• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep başkasının başına gelir sanırdım...

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Dün çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Hep bir başkasının başına gelir sanırdım hep bize uzak sanırdım ama başıma geldi işte rabbimin ne göstereceğini bilemeyiz.
Ben 1 yıllık evliyim pko rahatsızlığım nedeniyle tedavi görüyorum ama çok şükür tahlillerim herşeyim normal sadece adet düzensizliği vardı bende. Artık bir yıl olduğu için doktorum tedaviye başlayalım dedi ve yumurta uyarıcı haplara başlayacaktık çatlatma iğneleri vs. Ama eşimdende sperm testi istedi. Ben tahlillerde eşimde sorun olsa da önemli bişey olmaz diye düşünüyordum belki sperm sayısı falan az olur diye düşündüm eşim ise görür de bakarsın aşkım sorun kesin bende dedi ben susturdum. Hayır bitanem öyle konuşma olur mu öyle şey. Sende çıkmasın yine bende olsun benim problemim kolay çözülür erkek olduğun için seninki uğraştırıcı olur tedavi şansız çok az yine sende olmasın dedim. Dün eşim sperm testi verdi 2 saat beklemek benim için ölümdü. Ve sonucumuzu aldık evet kağıda baktım şok oldum olamaz nasıl yani herşey kocaman bir "0".... Allahım şaka mı bu... burada değer yazması lazım nasıl yani 0 olur diyorum.
sperm sayısı 0 sperm hareketi 0 sperm hızı 0.... şaka gibi ya.... Sorun bende sanırken meğer en büyük sorun eşimdeymiş. Yıkıldık eşim çok üzüldü. Yavrum hala da üzülüyor elimden geldikçe destek olmaya çalışıyorum. bugünde dopler verdiler renkli eşim çekildi çok şükür varikosel falan çıkmadı. tahlilleri de normal. En azından o biraz içime su serpti.Ama sperm yok 0.....
kendi doktoruma gösterdim dayanamadım ağladım. Sorun bende sanırken eşimde çıktı asıl dedim tutamadım kendimi hıçkırıklara boğuldum doktorun ve asistanın yanında. Allahıma şükürler olsun ona inancım sonsuz bu da bizim sınavımız ondan gelen herşeye razıyım. o ne verirse versin.... Ama işte hiç ummuyordum eşimden beklemiyordum.... Allahım sen kimseyi çaresiz bırakma....
Canım ailem yanımda değil annem uzakta üzülüyor ben burada elin memleketinde. eşime tenbihledim kimseyle paylaşma psikolojimi düşün nolur diye. daha bir yıllık evliyiz kimsenin bişey bilmesine ihtiyacımız yok. çok ileride duysunlar. tüp bebeğe girişirsek öğrensinler. Ama şimdi üvey kaynanamı ve eltimi sevindirmeyelim nolur dedim. Onlar kına yakarlar biliyorum. Öyle üzgünüm ki.
Eşime nasıl destek olacağımı şaşırdım. o demek ben demek bunun ayrısı gayrısı yok. Rabbim nasip ederse ikimize edecek etmezse ikimize de etmeyecek.
Doktorum çok iyi bir doktor bulmanız lazım belki eşinden canlı sperm bulabilirler dedi şansınız çok az dedi. Öyle kötü oldumki ağlarken eşim odaya girdi beni gördü hiç bişey yapamadım o da bişey diyemedi. Kıyamam ben ona öyle üzüldü ki çocuğumuz olmayacak diyor. ben biliyordum içime doğdu dedi. Doktorum ilaç verdi bir de arı poleni mesir macunu fındık fıstık ye gel 20 gün sonra tekrarlayalım testi dedi. Allhım nolur biraz değer çıksın umut olsun bize de... Öyle zor süreçler ki ne yapacağımı bilemiyorum kestiremiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Tüp bebek nerde yaptırmak lazım en iyi neresi. maliyetler nedir hiç bişey bilmiyorum. Allahım zor da olsa tüp bebekle bir tane verir mi acaba... biz ömür boyu çocuk yüzüne hasret mi olucaz. Dün misafirimiz geldi akşama onları iptal etmek istemedim yine de moralli oldum hep minik bebeklerinden bahsettiler allah size de versin dediler yokluğunu aratmasın dediler eşimle ben birbirimize baktık.... Bilemezdiler ki yaramıza bastılar.... Allahım herkese derman versin bu da bizim derdimiz dermansız bırakmasın... Nolur akıl verin tavsiye verin moral verin çok yanlızım kimseyle paylaşamam şuan annem biliyor bir tek. ben hala konduramıyorum hala olayın ciddiyetini yaşayamıyorum

