Hep Beraber Düşünelim

blaues_meer

Şükür, şükür, çok şükür...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
890
286
103
Diğer
Öncelikle herkese kocamannnn selamlar... Konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır. Ben bazı şeyleri merak ediyorum. Herkes burada ilişkilerindeki problemleri, sıkıntıları değişimleri anlatıyor. Özellikle evlenen ve sorun yaşayan bayanların problemleri öyle hayrete düşürüyor ki... Evlenmeden öyle şöyleydi böyle oldu diye başlayan cümleler... "Acaba diyorum gerçekten öyle miydi evlenmeden önce? Yoksa gözleri mi görmedi gerçekleri?" Biliyorum konuyu toparlayamadım, anlaşılır olamadım. Esas konuya gelirsem ben burada yazılanlardan dolayı evlilikten korkar hale geldim. Evlenince ne değişiyor ki kavgalar, tartışmalar hatta şiddet başlıyor? Bunu hep beraber irdelemek istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.... :91:

Evlenirken acele edilmemeli. Ben eşimle tanıştıktan 6 ay sonra evlendim. Aşık olduğum için, bazı gerçekleri görmemişim. :82: Sonradan anladım. Zaman geri alınabilse evlenmezdim.

-Evlenecek insanların;

1)dış görünüşleri,
2) eğitimleri,
3) inanç ve ibadetlere bakışı,
4) ailelerinin kültür seviyesi ve maddi durumları,
5)zevkleri (hobileri, sevdiği müzik tarzı, boş zamanları değerlendirme biçimi)

denk olmalı!

İslamda da buna benzer bir açıklama varmış, evlenmeden önce bana anlattılar ama ben işime geldiği gibi algıladım. Anneniz veya babanız sen bununla yapamazsın, evlenme diyorsa mutlaka dinleyin; çünkü doğru çıkıyor.

Bu maddelerle ilgili yaşadığım şeyler var ama anlatsam çok uzun sürer.

Evlenirken acele edilmemeli. Ben eşimle tanıştıktan 6 ay sonra evlendim. Aşık olduğum için, bazı gerçekleri görmemişim. :82: Sonradan anladım. Zaman geri alınabilse evlenmezdim.

-Evlenecek insanların;

1)dış görünüşleri,
2) eğitimleri,
3) inanç ve ibadetlere bakışı,
4) ailelerinin kültür seviyesi ve maddi durumları,
5)zevkleri (hobileri, sevdiği müzik tarzı, boş zamanları değerlendirme biçimi)

denk olmalı!

İslamda da buna benzer bir açıklama varmış, evlenmeden önce bana anlattılar ama ben işime geldiği gibi algıladım. Anneniz veya babanız sen bununla yapamazsın, evlenme diyorsa mutlaka dinleyin; çünkü doğru çıkıyor.

Bu maddelerle ilgili yaşadığım şeyler var ama anlatsam çok uzun sürer.

Bence anlatın... Yeni evleneceklere örnek olması açısından faydalı olabilir. Sonuç olarak tecrübe...

evet bencede anlatın ki tecrübeli ablalardan yararlanalım :)

neyse ki benim ailem, birlikteliğimi onaylıyor onun aileside , yani bu konuda bir problem yok , herşey 4 4 lük benim tek sorunum biraz kıskanç olması , kafamı kurcalayan bu ilerde nasıl olur bunaltır mı yada evlenince azalır mı falan filan...

Evlenmeden önce 2 kişilik bakıyorsunuz hayata. Evlendikten sonra bütün aile, hatta sülalesi giriyor hayatınıza. Eşinizin ailesine tahammül edemiyorsanız tüm hayatınız zehir oluyor. Bütün özel günlerde aramanız ya da yanlarına gitmeniz gerekiyor. Olmadı onlar geliyor. Kültür farkı varsa yaptıkları herşey gözünüze batıyor.

