Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yok bende kasıtlı olarak can acıttığını düşünmüyorum o kadar kötü olamazlar değil mi? ama dediğim gibi yapamıyorsa bıraksın yahu kıyamıyorum el kadar bebeklere içim parçalanıyor.

hastanede yeğenim ağlardı ben ağlardım çünkü çocuk teyze deyip bana uzanıyordu :KK43: yavrumun kolu yanıyormuş oysa ki. bu bahsettiğim de özel hastane ama hemşire becerememiş damar yolu açmayı ve ilaç hep deri altına gitmiş.
biz hemşireye uyarı verilmesini talep etmiştik ilgisizliği yüzünden..

ameliyat sırasında hastanın içinde neşter unutan doktor da var. bunda da kasıt yok ama büyük ihmal var. yani diyeceğim şu ki olayı kendi içinde değerlendirince ben ortada suç göremiyorum. başka hemşirelerin doktorların cezasını tecrübesiz bi hemşireden çıkarmanın manası yok bence. sayfalarca sağlık çalışanları gömülüyor burda ama hasta yakınından dayak yiyen bir sürü sağlık çalışanı da var. hemşire de korkusuna gitmiş dava açmış işte.

Arkadaslar siz 1 tane hemsire ile ugrasiyorsunuz onlar kaç tane insanla ozellikle devlet hastanelerinde. Her hemsire her kani tek seferde alır diye bir durum yok malesef. Tabiki canınızın canı acıdı diye üzülüyorsunuz ama hemsireninde isini yapmasina engel oluyorsunuz bu sekilde. Damar aramasi normal . Bulamamis olabilir , diger hemsire buldu diye bu onun kötü olduğu anlaminada gelmez. Oyle aileler varki cocugum aglamasin kan alınırken, igne yapilirken diyorlar . Mumkunmu Allah askina yetiskin insanlar bile igne yapilirken yırtıyorlar ortaligi düşünün böyle insanlarla dolu hergün hastaneler. Sadece saglikta degil sahsiniza kötü davranislar sergileniyorsa tabiki kendinizi savunun ama isini yapan birinede lütfen engel olmayın

ameliyat sırasında hastanın içinde neşter unutan doktor da var. bunda da kasıt yok ama büyük ihmal var. yani diyeceğim şu ki olayı kendi içinde değerlendirince ben ortada suç göremiyorum. başka hemşirelerin doktorların cezasını tecrübesiz bi hemşireden çıkarmanın manası yok bence. sayfalarca sağlık çalışanları gömülüyor burda ama hasta yakınından dayak yiyen bir sürü sağlık çalışanı da var. hemşire de korkusuna gitmiş dava açmış işte.
Azıcık yırtık bi insan olsam az öncki mesajımda bahsettiğim kadını ben de döverdim! Tv ye çıkıp sessiz sakin aman şöyle oldu aman böyle oldu anlatıyolar olay yaşanırken kaplan gibiler.. Ciddiyim bu işin okulunu okuyanlara insan ilişkileri konuşunda eğitim vermeliler! İşini kötü yapanlar da şikayet edilince hasta yakını veya hasta dikkate alınmalı baştan kovarcasına tavırlarla insanlar delirtilmemeli

Deri altında iğne kıvırma 😂
Siz ne yaptınız aba altından sopa gösterdiniz sanırım tepkiniz gözümde canlandı her ne kadar buraya kibar bir dille sadece iğneyi çıkarmasını istemiştim deseniz de!
Kimse 30 snlık işlem için dakikalarca uğraşıp ter dökmek istemez

hemşire bence abartmış ve sağlık çalışanlarını her türlü haklı çıkaran bir sistemimizin olmasına güvenmiş.

Siz hemşireye tam olarak ne dediniz.
Bagirdiniz mi.
Tamam olmuyorsa bırakalım, aglatmayalim dediniz de sakince bırakmadı mi.
Hayır illa kan alicam mi dedi.

Böyle bir durumda ben bile olsam, başım döner, tamam denemeyelim olmuyorsa derim.
Bence biraz eksik anlatıyorsunuz.
Sakince bırakalım deseniz kim dava açar ki..

Bende hiç kıyamam çocuğuma elbette.
Geçen gün ne kan aldirirken, benden önce yeni doğmuş bebekten kan alıyordu hemşire.
İşiniz de çok zor dedim, yok aslında anneler çok hassas dedi.
Anne mısınız dedim, evet ama umursamaz bir anneyim dedi.
Yani bazıları kendisi öyle diye bizimde öyle olmamızı bekliyorlar bu var.
İkincisi de benim oglumdan da kan aldiktan sonra 9 aylıktı, kolundan şakır şakır kan akmaya başladı.
Ama üstüm basım her yer kan olmuştu 😔
Gittik hemen büyük pamukla bastirdilar, geçti şükür.

