• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

henüz tc vatandaşı degılım,kpss düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
tc vatandaşı ile evliyim fakat henüz kimliğim yok, dogumdan önce birkaç yıl sigortasız çalıştım maalesef.Bebegim biraz daha büyüyünce ve kimliğim çıkınca tekrar çalışmak istiyorum ama özel sektör bana cehennem gibi geliyor kpss fikri beynimi kurcalıyor...Ben 4yıllık ekonomi bölümü mezunuyum kimliğim çıkınca diplomama Yök ten denklik alacagım şuan yaşım 31 halihazır evdeyken sınava hazırlansam 2014te sınava girsem şansım olur mu acaba kızlar ne dersiniz? Çevremde hiç memur yok benimde neredeyse hiç bilgim yok bu konuda. Birde şöyle bir şey var yükseklisans diplomamı burada onaylatmaya bilirimde ozaman önlisan sınavına girebilirim sanırım sizce hangisi olmalı fikirlerinizi paylaşırmısınız?

kpss benim ömrümü çürüttü siz inşallah yaparsınız.
sınav adaletli olsa bir şeye benzese kolay olabilir belki ama burası Türkiye:ssz:

Bir yıl gibi süre hazırlık için yeterli olur mu acaba, ben Türkiyede eğitim almadım sonuçta

Bir yıl gibi süre hazırlık için yeterli olur mu acaba, ben Türkiyede eğitim almadım sonuçta

elbette olur çalışmaya bakar bu işler
ne kadar verimli olursa o kadar şansınız artar.

Ne mezunusuz acaba ileride denklik problemi olabilir yurt dışında aldıgınız diploma burada geçerli olur mu onu bir araştırın memurluk için bazı gruplarda denklik sorunu oluyor 1 seneye yakın türkiyede egitim alanlar bile oluyor.

önlisans olarak daha kolay ama hangi bölüm olduğuna bağlı. alımı yoksa genel kadrolara kalınıyor oda 84 85 puan. Yaklaşık olarak 120 soruda 70 75 nete tekabül ediyor. Önlisans bölümünüzü söyleyin ona göre yardımcı olayım...

ama şöyle söyleyim matematiğiniz veya genel kültürünüz gerilerdeyse lisans çok zorlar. Önlisansta 75 nete 84 alan bir insan lisanstan 80 alabilmesi için 90 neti aşması gerekir.

Ne mezunusuz acaba ileride denklik problemi olabilir yurt dışında aldıgınız diploma burada geçerli olur mu onu bir araştırın memurluk için bazı gruplarda denklik sorunu oluyor 1 seneye yakın türkiyede egitim alanlar bile oluyor.

4 yıllık Ekonomi mezunuyum çok fazla araştırmadım aslında ama bildiğim kadarıyla açıkögretim olmadığı sürece denklikte sorun olmuyor

Son düzenleme:
4 yıllık Ekonomi mezunuyum çok fazla araştırmadım aslında ama bildiğim kadarıyla açıkögretim olmadığı sürece denklikte sorun olmuyor

Bilmiyorum canım ama iyice araştır memur istiyorsun sonuçta yurtdışındaki her okulun diploması türkiyede geçerli olmuyor denklik problemi çıkarabiliyorlar.

önlisans olarak daha kolay ama hangi bölüm olduğuna bağlı. alımı yoksa genel kadrolara kalınıyor oda 84 85 puan. Yaklaşık olarak 120 soruda 70 75 nete tekabül ediyor. Önlisans bölümünüzü söyleyin ona göre yardımcı olayım...

ama şöyle söyleyim matematiğiniz veya genel kültürünüz gerilerdeyse lisans çok zorlar. Önlisansta 75 nete 84 alan bir insan lisanstan 80 alabilmesi için 90 neti aşması gerekir.

Ticaret lisesi işletme bölümünden mezunum zamanında matematiğim orta sayılacak seviyedeydi ama aradan tam 11 yıl geçti şuan hiçbirşey hatırlamıyorum.
Önlisansta yaş sınırı nedir peki?

Ticaret lisesi işletme bölümünden mezunum zamanında matematiğim orta sayılacak seviyedeydi ama aradan tam 11 yıl geçti şuan hiçbirşey hatırlamıyorum.
Önlisansta yaş sınırı nedir peki?

Canım sen bir lise bir de 4 yıllık bitirdin değil mi? Yani 2 yıllık bir okul okumadın? eğer öyleyse ön lisans değil orta öğretimden girebilirsin.
Yaş sınırı memurlukta ( merkezi atamada) yok artık

Canım sen bir lise bir de 4 yıllık bitirdin değil mi? Yani 2 yıllık bir okul okumadın? eğer öyleyse ön lisans değil orta öğretimden girebilirsin.
Yaş sınırı memurlukta ( merkezi atamada) yok artık

canım biraz kafam karıştı
ben 4yıl ticaret lisesi okudum işletme bölümü, daha sonra ise 4yıl üniversite ekonomi bölümü

canım biraz kafam karıştı
ben 4yıl ticaret lisesi okudum işletme bölümü, daha sonra ise 4yıl üniversite ekonomi bölümü

Tamam o zaman ortaöğretimsin ( lise) önlisans değilsin canım. Üniversite diplomanı kullanabildiğin zamanda lisans girebilirsin.
Orta öğretim işletme atama puanlarına internetten ulaşabilirsin canım

Back
X