üzülme lütfen ilk zamanlar böyle olur boşluktaymışsın gibi..sonradan Allah sabır veriyo alışıyosun ve tedavi dr.şu bu derken artık hayatının bir parçası oluyor bu durum...ve yalnız olmadığını bil senin gibi birçok kişi var..eşine destek ol herşeyin sonu değil hep söylediğim bir söz var ''Allah derdi dertle unutturmasın''..yapman gereken iyi bir tüp bebek merkezi bulnormal kadın doğum dr.uyla olmaz tüp bebek drunun vereceği ilaçlar daha etkili olur ve artık ameliyatla canlı hücre bulunabiliyo umudunu kaybetme kk.sizin durumunuzda olup çocuk sahibi olan insanlarla dolu...

Çok zor bir süreç, Allah yardımcınız olsun ama seni ve eşini tebrik ederim yürekten. Ülkemizde bircok erkek bunu eksiklik, eziklik olarak görürken eşin sapasağlam yanında durmuş, ne gerekiyorsa yapabilmek icin adım atmış.....

Allahım hepimizi türlü türlü seylerle sınıyor, sizin sınavınız da budur belki. Güçlü duruşun, olaylar karşısında yıkılmayışın bir kadın olarak gururlandırdı beni.

Tedavi süreciyle ilgili icbir fikrim yok ama tıp ilerledi, inş kısa zamanda çözüme kavuşursunuz.

Kendinizi bu kadar sitrese sokmayın Allah'a tevekkül edin,

Zaman birbirinize destek olma zamanıdır daha bir yıllık evliymişsiniz çok yenisiniz, sabredin inşaallah Rabbim yüzünüzü güldürecektir...

Buda sizin imtihanınız Allah yardımcınız olsun...

allhım büyüktür tabi napalım bu da herkes gibi bizim de başımıza geldi. Ben rabbimden geleni öpüp başımın üstüne koydum o ne derse o olur. Ama işte insanoğlusun üzülüyorsun hiç beklemiyordum hiç tahmin edemedim eşime diyorum dalgayla aşkım naptın sen bize bastın 0'ları kağıda tembel öğrenci diyip şakaya vuruyorum napalım yani bu da allahtan şok oldum ya. 0 bu ya 0....
O benim canım ona bişey olmasın yeter ki... Ne bileyim çok zormuş ya tüp bebek de tutar mı tutmaz mı bilmiyorum bakalım nasip olacak mı.... İyi bir merkez olması lazım bu konuda neresi iyi?

Mutlaka araştırma yapmışsınızdır ama yabancı dilde yaptınızmı bilmiyorum, özellikle "azoospermia" şeklinde aratırsanız bir çok topik, forum bulabilirsiniz.Aşağıdaki sadece bu sorunu yaşayan bir bayanın paylaşımı.

my husband has azoospermia and i just found out im pregnant?
i just want to know. the doctor told us that my husband had either azoospermia or blockage and that we were unable to have children and im pregnant. (Eşim azoospermia (sıfır sperm üretimi) ve az önce hamile olduğumu öğrendim....)

Bunu gibi birçok mesajı sadece 10 dakikalık aratmada bulup, okudum. Yabancı diliniz varsa eşinizle birlikte inceleyebilirsiniz, çok güzel ve başarılı hikayeler var.