Olabiliyor böyle şeyler ama karşılıklı üslup önemli.
Bir de umursamaz tavir insanı delirtiyor tabi ki.

Tck da mobbing in tanimi isveren ve isci arasında olan durumlar olarak gecer. Bir isci musteriye mobbing davasi acamaz. Suren bir davaniz var ise bu mobbing degildir. Demek ki anlatmadiginiz bir seyler var.
Bana da öyle geldi, böyle bir durumda hemşireye bırakalım zorlamayalim demek hastanın hakkı, ama acaba nasıl söyledi, ne dedi, orası var...

Ömrüm hastanelerde geçti, yüzlerce sağlık çalışanıyla muhatap oldum bir tek doktor hariç hiç biriyle sorun yaşamadım. Genelde hepsi gayet nazik, iyi niyetli insanlardı. Bir psikopata denk gelmediğiniz sürece insanlara nasıl davranırsanız karşılığını öyle görürsünüz. Sadece sağlık değil hayatın her alanında bu kural geçerlidir.

Herkes tecrübeli doktor, hemşire arıyor. O insanların nerede, kimin üzerinde tecrübe edinmelerini bekliyorsunuz? Başkaları kobay olsun, bana tecrübelisi gelsin, ne ala memleket.

Valla ben sağlık çalışanı değilim sağlık çalışanına da çok saygı duyuyorum gerçekten bazen sabırdan diş sıkıyorlar.
Bebekler ve çocuklarda damar çok ince ve zor bulunuyor bu bir gerçek...
Mesela ben dış gebelik geçirdiğimde artık damarlarımdan kan gelmiyordu damarlar büzüşüyordu.
3 tane hemşire 45 50 dk da kan alamadı.
Damarım patladı her yerim morardı.
Hiç bir şey demedim.
Çünkü ellerinde olna bir şey değil.
Eşim bu arada çok panik biridir hemşirelere sürekli kızdı ben de ona.
Sonra hastaneden çıkarken eline verdim çikolatayı tek tek özür dileyeceksin dedim.
Ve dilettim.

Ha işini insan gibi yapmaz ben de tepki veririm hem de ilk ben veririm.
Ama ellerinde olan bir şey değil.
Ben de de en son damarı başka bir hemşire buldu. Ayaktan kan aldı tek seferde
Bu şanstı.

Damar bulunmadıysa iğne içeride oynatılarak bulunmaya çalışılıyor evet. Ben bebeğim daha 1 aylıkken götürmüştüm özel hastaneydi. Damarı zar zor buldular damla damla kanı aldılar. Tam bitti dedik sakinleştirdik bebeği, kan pıhtılaşmış. Bu sefer hadi bakalım dön başa. Ama insanlar işlerini yaptılar, o kadar çok bilsem alır iğneyi ben bulurdum damarını. Zaten toplum olarak temel sorunumuz bu, her konuda herkes uzman. Herkes her işi şipşak olsun istiyor kimsenin sabrı yok. İki gündür kızım geceleri öyle bir ağlıyor ki duyan çocuğu kesiyoruz zanneder. İstediği olmadığı zaman, burnuna ufacık bir sprey sıkacak oluyoruz feryat figan. Emin ol işlem sırasında canları o kadar da yanmıyor ama huzursuz oldukları için ağlıyorlar. Hemşire işini yapmaya çalışmış. Diğer hemşire şipşak buldu diyorsunuz olabilir

@Mune hemşireler bu konuya bozuldu kapatabilir misiniz
Pesss bu konuya hemşireler değil aklı olan herkes bozulur. Kan almak zaten can acıtan bi işlem bebeğin canı tabi ki acıyacak. Yani çalışan üreten bir kadını rezil etmeye çalışmışsınız o da hakkınızı verecek inşallah mahkemede, adalete güvenin sonucunuzu bekleyin :)

Bir cicek cikolata yaptir ozur dile bitsin.bende buyuk kizim bebekken yasadim rica etsen birakabilirmiyiz ben dayanamiyorum ilk bebegim dedim.tamam dedi hemsire sonra yardimcisina x ablayi cagir hemen servisten dedi orta yasli bir hemsire pit diye aldi.biz hemsire ve doktorlara muhtaciz sakin olmak lazim.belki sekeri vardi acikti yada cocugu hasta yada esiyle tartisti.hersey olabilir.sakin olun

