Henüz Zimmete Düşmedim Farklı Bakanlığa Tercih Verebilir miyim?

mahh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2022
1.271
1.047
83
26
Konuyu çok araştırdım, çok fazla hocaya sordum ama bir türlü net yanıt bulamıyorum. Burada ne sorarsam sorduğum konuya hakim çok hanımefendi çıkıyor, o yüzden konu açıyorum.

SB atamasında atandım. Henüz zimmete düşmedim yani sözleşme falan imzalamadım. Şu an farklı bir bakanlık alım yapıyor. Ona tercih vermem de sıkıntı olur mu?

"Henüz ataman olmadı bu yüzden hiçbir sıkıntı olmaz. Tercih verebilirsin." diyen de oluyor "Tercih verip atanırsan o ara zimmete düşersen iki kadron da yanar. Bir yıl ceza yersin. Mevcut puanını kullanamazsın." diyen de oluyor.

SB alım yaparken aynı zamanda MEB'de alım yaptı. Herkes her ikisine de tercih verdi. Hangisi çıktıysa keyiflerine göre gittiler. O zaman öyle oldu şimdi benim için durum nasıl olabilir hiç bilmiyorum. Bu sebepten ötürü çok karasız kaldım. Net bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi rica etsem?

yani en fazla kadro yakmış olursunuz sanıyorum aksi bir durum olmaz yine de emin olmak için atandığınız yerin personel birimiyle görüşmeye çalışın
aile bakanlığına tercih verecekseniz de nacizane vermeyin derim ben

yani en fazla kadro yakmış olursunuz sanıyorum aksi bir durum olmaz yine de emin olmak için atandığınız yerin personel birimiyle görüşmeye çalışın
Neden aile bakanlığına vermesini tavsiye etmezsiniz? Aile bakanlığına atanan hemşireler nerede istihdam edilecek?

Personel birimin bilgisi olacağına emin misiniz? Daha önceden evrakla ilgili bir şey için aradım. "Duyuruları takip edin, bilmiyorum." deyip kapattılar pat diye.
Ve Aile Bakanlığı neden önermiyorsunuz? Birkaç yerden maaş ve özlük haklar SB kadar iyi değil diye duydum ama çok hemşire almadığı için direkt çalışan bir hemşire bulup konuşamadım.

Yani özlük hakları olarak çok zayıf bir bakanlık ve çalışma şartları çok iyi değil. Maaşı en düşük bakanlık. Sevgi evlerinde hemşire arkadaşlar var çocukların takibini yapıyorlar, nöbet usulü çalışıyor olabilirler. Huzurevleri hakkında bilgim yok. Sosyal hizmetlerde de çalışan hemşireler olabiliyor meslek elemanı gibi ama her işi yapmıyorlar, hemşirelik hiç yapmıyorlar. Ailede kime sorsanız sağlık bakanlığına geçmek ister.
Atama işleriyle tabiki personel birimi ilgilenir. İl ya da ilçe sağlık müdürlüğünü de arayabilirsiniz. Ben tercih yaparken il müdürlüğünden yardım aldım personeldeki görevlilerle konuştum.
Sizin için Pazartesi günü kurumumdaki arkadaşlara sorayım. mahh mahh
Ayrıca Telegram gruplarına üyeyseniz oralara da bir bakın derim mutlaka sizin durumunuzda olan birileri vardır

