öğrettiler yatak yaraları için.

Ayrıca iğrenç bir meslek falan değil. Ben yapamazdım sağlık üzerine bir meslek ama yapabilseydim birisine kendini iyi hissettirmek beni mutlu ederdi. Önümde bir trafik kazası oldu ve yaralıların ilk yardımını yapmak istedim. Bilgim var ama setifikam yoktu. Hata yapar mıyım diye düşünürken bir araç durdu hemşirelik okuyan bir kız geldi ve beraber yaptık. Sonra aileler haber göndermiş hayat kurtarmışız küçük şeylerle :super: bu tek olay bile beni yıllarca mutlu edebiliyorsa sizin işiniz gerçekten çok kutsal.

sağlık çalışanı iseniz çalıştığınız genç yaşlı ayırma lüksünüz var mı?
bence yok.

yaptığınız iş iğrenç değil. ama mesleğin getirisi bu. fizik tedavi okuyup ben sadece genç erkeklere masaj yaparım demek gbi bişey bu.

Ben hiç hemşirelerin hastaların altını değiştirdiğini görmedim. :KK64:

Rahmetli dedem bir ay kadar yattı hastanede. Alt temizliği için hasta bakıcı mı deniyor bilemiyorum görevliler yardım etti. Daha doğrusu refakatçilere öğrettiler. Annem ve dayım sırayla kalıp temizliğini yaptılar. Dediler ki siz temizlemeyi öğrenin ve evinize gidince de devam edin. Pansuman yapmayı öğrettiler yatak yaraları için.

Ayrıca iğrenç bir meslek falan değil. Ben yapamazdım sağlık üzerine bir meslek ama yapabilseydim birisine kendini iyi hissettirmek beni mutlu ederdi. Önümde bir trafik kazası oldu ve yaralıların ilk yardımını yapmak istedim. Bilgim var ama setifikam yoktu. Hata yapar mıyım diye düşünürken bir araç durdu hemşirelik okuyan bir kız geldi ve beraber yaptık. Sonra aileler haber göndermiş hayat kurtarmışız küçük şeylerle :super: bu tek olay bile beni yıllarca mutlu edebiliyorsa sizin işiniz gerçekten çok kutsal.

Ben gurbetçiyim (fransa) ve buradaya yapıyorlar. Yorumun için çok teşekkür ederim!

Hemşirelik oldukça zor bir meslektir. geceniz gündüzünüz tatiliniz olmaz. anne baban bu konuda haklı. hemşirelik görevleri arasında yeri gelince yatalak hastanın mahrem bölgesine bakım yapmak ve altını almak da vardır. her serviste de bu tarz yatağa bağımlı hastayla karşılaşacaksınız. idrar kan balgam kötü koku günlük iş rutininiz olacak. bunları tolere edebilirim diyorsanız problem yok. lakin bir insanın altını temizlemek dışardan neden aşağılanacak bir şey olarak görülüyor bunu anlamakda zorluk çekiyorum. böyle düşünenler kesinlikle ruhen iğrenç insanlar. demek ki bu tarz düşünen kişiler hasta anne ve babalarına bakım yapmayıp kaçacaklar.
kötü ve iğrenç bir iş yapmıyorsunuz. tam tersine oldukça sevaplı bir iş yapacaksınız eğer yaparsanız. ama başkaları beni aşağılar kötü hissederim diyorsanız ki öyle düşünüyorsunuz kafa yapısı olarak çok olgun bir insan değilsiniz demektir. hayata dair düşünceleriniz olgunlaşmamış henüz. bu işi yapmayın üzülürsünüz. çünkü gerçekten sadece para için yapılacak bir meslek değil. çok yorucu. bedenen ve ruhen. İyi düşünün taşının ve karar verin. bu zorlukları göğüsleyebilecek misiniz. özel hastanelerde de yeterince para alamayacaksınız bunu da düşünün.

sağlık çalışanı iseniz çalıştığınız genç yaşlı ayırma lüksünüz var mı?
bence yok.

yaptığınız iş iğrenç değil. ama mesleğin getirisi bu. fizik tedavi okuyup ben sadece genç erkeklere masaj yaparım demek gbi bişey bu.

