- Konu Sahibi blaues_meer
-
Evlenirken acele edilmemeli. Ben eşimle tanıştıktan 6 ay sonra evlendim. Aşık olduğum için, bazı gerçekleri görmemişim. :82: Sonradan anladım. Zaman geri alınabilse evlenmezdim.
-Evlenecek insanların;
1)dış görünüşleri,
2) eğitimleri,
3) inanç ve ibadetlere bakışı,
4) ailelerinin kültür seviyesi ve maddi durumları,
5)zevkleri (hobileri, sevdiği müzik tarzı, boş zamanları değerlendirme biçimi)
denk olmalı!
İslamda da buna benzer bir açıklama varmış, evlenmeden önce bana anlattılar ama ben işime geldiği gibi algıladım. Anneniz veya babanız sen bununla yapamazsın, evlenme diyorsa mutlaka dinleyin; çünkü doğru çıkıyor.
Bu maddelerle ilgili yaşadığım şeyler var ama anlatsam çok uzun sürer.
ben bu cümleye kesnlikle katılmıyorum...
"evlendik ertesi gün eşim değişti"...
böyle bişey yok...o cümledeki değişti kelimesi kişinin bekarken taktığınız at gözlüklerini evlendikten sonra çıkarması sebebi iledir bana göre...
aslında o adam öyledir ama siz öyle aşık olursunuz öyle kul köle divane olursunuz ki görmezsiniz...görmek istemezsiniz...sadece aşkınıza odaklanırsınız...
ha gördünüz bu sefer de umursamazsınız...aşıksınız ya herşeyin üstünden geleceğini sanırsınız...yanıldığınızı gördüğünüz an da eşim çok değişti dersiniz...
ben şunu düşünorum...insan hiçbir zaman körü körüne aşık olup sadece aşk evliliği yapmamalıdır...
aşktan çok mantık ön planda olmalıdır...herzaman söylenir klasik bi tabirdir ama aşk gerçekleri görmeye başladığınızda biter...
şu da var...
kimse hiçkimse için %100 tanıdım diyerek emin olamaz tabi ama...
inanın birçok huy görülür...gizlemeye çalşsa da görülür yeterki görmek isteyelim o açıdan bakalım...
acele kararlar vermeyelim ölçelim tartalım...doğru insanı bulmak kolay değil ama elimizde...
Peki ya bunun yöntemi ne? Yani nasıl ölçüp tartacağız? Özellikle sorun yaşayan arkadaşların yorumları bence önemli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?