Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Derindeniz95 G Gelinlerce
Yahu neden böyle kırıcı konuşuyorsunuz hem fikir değilseniz yazmayın birbirinize cevap
Yapmayın allah aşkına bi konu için bu kadar kırıcı olmayın

sizde biliçsizce birisi size yardım etmeden yol yardım göstermeden gidin milleti deşin orda mı burda mı derken heryer delik deşik olsun , karşı tarafta canı acıyınca gıkını çıkarmasın öyle mi istiyorsunuz ! o zaman siz yanlış bölüm okumuşsunuz . Versinler size bir mefta otopsi yapın size dha uygun sanki...
damar yapısı zor olan bebeklerle sadece tecrübeli hemşireler ilgilenirse, 30 yıl sonraki tecrübeli hemşireler kim olacak gerçekten merak ediyorum.. lütfen açıklayın

Arkadaş damar yolu bulmak tecrübe ve beceri istiyor. Bunu kimse göz ardı etmesin. Ben çok çekenlerdenim. Bebekler ne yapsın derdini anlatamıyor bide yavrucağım.
Damarlarım çok ince ve yüzeyde değil. Çok geride genetiğim bu. Özellikle uyarıyorum bebek iğnesi kullanın hatta mümkünse el üstümden alın diye. Yoksa 1 hafta kolumu kaldıramıyorum acısından artı koca bir morlukla dolaşmak zorunda kalıyorum.
Sizin birde evladınız yani. Ben olsam yıkardım ortalığı.

@Derindeniz95 G Gelinlerce
Yahu neden böyle kırıcı konuşuyorsunuz hem fikir değilseniz yazmayın birbirinize cevap
Yapmayın allah aşkına bi konu için bu kadar kırıcı olmayın

terbiyesizlik yapmadan herkes tartışabilir bence, burası bir platform hepimiz aynı fikir de olamayız ama saygı çok önemli ve yazılanlar ortada. kimseye saygısız yorum yapmadım ama karşı tarafla aramızda baya fark varmış :)

Kızlar abartmayın artık kimse burdan okuduguyla düşüncesini kolay kolay değiştirmez boşuna kendinizi banlatmayin

Kan alamadığı İçin sizi şikayet edeceğim demeniz saçma biraz kusura bakmayın. Dava açmakta haklı olabilir Çünkü tehdit etmişsiniz

Siz konunuzda isi sikayet etmeye kadar götürmüşsünüz belki orda haksiz olabilirsiniz ama ben konunuzu hakli gördüm. Ben cogu olayda sesimk cikaran tepki gosteren biri olmadim hic. Ama bende cok yasadim bebegimde bu olayi. Hep kizmisimdir bir kan bile alamayan kisileri sabahtan aksama kadar bos beles sohbet etsin diye saglik ocaklarina dolduruyorlar. Hic abartisiz bebegimin kanini 7 saatte 2 hemsire alamadi bide bana diyorlarki ay ben dayanamiyorum cok kötü oldum al annesi az bahceye cikar kiyamam ben ona. Sonra agla agla sus sil bastan tekrat dene tekrat bahce tekrar igne vallahi oldu bu olay. Ulen anasi olarak asil ben dayanamiyorum sana noluyo al kani bitsin bu işkence sen iskence yapiyosun. Ben sesimi cikarmadim mesela bunlara keske orayi yıksaydım sonra günlerce kendimi yedim. Ama ne hikmetse baska hemsireler şıp diye buluyorlar damari. Hic kusura bakma beceriksizsin basit bir kan bile alamiyorsun sonrada stres vidi bidi. Ee sen stres yonetiminide bilmen lazim o zaman ne diye ordasin senin isin bu

terbiyesizlik yapmadan herkes tartışabilir bence, burası bir platform hepimiz aynı fikir de olamayız ama saygı çok önemli ve yazılanlar ortada. kimseye saygısız yorum yapmadım ama karşı tarafla aramızda baya fark varmış :)
Haklisin karşı taraf gümbür gümbür geliyor farkındayım ama gerek yok baktin anlaşamıyorsun he de geç tatlıya bağlayıp guzelce konusmak varken yormayin birbirinizi demek istediğim bu yoksa okuyorum yorumlarını sorunlu yanıtların var vs demiyorum ki diğer arkadaşım yazdığı son cevap beni yok artık dedirttide bunu yazdım

Merhabalar sevgili kk hanımları..gecenin bir yarısı uyanıp bu saate kadar uyuyamayisimin birçok nedeni var.Birini paylaşmak istedim.Bebegim dokuz aylıkken bir hemşire tarafından kan alınacağı sırada iğneyi direkt deriye soktu ve dört bir yana evire çevire damari aramaya çalıştı,bulamadı da zaten.igneyi çıkarmasını istemiştim çünkü oğlum mahvolmuştu ağlamaktan.su sıralar bu konuyla ilgili devam bir dava var bana karşı acilmis olan,mobbing uygulamisim.sizce karşı dava açmalı miyim oğluma yapılan yanlış değil mi ?cimere yazdım bişey çıkmadı.

