Uzun olabilir yorumum once belirteyim
Lisans mezunu hemsireyim 3.25 ortalamayla turkiyenin en iyi okullarindan birinden mezun oldum
Hani burda bilmis bilmis konusuyolar ya insanlar 6 donem staj yaptim ve yanimda hoca olmadan hicbir invaziv girisim yapmadim son donem dahil
Okulun birinci kurali buydu pratikten cok teoriye onem verilir bizim okulda
Ama ilk ise basladigimda bende senin gibi bocaladim -senli benli konusuyorum tahminimce benden kucuksun- stajlarla yaptigim is cok farkliydi, stajda sorumluluk hemsirende ve hocanda ama ise bir giriyosun hersey sana bakiyor
Hastanelerde hersey cok hizli ilerliyor takip etmesi ilk zamanlar oldukca zor dogru haklisin
Ama tum yorumlari okudum insanlar sana yaparsin edersin dedikce yapamam, oyle gorunmuyorum, gorunusum bile pasif, olmuyor 8 ayda ogrenemedim demissin
Calistigin iki birim de ozellikli birimler, yogun bolumler hic kolay degil
burda atip tutuyorlar ya tansiyon olcme, igne yapma diye gelip bir gun servisinde duramayacak insanlar burda bos bos yorum yapiyolar, gelip 1 gun degil 1 saat hidrosefali bebek gormeye yuregi yetmeyecek insanlar isini hafife aliyor neden biliyor musun?
Senn gibi kendini hafife alan, kucumseyen hemsirelerimiz yuzunden
Silkelen kendine gel, 4 koca sene okumussun ne demek ben yapamiyorum 8 ayda ogrnemedim 8 ayda olmaz 1 yilda olur 1.5 yilda olur
Evet hatalarin olmus olabilir herkes annesinin karnindan damaryolu acarak dogmadi
Once kendine not defteri al, her nobet tesliminde hastalarinun notunu al, dosya doldurmak icin acele etme kendin anlayabilecegin sekilde defterine hastalarin bulgularini notlar halinde yaz gozleme gecirirsin
Teslim sonrasi defterini iyice oku sakin kafayla hastalarini onem derecesine gore sirala islerini de boylece siralamis olacaksin
Oz Bakim verilmek en son is bebekler zaten klasik kaka kusmuk, once hayati bakimlarini vereceksin
Sesini cikaracaksin anlamadiysan soracaksin birine sor onda anlayamadiysan baskasina sor, biseyler yapilirken gidip gonullu gozlemci ol, bende deneyebilir miyim de biraz atilgan olmalisin
Gerekiyorsa ekip arkadaslarini al karsina konus hepsi bu yollardan gecti siz bana oflayip pufladikca, bakis attikca, isime cok mudahil oldukca ben cok geriliyorum yapabilecegim varsa da yapamiyorum elim ayagim dolaniyor de, ekibine diyemiyorsan sorumlunla konus o konussun ekiple
Siz bir ekipsiniz yeri gelecek cok yogun olacak birbirinizin bebegine bakacaksiniz, yeri gelecek sorunlu bir dogum olacak acil dogumhaneye ineceksiniz, bunu unutma guclu kal
Ve hemen birakip gidiyorum olmuyor deme
Birakmak bir dilekceye bakar kalip savasmalisin lutfen