Insan çocuğu ağlayınca doğası gereği kötü oluyor eşim oglumuzdan kan alınırken odada dahi bulunmaz kasılır kalır. Bundan 1 hafta önce oglumdan kan alındı hastaneyi yıktı tahmini bi 10 dk sedyede çocuğun üstüne yastıkta o şekilde alındı...
Hemşire zaten stres altında (çocuğun cani yanıyor, ailenin stresi de yansıyor, hatta bazen ailenin bakışı bile korkutabiliyor onlari)
O sonuçta bu işin okulunu okumuş belki yeni mevzudur belki uzmanıdır cat diye alır kanı..
Anne olarak dayanamadın evet farkındayım ama o d bu işin okulunu okumuş bilir yani bişeyleri...
Keşke bu kadar tantana olmasaydı bence al bi çiçek ya da tatlı kusuruma bakma ben anneyim dayanamadım yavrumun aglamasina de konu kapansın..
Ben ne sana ne de hemşireye haklisin haksızsın diyemem..

hemşire bence abartmış ve sağlık çalışanlarını her türlü haklı çıkaran bir sistemimizin olmasına güvenmiş.
Haklı çıkartan bir sistemimiz olduğuna emin misiniz? Hasta yakını tarafından taciz edildim, ziyaret yasak olduğu saatte servise almadım diye kolum sıkıldı morardı , doğuda deli gibi kar varken kaza yerine geç gittik diye tokat yedim daha bunun gibi bir sürü olay yaşadım. Üstlerimiz yaptığı mobingleri saymıyorum bile elime hiç bir şey geçmedi hep bir bahane bulundu. Hiç bir insan ufacık bir bebeğe acı çektirmek istemez hemşire durduk yer çıkartın diyen bir anneye dava açamaz o kadar kolay değil çünkü.

Insan çocuğu ağlayınca doğası gereği kötü oluyor eşim oglumuzdan kan alınırken odada dahi bulunmaz kasılır kalır. Bundan 1 hafta önce oglumdan kan alındı hastaneyi yıktı tahmini bi 10 dk sedyede çocuğun üstüne yastıkta o şekilde alındı...
Hemşire zaten stres altında (çocuğun cani yanıyor, ailenin stresi de yansıyor, hatta bazen ailenin bakışı bile korkutabiliyor onlari)
O sonuçta bu işin okulunu okumuş belki yeni mevzudur belki uzmanıdır cat diye alır kanı..
Anne olarak dayanamadın evet farkındayım ama o d bu işin okulunu okumuş bilir yani bişeyleri...
Keşke bu kadar tantana olmasaydı bence al bi çiçek ya da tatlı kusuruma bakma ben anneyim dayanamadım yavrumun aglamasina de konu kapansın..
Ben ne sana ne de hemşireye haklisin haksızsın diyemem..
İnanın bazen uzman olsan da alınamayabiliyor o kan keşke her seferinde tak diye alınsa keşke.

Özel hastanedeki hemşirelerden bahsetmek istiyorum. Yeni mezun olduğumda A sınıfı lüks bir hastanede çalışmaya başlamıştım. Her sabah bizi toplayıp afedersiniz hastalar ağzınıza da micsa haklısınız efendim diceksiniz diye konuşma yapılırdı. Sizin tonlarca para verdiğiniz o hastanelerde hemşireler çok komik ücretlerde çalışıyor. 1 sene sabredip kaçarak uzaklasmistim. Ayrıca her damar yolu açmada başka hemşire çağırılmaz öyle olsa hasta kuyruğu olurdu. Kaç senelik hemsireyim benimde açamadigim yetişkin ve bebek damaryollari oluyor kimsede bana bunun yüzünden beceriksiz diyemez. Günün tek hastası gibi muamele görmek istiyorsanız kibar ve güler yüzlü olmalisiniz tıpkı bizden beklenildiği gibi. Ayrıca iğne damarda kırılmaz bükülmez merak etmeyin.

İnanın bazen uzman olsan da alınamayabiliyor o kan keşke her seferinde tak diye alınsa keşke.
Yani çocuk bu arkadaş bizim gibi dirençli değil ki o gün kolunu bi hemşire tuttu bacaklarını ben tuttum diğer hemşire sakin ol deyip başını okşadı ama dedim ya 10 dk sürdü.
Yapacak bisey yok, kan alan hemşire istermiydi çocuk ağlasın can cekissin istemezdi elbet yaptığı şey ise kan almak onun sağlığına bir çeşit yardım.
Çıkarken hakkınızı helal edin Allaha emanet olun dedim gulustuk bitti...
Ha eşim olsa benim kadr pozitif olmazdı stres saçardı bakislariyla o hemşirelerde rahat edemezdi..
Mesleğe saygı bence önemli karşımda ki kim olursun...
Soğuk kanlılıkla önemli bi yerde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X