Hemsirenin dikkatsizliginden evham yaptim???

Mrb kizlar. Bugun hastanedeydim damar yolu acildi bi ilac icin. Neyse hemsire damaryolunu cikarirken yapistircagi yara bandini elinin uzerine hazir koymus yapistirdi o an farkedemedim snra hemen cikardim. Islak mendille sildim. Yani elinde mikrop olabilir bunu onceden yapistirmaya ne gerek var direkt bana yapistr dimi. Cok tedirgin oldum kanamadi damar yolu ama bi delik oluyo sonucta bulasici bi mikrop hastalik bulasir mi bilemedim. Hemsirenin eli temizdir neticede insan kendi sagligina dikkat eder ama cok tedirgin oldum
Ayrica buna dikkatsizlik denmez ki isine oyle gelmis bence kolaylik oldugunu dusunuyor olabilir

Oyle bir anlattiniz ki baska hastadan alip sana yapirtirdi sandim bir ara. Bir hemsore olatak sana nöbetten sesleniyorum 27 hastaya tek basima bakıyorum. Aksam dortten sonra yedi tane damar yolu actim en az 100 tane venoz yoldan tedavi yaptim. Hic aklima gelmemisti banti elime yapistirio sonra hastaya yapistirmak. Genelde bizim kiler bacaklarına falan yapistirirlar. Senin ki yine iyiymis. Bir sikinti olmaz emin olabilirsin. Luzumsiz bir davraniz gidrkren kes. Turnike yi cekince de banti ac hic bir kolayligi yok ki eline yapistirmasinin.
İyi nöbetler Allah yardımcınız olsun

Oyle bir anlattiniz ki baska hastadan alip sana yapirtirdi sandim bir ara. Bir hemsore olatak sana nöbetten sesleniyorum 27 hastaya tek basima bakıyorum. Aksam dortten sonra yedi tane damar yolu actim en az 100 tane venoz yoldan tedavi yaptim. Hic aklima gelmemisti banti elime yapistirio sonra hastaya yapistirmak. Genelde bizim kiler bacaklarına falan yapistirirlar. Senin ki yine iyiymis. Bir sikinti olmaz emin olabilirsin. Luzumsiz bir davraniz gidrkren kes. Turnike yi cekince de banti ac hic bir kolayligi yok ki eline yapistirmasinin.
Allah kolaylik versin cok zor meslek hep takdir etmisimdir. Siz sorun yok diyosaniz yoktur teskkurler degerli vaktinize ii nobetler

Abartmayin lutfen mikrop varsa bile o kadar mikroba her yerde maruz kaliyoruz o otobuslerde tutundugunuz direkler varya insanlar tuvalettten cikip ellerini yikamadan tutunuyorlar onlara yada cantanizdaki paralara oyle hayat mi gever o ignenin deligi kadar delik siz farketmedende olur sonra denize girersiniz falan fistik iste bence bu kadar takintili olmayin
Haklisiniz mantikli :)

Bende olsam takardım kafaya, keşke ıslak mendil yerine alkolle silseydin.
Ben olsam direk açık açık hemşireden alkol rica ederdim ve birde açık açık neden istediğimide izah ederdim, birdahada yapmazdı belki.

Eldiven hemsireyi korur sizi degil yani eldiven olmasinin hic bir anlami yok zaten kan alirken de kanaldigi yeri sildikten sonra fark etmez...ayrica sanslisinz ki o lastikten yokmus surekli kullanildigi icin pis oldugunu dusunurum ve kendime her zaman eldivenle baglamalarinj isterim
Ama elini yıkamadan başka bir hastadan kan alınca bir hastadaki mikrop diğerine geçmez mi ?
Aa lastik olayına hiç öyle bakmadım mantıklıymış aslında tabi eldiveni sürekli değiştiriyorsa

Bazen bant açacak vaktimiz bile kalmıyor ben boş vaktimde önceden bant kutularını en az on tane kesip hazırlıyorum dolaba koyuyorum en azından vakit çalmıyor. Bizim bazı hemşireler damar yoluna girmeden önce bantı yatağa yapıştırıyorlar bilemedim doğru değilsede mecbur bırakılıyoruz yoğunluktan

Bu takıntılar yıpratır sizi..

Aslında direk sizin için açıp yapıştırabilir ama pratik olsun diye yapmış.

Ama bence de evham çünkü hemşireler sık sık dezenfektan kullanıyor zaten.

Biz ne kadar kendimizi başkasından sakınmak istiyorsak, onlar da çok sık temas ettikleri için sık sık ellerini dezenfekte ediyorlar..

Back
X