Bilmiyorum belki Türkiye de aynı değildir. Burada istersen çocuk/bebek hemşiresi olabiliyorsun. Ben açıkçası küçük insanlarla çalışmayı tercih ediyorum :)

Herşeyden önce işinizi sevmeniz önemli.Evet zor yanları var bu işin.Ama,kolay iş yoktur benim gözümde.Ben okulun sınavlarını kazanıp gitmeye karar verdiğimde aynı sizin gibi aile yakınlarından negatif düşünce beyan edenler oldu.Ama,ben çalışıp bu işi yapacağım diye karar verdim.Kendinizi geliştirmek, yetiştirmek ve alanında uzmanlaşmak için adım adım ilerleyebilirsiniz.Çalışkan insanların yapabileceği bir iş olarak görüyorum ben mesleğimi.Bizim meslektede tembel,başkalarının sırtından geçinenler yok mu?var ama,benim onlara tahammülüm hiç olmadı ve olmayacak sanırım.27.yılımı çalışmaktayım.Tek üzüldüğüm, yoğun çalışma sebebiyle ailemle ve çocuğumla geçiremediğim özel veya önemli durumların olduğu zamanların olmasıdır.

Hemşirelik oldukça zor bir meslektir. geceniz gündüzünüz tatiliniz olmaz. anne baban bu konuda haklı. hemşirelik görevleri arasında yeri gelince yatalak hastanın mahrem bölgesine bakım yapmak ve altını almak da vardır. her serviste de bu tarz yatağa bağımlı hastayla karşılaşacaksınız. idrar kan balgam kötü koku günlük iş rutininiz olacak. bunları tolere edebilirim diyorsanız problem yok. lakin bir insanın altını temizlemek dışardan neden aşağılanacak bir şey olarak görülüyor bunu anlamakda zorluk çekiyorum. böyle düşünenler kesinlikle ruhen iğrenç insanlar. demek ki bu tarz düşünen kişiler hasta anne ve babalarına bakım yapmayıp kaçacaklar.
kötü ve iğrenç bir iş yapmıyorsunuz. tam tersine oldukça sevaplı bir iş yapacaksınız eğer yaparsanız. ama başkaları beni aşağılar kötü hissederim diyorsanız ki öyle düşünüyorsunuz kafa yapısı olarak çok olgun bir insan değilsiniz demektir. hayata dair düşünceleriniz olgunlaşmamış henüz. bu işi yapmayın üzülürsünüz. çünkü gerçekten sadece para için yapılacak bir meslek değil. çok yorucu. bedenen ve ruhen. İyi düşünün taşının ve karar verin. bu zorlukları göğüsleyebilecek misiniz. özel hastanelerde de yeterince para alamayacaksınız bunu da düşünün.

Yorumunuz çok doğru. Teşekkür ederim.
Ben fransada yaşıyorum yani burada pek özel devlet diye birşey yok. Ben gerçekten bu mesleği seviyorum ama annemin dedikleri de aklımdan çıkmıyor açıkçası sonuçta annem ve bana mesleğimin iğrenç olduğunu söylüyor. Evet henüz hayata bakış açım olgunlaşmadı. Bunu yaşıma bağlamak istiyorum (22 ye yeni girdim).

Sana ablamı örnek veriyim gülüm. Ablam zamanında doktor olmak istiyordu ama hemen üniversitede yer çıkmadı. Hemşire okuluna girmek istedi. Annemin babamin etrafındaki türkler "Erkekleri çıplak görecek, günah.." felanda filanda akıllarına girmeye çalıştılar ve babam ablamın hemşire olmasına sıcak bakmadi. Ablamda "bebeklere ve cocuklara bakarım" diye ikna etti. Hemşire okulunu bitirdi ve ondan sonra doktor oldu. Şu anda kadın doğum uzmanı ve burdaki nerdeyse her Türk ailenin bir çocuğunu dünyaya getirdi doktor olarak. Simdi en cok o eski zamanda konuşanlar ablami takdir ediyor. En çok onlar ablamdan yardım ister.. Yani demem o ki gülüm.. Elaleme baksan senden hicbirsey olmaz. Üstüne "bundan bir halt olmaz" derler. Sen kendi yolundan yürü. Diğerleri gün gelir hasta olarak önüne gelseler ne demek istedigimi görürsün. Cok hayırlı bir meslek seçmişsin. Rabbim güç kuvvet versin