Yani özlük hakları olarak çok zayıf bir bakanlık ve çalışma şartları çok iyi değil. Maaşı en düşük bakanlık. Sevgi evlerinde hemşire arkadaşlar var çocukların takibini yapıyorlar, nöbet usulü çalışıyor olabilirler. Huzurevleri hakkında bilgim yok. Sosyal hizmetlerde de çalışan hemşireler olabiliyor meslek elemanı gibi ama her işi yapmıyorlar, hemşirelik hiç yapmıyorlar. Ailede kime sorsanız sağlık bakanlığına geçmek ister.
Atama işleriyle tabiki personel birimi ilgilenir. İl ya da ilçe sağlık müdürlüğünü de arayabilirsiniz. Ben tercih yaparken il müdürlüğünden yardım aldım personeldeki görevlilerle konuştum.
Ayrıca Telegram gruplarına üyeyseniz oralara da bir bakın derim mutlaka sizin durumunuzda olan birileri vardır
Öncelikle detaylı anlatımınız için çok ama çok teşekkür ederim.
Normalde ben de SB isterim. Ama atandığım yer hem deprem bölgesi hem de annemin memleketi. Yani mecbur kaldığım için gideceğim, severek heveslenerek değil.
Maaş konusunda galiba SB'na göre çok düşük oluyormuş. Hatta bakanlık sayfasında bir brüt maaş tablosuna ulaştım. On bin küsürden bahsediyor tabi ne kadar güncel ona ulaşamıyorum. Aile Bakanlığında çalışan hemşire dışı birkaç kişiye rastladım. Hemşire için en fazla 11-12-13 bin gibi miktarlar söylediler.
Gruplara sorduğumda direkt linç yiyorum, mantıklı bir açıklama olmuyor.

ben gerçekten anlayamadım Mah, mis gibi iş bulmuşsun hastanede şimdi neye beğenmiyorsun?

Böyle kariyer tercihi mi olur Allah aşkına, annemin akrabaları var, oraya gitmem ?? Gideceğini annenin akrabalarına söylemezsin, numaranı değiştirir vermezsin, ben hastaneye yakın yaşicam kusura bakmayın dersin zorla saçından çekip birlikte yaşatmayacaklar ya? Bütüh hemşireler hastane bakıyor sen bulmuşsun fıstık gibi kadrolu iş ama 2 kocakarı yüzünden daha az paraya kadrosuz işe mi geçiceksin? Şurda okuduğum en aptalca kararı vermiş olursun.

Sen daha önce sorumluyla konuşmamış mıydın, kadın sana adam gibi işini yap saçmalıklara bulaşma demiş. Ben de aynısını yazdım. Bulmuşsun mis gibi iş, git yap işini saçmalıklarla uğraşıp boşuna zaman kaybetme. Saçmalıklarinla insanları uğraştırıp onları da bıktıracaksın bu gidişle daha işe başlamadan kapı önüne konacaksın bu kafayla gidersen. Elindekinin kıymetini bil. kactir yazıyorlar sana kadrolu iş buldun kıymetini bil diye. Sen Sabancının kızı mısın, kadro beğenmeme lüksün var mı sence? Daha 2 ay öncesine kadar nerden para bulup ailemden nasıl kaçarım diye konu açıyordun şimdi iş buldun beğenmiyorsun. Kusura bakma sert yazdım ama kendini batırıyorsun saçmalıklarına. Adam gibi atandığın ahstaneye git saçmalamayı da bırak. Bu kadar.

ben gerçekten anlayamadım Mah, mis gibi iş bulmuşsun hastanede şimdi neye beğenmiyorsun?

Böyle kariyer tercihi mi olur Allah aşkına, annemin akrabaları var, oraya gitmem ?? Gideceğini annenin akrabalarına söylemezsin, numaranı değiştirir vermezsin, ben hastaneye yakın yaşicam kusura bakmayın dersin zorla saçından çekip birlikte yaşatmayacaklar ya? Bütüh hemşireler hastane bakıyor sen bulmuşsun fıstık gibi kadrolu iş ama 2 kocakarı yüzünden daha az paraya kadrosuz işe mi geçiceksin? Şurda okuduğum en aptalca kararı vermiş olursun.

