• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşireyim ve Mide Balonu Taktırdım

handelila

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
1
1
1
28
Merhaba.Uzun zaman düşündükten sonra endoskopik mide balonu taktırdım.Sizinle süreci paylaşmak istedim çünkü bende taktırmadan önce buradan sürekli bu konuyu okuyordum.İşlem günü balonum takıldı ve yaklaşık 3-4 saat sonra taburcu edildim. İlk takıldığı saatler bir şey hissetmiyorsunuz.7-8 saat sonra mide krampları ve bulantılarım başladı. Kramplar ilaç içmeme rağmen gerçekten beni balon taktırdığıma pişman etti. Bu süreç herkeste böyle ilerlemiyor onu söyleyeyim. Kişiye göre değişir.Fakat ben kramplar arttıkça keşke taktırmasaydım dedim. İlk gün sadece çok az su içebildim zaten sadece ona müsade vardı. İkinci gün sıvı diyetine geçtim. Laktozsuz süt ,tavuk suyu tükettim yarım çay bardağı şeklinde.Bulantımın önüne serum takarak geçtim fakat ağrılarım sürekli devam etti.İnat ettim ve emeğime acıdığım için balonu çıkarttırmak istemedim.Ama herkesin harcı değil inanın ki çok konforsuz bir süreç. Mide kramplarım 3-4 gün devam etti.Sık aralıklarla ilaç aldım. Hareket etmeye başladım mecburen çünkü ağrılarım biraz hafifliyordu yürüyünce. 6. Gün püre beslenmeye geçtim ve ne yesem şişkinlik yaptı. Şuan balonun 15. Günündeyim , katı besleniyorum. Şişkinliğim hiçbir şekilde geçmiyor , 7-8 aylık gebe gibi oluyor karnım .Ve en önemlisini söyleyeceğim arkadaşlar ; balon takılı iken acıkmıyoruz diye bir şey yok . Gayet eskisi gibi acıkıyorum,midem gurulduyor resmen , canım istiyor her şeyi. Sadece şu konuda faydalı evet , fazla yiyemiyorsunuz çünkü kusma olarak geri dönüş yapıyor . Ben zaten fazla yeme taraftarı olmadım. Ama bir kere biraz kaçırdım diye hemen geri geldi. Eğer kalorisi yüksek gıdalar yerseniz(Ki canınız gayette istiyor) kilo falan veremezsiniz. Mesela fazla yemek yemeyip çikolata dondurma yerseniz kilo vermeniz imkansızlaşır. Ben acıktığım zamanlar mide kramplarım çok artıyordu . Bunu fark ettim .Ara öğünleri atlamıyorum o yüzden. Fakat şöyle söylemek isterim ; başa dönsem kesinlikle taktırmazdım.Diyete uymama ve hareket etmeme rağmen 15 günde 4 kilo verdim. Ben ağrı sızı dinlemeyip yürüdüm günde 10.000 adım . Herkes benim kadar dirayetli olur mu bilemiyorum .Ve şuan eskisi gibi acıkıyorum yani balon var diye iştahsızlık vs olmuyor. Eğer fazla yersem mide buna da alışır ve genişler, kilo bile alırsınız . Balonun çok bir faydası yok ve alışma süreci eziyet gerçekten. Porsiyon kontrolü yapabilirsiniz yardımcı olur ama iradenize kalmış bir durum. Yemek isterseniz yersiniz yani , vücut buna da alışır . Merak ettikleriniz var ise sorabilirsiniz dostlarım , iyi düşünün öyle taktırın

Back