Yorumunuz çok doğru. Teşekkür ederim.
Ben fransada yaşıyorum yani burada pek özel devlet diye birşey yok. Ben gerçekten bu mesleği seviyorum ama annemin dedikleri de aklımdan çıkmıyor açıkçası sonuçta annem ve bana mesleğimin iğrenç olduğunu söylüyor. Evet henüz hayata bakış açım olgunlaşmadı. Bunu yaşıma bağlamak istiyorum (22 ye yeni girdim).
mesleğin artılarını ve eksilerini değerlendirip kararı verecek olan sizsiniz. avrupa'da işleyiş nasıldır bilmiyorum belki türkiyeden daha iyi koşulları vardır hemşirelerin. başkalarına yardım etmek güzel birşey. Mesleği seviyorsanız ve eksilerinden yüksünmüyorsanız ailenizi ikna edin.tekrar ediyorum işleyiş avrupada tam olarak nasıldır bilmiyorum ama stajyer öğrenci olarak bir kaç ay bir hastanede çalışma imkanınız varsa çalışın derim. eğer kendinize uygun bulmaz iseniz eğitiminize devam etmezsiniz. en uygun yol bu

türkiyede de var yenidoğan bebek hemşiresi olarak çalışanlar. ama gün olur göreviniz yaşlılarla çalıştırmayı da gerektirebilir.

Ya hu bir şeye de dini karıştırmayın ne olur.Hele hele bunu bir hemşire adayı ağzından duymak çok acı.Sen mesleğini icra edeceksin ve hastanede hasta ayrımı yapmak gibi bir hakkın yok.Calisma şeklin tamamen çalıştığın birimle alakalı değişkenlik gösterir.Bu mesleği sevmiyorsan hiç başlama derim nacizane bir hemşire tavsiyesi .

Ablacım madem mesleğin iğrenç kimse yapmasın. Annen de hastaneye gittiğinde hemşire doktor bulamayıp ölsün, hepimiz ölelim?

Sağlık alanı herkesin yapabileceği bir alan değil sert ve dayanıklı olmak gerekiyor. Ben yapamazdım mesela ama sen yapabiliyorsan helal olsun sana. Doktor hemşire hastabakıcı hepsine helal olsun.

Mesleğini seviyor musun? Para kazanıyor musun? Bitti.

Din işine gelince şaşkınım yani Avrupadaki Türkler nasıl modern bilimin, sanatın doğduğu yerde yaşayıp hala 60yıl önceki geldikleri köyün kültürünü yaşıyorlar anlamıyorum. Haydi anneni geçtim sana okulda ilk öğretilen şey bu meslekte din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı olmadığı. Bu mesleğin binlerce yıllık geçmişindeki ilk ilke bu, insan bedenine ayrım gütmeksizin sadece insan olarak yardım etmek. Bu mesleği profesyonelce, kişisel fikirlerden, siyasetten, milli duygulardan, dinden, ırktan kafanda taşıdığın kimliğin %90ından etkilenmeden icra etmek mecburiyetindesin.

Sağlıkta insan bedeni bedendir bu kadar namahem olmaz. Kaldı ki yazdığın örnek ölmeye yaklaşmış baban deden yaşında bir adam sen onun bedenini nasıl insan değil de mahrem olarak görüyorsun, mide bulandırıcı ve sapkın bir düşünce tarzı. Yaşlı bakıma muhtaç birine yardım edip sevap pointleri topluyorum diye düşün bari ne diyeyim.

Son düzenleme:
mesleği seviyorsan senin hayatın, emekli olana kadar o işi yapacak olan sensin buna kimse karışamaz senden başka kimse karar veremez.ancak madem bu işi yapacaksın bu işin her şeyini göze alacaksın.senin dediğin yok erkek hastanın altını almak dinen vs aykırı diye orda duracaksın.senin ettiğin bu lafın karımı erkek doktora göstermem zihniyetinden bir farkı yok! fransada bari geliştir biraz kendini.mesleğin komple sevimli bebekleri içermiyor.her yönüyle sevip kabulleniyorsan oku ve yap.

Back
X