Allah en kısa sürede evlat sahibi olmanızı sağlar inşallah.

allah razı olsun arkadaşlar... şuan balkondayım oturuyorum bilmediğim şehirde yanımda desteğim yok sizlerden destek almak istedim ağlıyorum ama içimi dökmek için isyan değil benim ki.
bilmiyorum ya duygularım alınmış gibi ne hissettiğimi bilmiyorum. Eşime kıyamıyorum yetim yetişmiş o kadar sıkıntılı dönemlerden geçmiş benim yetimim benim koca bebeğim benimle hayata yeniden başladı onun için bir yıkım oldu. ben ona kıyamıyorum allahım bizi evlat acısıyla sınamasın...
ben çok rahat yetiştim güzel imkanlarda büyüdüm mis gibi bir ailem var kendim okudum hayatta herşey benim istediğim doğrultuda gidiyordu sanki içimden ne geçirsem oluyordu. Korkuyordum bir insanın her istediği olur mu diye. Eşimle de şehirler farklı olduğu için zor evlendik aileleri zor ikna ettik. Anneme birgün dedim ki anne herşey gönlüme göre oldu çok korkuyorum çok mutluyum yuvamda da çok mutluyum rabbim bizi nasıl sınar diyordum. İŞte böyle.... Şükürler olsun allahıma dert verdi bize dermanını arıycaz... O da vericek bize mucizemizi....inanıyorum

uzulme arkadasim burada ne dertler cozuldu Rabbimin izniyle derdi veren dermaninida veriri elbet dua et durmadan canim Rabbimin mucizlerine inan.bak uzaklarda aramana gerek yok senin durumda olan bir arkadasimiz vardi burada ve su anda cok sukur hamile bebegini bekliyor tedavi oldu onlarda Rabbim sizede yardimci olsun.arkadasimin actigi konulari bir oku istersen.ayrica dert cekmeden bal yenmiyor guzelim kimse kolay hamile kalmiyor ve kolay bir hamilelik yasamiyor Rabbim isteyen herkese yardim etsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...nasil-yukseltebiliriz-lutfen-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...de-mucizemidir-sonunda-bende-hamileyimmm.html

allah razı olsun arkadaşlar... şuan balkondayım oturuyorum bilmediğim şehirde yanımda desteğim yok sizlerden destek almak istedim ağlıyorum ama içimi dökmek için isyan değil benim ki.
bilmiyorum ya duygularım alınmış gibi ne hissettiğimi bilmiyorum. Eşime kıyamıyorum yetim yetişmiş o kadar sıkıntılı dönemlerden geçmiş benim yetimim benim koca bebeğim benimle hayata yeniden başladı onun için bir yıkım oldu. ben ona kıyamıyorum allahım bizi evlat acısıyla sınamasın...
ben çok rahat yetiştim güzel imkanlarda büyüdüm mis gibi bir ailem var kendim okudum hayatta herşey benim istediğim doğrultuda gidiyordu sanki içimden ne geçirsem oluyordu. Korkuyordum bir insanın her istediği olur mu diye. Eşimle de şehirler farklı olduğu için zor evlendik aileleri zor ikna ettik. Anneme birgün dedim ki anne herşey gönlüme göre oldu çok korkuyorum çok mutluyum yuvamda da çok mutluyum rabbim bizi nasıl sınar diyordum. İŞte böyle.... Şükürler olsun allahıma dert verdi bize dermanını arıycaz... O da vericek bize mucizemizi....inanıyorum
İnanın bende o kadar zor şeyler yaşadım ki...Ama umudumu hiç yitirmedim sakın sizde yitirmeyin.Eşimde sperm sayısı çok azdı ve benim kanallarımın ikiside tıkalıydı.Bir ay sonra tedaviye başlayacaktık ve ben o ay tedavi görmeden ve kanallarımın ikiside tıkalıyken hamile olduğumu öğrendim.3 yıl sonra oğluma kavuştum.Hastenede doktorlar bile yanımıza gelip mucize bebek diyorlardı.Sizde mucizelere inanın.Yeterki Allah ım ol desin.Bu gece sizin için dua edeceğim.

İnanın bende o kadar zor şeyler yaşadım ki...Ama umudumu hiç yitirmedim sakın sizde yitirmeyin.Eşimde sperm sayısı çok azdı ve benim kanallarımın ikiside tıkalıydı.Bir ay sonra tedaviye başlayacaktık ve ben o ay tedavi görmeden ve kanallarımın ikiside tıkalıyken hamile olduğumu öğrendim.3 yıl sonra oğluma kavuştum.Hastenede doktorlar bile yanımıza gelip mucize bebek diyorlardı.Sizde mucizelere inanın.Yeterki Allah ım ol desin.Bu gece sizin için dua edeceğim.