Hemşire ifadesinde damar girişini yaptım çocuk ağladı annesi de çıkar dedi demiş ama deri altında iğne kıvırma hareketinden bahsetmiyor tabi
Not : yan odadaki hemşireye gittim o saniyelik tek hamle ile kanı aldı
cimere değil sabim e yazmanız gerekiyor sağlıkla alakalı şikayetlerinizi

Bebekten kan almak en zor hemşirelik uygulamalarından biri. Kan alırken bizim de sırtımızdan epey ter dökülüyor. Minicik ağlayan bir bebeğe kimse kobay gibi davranamaz. Zaten iş öyle stresliyken bir de başımızda bizi iyice strese sokan anne baba işi iyice zora sokuyor. Bazen çok iyi pratiğin olsa da bulunmazsa bulunmuyor.
Benim bebeğimden de 20 günlükken kan alınması gerekti. Ben işin zorluğunu bildiğim için bebeğimin kolunu hemşireye yardım olsun diye elimden geldiğince sabit tutmaya çalıştım.
Bir de size tavsiyem bazı özellerde damarları gösteren mavi ışıklı bir alet var, onunla bakıp hemen bulunuyor. Çok üzülüyorsunuz belli ki, böyle bir hastaneye gidin, nacizane tavsiyem de hemşire arkadaşı strese sokmayın.

Haklisin karşı taraf gümbür gümbür geliyor farkındayım ama gerek yok baktin anlaşamıyorsun he de geç tatlıya bağlayıp guzelce konusmak varken yormayin birbirinizi demek istediğim bu yoksa okuyorum yorumlarını sorunlu yanıtların var vs demiyorum ki diğer arkadaşım yazdığı son cevap beni yok artık dedirttide bunu yazdım

:) kesinlikle. yani saygısızlık derecesine getirmek neden bilmiyorum, normal bir şekilde konuşmak için var bu platform. hakaret etmeden konuşulduğunda da anlayabiliyoruz oysa ki :)

Eğer çok strese soktuysanız gerilmiştir ya bir de damar ince ıse mecbur yapılıyor benım ki de ince olduğu için yapılıyor arama işlemi . Burda ki bazı yorumlarada şaşırdım evet arama yöntemi ama kadın uzun süre uğraştı soktu çıkardı aradı demiş yorumlarda da bu zararlı bir şey benim de bazen bulamıyorlar el üstünden damarıma serum iğne yaparlar ya da diğer kola zira uzun uzun aynı yerde iğne oynatılırsa damarınız patlayabilir ya da bi iki hafta kolunuz felçli gibi olur.

Kızlar abartmayın artık kimse burdan okuduguyla düşüncesini kolay kolay değiştirmez boşuna kendinizi banlatmayin

ay ben kesin banlancam :)) bak seninle de fikir ayrılığımız var ama birbirimize saygısızlık yaptığımızı düşünmüyorum.

itiraf et şikayet ettin mi beni :KK70::KK70::KK70::KK70:

damar yapısı zor olan bebeklerle sadece tecrübeli hemşireler ilgilenirse, 30 yıl sonraki tecrübeli hemşireler kim olacak gerçekten merak ediyorum.. lütfen açıklayın
hanfendi size yardım almaktan bahsediyorum ??? çocuklara okuma yazma nasıl öğretiliyor ? vahiy inmiyor kimseye heralde ... her işin acemilik dönemi vardır ya yardım alacaksın zamanla öğreniceksen yada hiç bilmiyorsan can yakmak yerine bilene bırakacaksın ... Belli yaşa kadar hiç öğrenememişsen o zaman sen o mesleğe göre değilsin . herkes illa okulunu bitirdi diye o mesleği yapacak değil. Mesela sen kasap olmak istiyorum dediğinde alıp kurbanı öğrenicem diye bıçak sallayabilir misin ??? herşeyin usulü ve eğitimi var. Kasap bile hayvanın acı çekmemesi için eğitimni alıyor. yani eline her bıçak alan ne kasap , eline her iğneyi alanda hemşire olmuyor. Öyle olsaydı zatn hemşirelere gerek kalmazdı. Bence eğitim şart siz bunu kavrayamıyorsunuz.

Allah aşkına herkesin çocuğu kendine kıymetli ama bu nedir artık? Aynı şeyi bir doktor yapsaydı bu kadar kolay söylenebilir miydiniz merak ediyorum doğrusu. Bebek ve çocuklarda damar bulmak her zaman zordur. İnsanların başında söylenip stres yaratmasanız belki de böyle bir şey yaşanmayacaktı bile. Şikayet ederim diyeceğinize insana direk gidip edin o zaman. Hiç hoş bir davranış değil bu. Belki sadece sizin çocuğunuzda böyle bir problem yaşadı. Hiç düşündünüz mü? Biri bulamaz kolay, biri hemen bulabilir ama hiç bir hemşire çocuğa eziyet olsun diye canını bile isteye acıtmaz. Çocuk ağlayınca stres olacaksanız durmayın o odada. Çocuk sizden gördüğünü yansıtır. Strese stres. Benim annem 60 yaşında ama damar yapısı o kadar problemli ki 12 kere delindiğini bilirim kolunun. Yani bunun okul okumakla, yeterlilikle vs ilgisi yok. Sizin 1 saat bile yapamayacağınız,dayanamayacağınız işleri yapan insanlara biraz saygınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X