Sen daha önce sorumluyla konuşmamış mıydın, kadın sana adam gibi işini yap saçmalıklara bulaşma demiş. Ben de aynısını yazdım. Bulmuşsun mis gibi iş, git yap işini saçmalıklarla uğraşıp boşuna zaman kaybetme. Saçmalıklarinla insanları uğraştırıp onları da bıktıracaksın bu gidişle daha işe başlamadan kapı önüne konacaksın bu kafayla gidersen. Elindekinin kıymetini bil. kactir yazıyorlar sana kadrolu iş buldun kıymetini bil diye. Sen Sabancının kızı mısın, kadro beğenmeme lüksün var mı sence? Daha 2 ay öncesine kadar nerden para bulup ailemden nasıl kaçarım diye konu açıyordun şimdi iş buldun beğenmiyorsun. Kusura bakma sert yazdım ama kendini batırıyorsun saçmalıklarına. Adam gibi atandığın ahstaneye git saçmalamayı da bırak. Bu kadar.
Sevgili MissCherryBlossom MissCherryBlossom sen bu güncel konu ile Kamuyu Bırakıp Üniversite Hastanesine Gitmek Çok Aptalca mı Olur? bu konuyu biraz karıştırdın galiba. O konuda evet haklısınız oturup düşündüm, üniversite hastanesi çalışanları ile konuştum ve üniversite hastanesi beni çağırdığında hakkımdan feragat ettiğimi bildirdim. Çünkü üniversite hastanesi çakılı kadro olacaktı, yoğun olacaktı, sözleşmeli olacaktı, mobing olasılığı daha yüksek olacaktı, maaş muhtemelen daha düşük olacaktı gibi gibi dezavantajı vardı. Aile ve akrabadan uzak oluşu çok iyiydi ancak uzun vadede doğru bir karar olmadığını düşündüm. Hastane hem kamu, deprem bölgesi olduğu için teşvik ödemesi daha yüksek olacaktır hizmet puanı iyiydi zaten yine deprem bölgesi olduğu için muhtemelen hizmet puanı daha da artacaktır. Bir de herkes şehri terk etti yoğunluk yani iş yükü de çok olmaz diye düşünüyorum.
Hangi hastaneye atandığımı ilk saniyelerde annemi arayıp öğrenmişler artık onun önünü alma şansım yok. Numaramı evet, değiştireceğim.
Bu konuya gelince bunun üniversite hastanesi ile bir alakası yok MissCherryBlossom MissCherryBlossom Tıpkı Sağlık Bakanlığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da hemşire alıyor.
Bu arada iki koca karı değil onlar en az iki düzine şeytan. Böyle de konuşmak istemiyorum ama beni anlamanız için onları tanımanız gerekiyor.

Diğer yerin nasıl bir artısı var neden değişiklik istiyorsunuz?
Diğer yer farklı şehirlere kontenjan açmış. Ben, deprem bölgesine atandım. Barınma sorunu var. Yani konteyner falan verilecek mi bu tam net değil.

Bugün sorma şansınız var mı tercihlerin kapanmasına çok kalmadı. Özellikle maaş konusunu sorabilirseniz çok iyi olur.

Eğer o sekildeyse sağlık bakanlığından hastane ortamından daha iyidir.
Çocuk yuvası muhtemelen rahat. Huzur evlerinde bazı yatağa bağımlı yaşlılarımız oluyor. Onların falan da muhtemelen tüm bakımı verilir. Dolayısıyla huzur evi çok rahat olur mu bilmiyorum. Tam orada çalışan bir hemşireye rastlasam çok iyi olur. Ama bulamıyorum.

Bugün sorma şansınız var mı tercihlerin kapanmasına çok kalmadı. Özellikle maaş konusunu sorabilirseniz çok iyi olur.
Mesajınızı çok geç gördüm, bugün kurumda değildim maalesef 😔
Maaş konusunu bilmezler sanırım o kurumun mutemeti olmadıkları için. Ama düşük olduğuna emin olabilirsiniz

Mesajınızı çok geç gördüm, bugün kurumda değildim maalesef 😔
Maaş konusunu bilmezler sanırım o kurumun mutemeti olmadıkları için. Ama düşük olduğuna emin olabilirsiniz
Ne kadar düşük mesela, kurumdan biri olarak bir tahmininiz var mı?
Bir de tayin sıkıntı oluyor mu? Çakılı diyen de var 3+1 diyen de.

Ne kadar düşük mesela, kurumdan biri olarak bir tahmininiz var mı?
Bir de tayin sıkıntı oluyor mu? Çakılı diyen de var 3+1 diyen de.
4/b sözleşmeli çakılıdır, kadroya geçerseniz (seçim öncesi herkes geçti) normal atama tayin alabilirsiniz, eş durumu vb. İçin de en az bir sene doldurmanız gerekir

Back
X