Allah razı olsun canım kardeşim allah ne muradın varsa versin. Umutluyum rabbim bizi çocuksuz bırakmaz o bize mucize verecek diyorum içimdeki ses öyle diyor bana. Çok tatlı bebişlerim olacak benim

Allah razı olsun canım kardeşim allah ne muradın varsa versin. Umutluyum rabbim bizi çocuksuz bırakmaz o bize mucize verecek diyorum içimdeki ses öyle diyor bana. Çok tatlı bebişlerim olacak benim

Amin.İçindeki sese güven ve dinle.Bu kadar temiz kalpli ıyı niyetli bir insanın tabiki çok tatlı bebişleri olacak Allah ın izniyle....

Size ne mutlu ki eşinize büyük bir sevgiyle destek oluyorsunuz, bu durumdan şikayetçi ve isyancı olan o kadar çok kadın tanıyorum ki...

Üzüntünüzü çok iyi anlıyorum çünkü benimde çocuk sahibi olmam bir mucizeye bağlı.

Erken yaşta menopoza girdiğimi öğrendim ve şuan hiç yumurtam gözükmüyor.:59:

Ama Allah'a tevekkül etmekten başka elden birşey gelmiyor, Allah daha büyük daha ciddi sağlık sorunları vermesin yeterki.

İçim acıyarak buna da şükür diyorum...

Yine de ben her zaman hayırlısını istiyorum. Eğer vatanına,milletine ve kendisine hayırlı bir evlat olacaksa ve sağlıklı olacaksa olsun diye dua ediyorum.

Dilerim eşiniz sağlığına kavuşur ve bir bebek sahibi olursunuz...

Lütfen üzmeyin kendinizi, bir umutla hep birlikte birbirimize destek olalım... Mucizelere inanalım...

Sevgiler...:3:

Son düzenleme:
canım konduramadım, ondan beklemezdim gibi şeyler düşünme, allah korusun kanser değil, ölüm döşeğinde değil
bulunur bi çaresi inşallah
ama senin moralli olman lazım ki eşinede yansısın, bence ne yapılması gerekiyosa yapın tedavi vs... ama günlük hayatta bu olayı kafaya takmayın, nasılsa olcak inancıyla yaşayın derim ben nacizhane tavsiyem
çünkü ne kadar kafaya takar, ne kadar düşünür, ne kadar üzülürseniz o kadar olmaz
ha diyelimki olmadı, dünyanın sonu değil ya, özellikle bile isteye çocuk yapmayan o kadar çift var ki, bence çocuğu mutlak zaruri olmalı diye görmeyin, aksi taktirde sadece psikolojiniz bozulur, bu işlerde iyi ruh halide önemli yani

Son düzenleme:
canım ya aglattın benı valla suan ezan okunuyo senın ıcın dua edıyorum ıns bı bebısınız olurda burda albumunu paylasırsın bu hayatta ne mucızeler oluyo esıne bellı etme ama canım neşelı olmaya calıs

canım konduramadım, ondan beklemezdim gibi şeyler düşünme, allah korusun kanser değil, ölüm döşeğinde değil
bulunur bi çaresi inşallah
ama senin moralli olman lazım ki eşinede yansısın, bence ne yapılması gerekiyosa yapın tedavi vs... ama günlük hayatta bu olayı kafaya takmayın, nasılsa olcak inancıyla yaşayın derim ben nacizhane tavsiyem
çünkü ne kadar kafaya takar, ne kadar düşünür, ne kadar üzülürseniz o kadar olmaz
ha diyelimki olmadı, dünyanın sonu değil ya, özellikle bile isteye çocuk yapmayan o kadar çift var ki, bence çocuğu mutlak zaruri olmalı diye görmeyin, aksi taktirde sadece psikolojiniz bozulur, bu işlerde iyi ruh halide önemli yani

Kesinlikle harfiyen katılıyorum, sadece çocuk odaklı yaşamak bana da yanlış geliyor.

Zaten küçüklüğümde de bazıları gibi karnıma yastık koyupta hamilelik oynadığımı hiç hatırlamam.

Elbet sevdiğim ve değer verdiğim bir insandan ileride çocuğum olsun isterim ama olmuyorsa, olmuyordur...

Üzülüyorum ama vardır bunda da bir hayır elbet...Hiçbir şey boşuna değildir.

Tabiki kendi adıma çocuktan önce kendi sağlığıma kavuşmak, yaşam kalitemi arttırmak.

Hem illa çocuk sahibi olmak istenirse sevgiye ve aileye ihtiyacı olan o kadar kimsesiz çocuk var ki...

Evlat alınabilir ya da gönüllü annelik yapılabilir. Onun vereceği haz ve mutluluk kat kat daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Allah daha ciddi, çaresi olmayan rahatsızlıklar vermesin; insan sağlığı kadar daha değerli paha biçilemez birşey yok şu dünyada...

Son düzenleme:
Konuyu okuyunca tuylerim diken diken oldu..
Yurekten inaniyorum ki bigun sende anne olacaksin, bu guzel duyguyu rabbim sanada tattiracak..
Unutma hamile kadinlarin duasi cabuk kabul edilirmis, yurekten senin icin dua edicem:))
Herseyden once umudunu yitirme ve sakin karamsarliga dusme...
Allah yar ve yardimcin olsun canim:71:

Son düzenleme:
Allah kalbinize gönlünüzün dilediğini versin inşallah amin... Fazla umutsuzluğa kapılmayın allah büyük.Benimde bıarkadasım 1senelık evlıydı cocugu olmuyodu doktorlarda cok umut vermemıstı daha once kıst amelıyatı olmustu bır yumurtalıgı alınmıstı ve dıger yumurtalıgındada baya buyuk bır kıst olusmus o cok ıstedı cok duva ettı rabbimde verdi.siz yeterki isteyin rabbim verir...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşım sanırım yeni öğrenmişsin....
kadınlar kulübünün infertlite bölümünde erkek infertlite kısmına girebilirsin...
senin gibi birçok kişi bende bunlardan biriyim ordayız...
çok faydalanırsın....
bu arada çoğumuz Kaan Aydos'un hastasıyız...Türkiyedeki BAŞARILI tek isim....
eşini tedavi ettirmeden sakın tüp bebek düşünme.....
keşke bunu bana söyleyen biri olsaydı 2 başarısız denemem olmazdı...

"Doktorum ilaç verdi bir de arı poleni mesir macunu fındık fıstık ye gel 20 gün sonra tekrarlayalım testi dedi."

Sperm sayısını arttıran besinler var diyecektim,doktor zaten tavsiye etmiş.Bunlar haricinde,bitkisel şifa sitelerinden araştırma yapabilirsin.

Eskiden,ürolog doktor bir komşumuz vardı,o anlatmıştı.Adamın birini zamanında başka bir doktor muayene etmiş,senin çocuğun olmaz demiş.
Adamla karısı ümidi kesmişler.Yıllar sonra kadın hamile kalmış.Adam tutturmuş çocuk benden değil diye :) Halbuki kendi çocuğuymuş.
İnanmamış,bir de bu doktora gelmiş.Benim çocuğum olmuyordu,nasıl olur demiş.
Doktor da demiş ki bal gibi olur.1 tane canlı spermin bile olsa olur.
Yani ancak Allah bilir,kesinlikle olmaz diye birşey yok.Asla ümidini kaybetme.

Son düzenleme:
Allah'tan ümit kesilmez canım yeterki Rabbim can sağlığı versin. daha 1 hafta önce benimle aynı gün evlenen bir arkadaşımın oğlu olduğunu öğrendim. Oda tüp bebekle hamile kalmıştı ve ben 10 yıllık evliyim. Düşün yani onlar için ne kadar sevindirici. ben bile hem hamile olduğunu duyduğumda hemde doğumunu duyduğumda ne kadar sevinip, duygulandım. Şu mübarek aylarda Rabbimden bol bol iste, onun merhameti ve mağfireti sonsuz.

Back
X