İnanç ve ibadetlerde fark varsa, çocuk yetiştirirken çatışmalar çıkıyor, ibadetlere önem verilmemesi canınızı sıkabiliyor. Tek başına oruç tutmak, içki içmek ya da içmemek vb...

Ailelerin maddi durumu denk değilse, bir tarafın ailesi sürekli yiyici, sömürücü; öbür taraf verici konuma geliyor.

Hobileriniz, örneğin, dinlediğiniz müzik farklıysa arabanızda giderken ne dinleyeceğiniz konusunda sorun çıkıyor. Beraberce bir film, bir dizi izleyemiyorsunuz.

Böyle yazınca önemsiz gibi görünen konular, tekrarlandıkça can sıkıcı hale geliyor. Diyelimki siz Şebnem Ferah dinlemeyi seviyorsunuz, eşiniz sadece türkü dinliyor. Tam keyifle yola çıktınız, müzik dinleyeceksiniz, eşiniz sıkılıyor ya da siz sevmediğiniz halde türkü dinliyorsunuz. Şimdi okuyunca "aman bu da sorun mu" insan özverili olmalı diye düşünmüş olabilirsiniz. Ama 1 gün değil, 2 gün değil. 365 gün ve yıllar boyunca böyle olacak. Buna "evlilik yorgunluğu" deniyor. Basit konuların tekrarlanması sonucu ortaya çıkan bıkkınlık.

Dış görünüş de denk olmalı: yani güzellik ve yakışıklılık. Birbirini çekici bulmayan çiftler birbirinden uzaklaşır. Hergün sevmediğiniz bir yemeği yiyemezsiniz.

Bir araştırmaya göre; bir evliliğin ilk haftasında boşanmak için yeterli sebep oluşur.

Yine çok ayrıntılı yazamadım ama yardımcı olur umarım.

en büyük hata fazla beklenti içine irmek sonra hayatı evlilikten ibaret görmek daha sonra değişebilir düşüncesiyle hareket etmek.ama en önemli unsur her zaman empatidir.bu yoksa evlilik olmaz diye düşünüyorum.​

Peki ya şiddet? Gözünden sakınırken seni sana vurması, değişmesi... Başka birine dönüşmesi... Anlayamıyorum...

evet böyle erkekler de var. evlilikten önce dünyanın en romantik erkeği olup, evlenince eşini dövmeye başlayan. ruh sağlıkları mı bozuk, bölünmüş kişilik mi, bilemiyorum. Allah kimseye vermesin, böyle olan arkadaşım 6 ayda boşanmıştı.

ben bu cümleye kesnlikle katılmıyorum...

"evlendik ertesi gün eşim değişti"...

böyle bişey yok...o cümledeki değişti kelimesi kişinin bekarken taktığınız at gözlüklerini evlendikten sonra çıkarması sebebi iledir bana göre...

aslında o adam öyledir ama siz öyle aşık olursunuz öyle kul köle divane olursunuz ki görmezsiniz...görmek istemezsiniz...sadece aşkınıza odaklanırsınız...

ha gördünüz bu sefer de umursamazsınız...aşıksınız ya herşeyin üstünden geleceğini sanırsınız...yanıldığınızı gördüğünüz an da eşim çok değişti dersiniz...

ben şunu düşünorum...insan hiçbir zaman körü körüne aşık olup sadece aşk evliliği yapmamalıdır...

aşktan çok mantık ön planda olmalıdır...herzaman söylenir klasik bi tabirdir ama aşk gerçekleri görmeye başladığınızda biter...

şu da var...

kimse hiçkimse için %100 tanıdım diyerek emin olamaz tabi ama...

inanın birçok huy görülür...gizlemeye çalşsa da görülür yeterki görmek isteyelim o açıdan bakalım...

acele kararlar vermeyelim ölçelim tartalım...doğru insanı bulmak kolay değil ama elimizde...

Peki ya bunun yöntemi ne? Yani nasıl ölçüp tartacağız? Özellikle sorun yaşayan arkadaşların yorumları bence önemli...

bir büyüğüm derdi ki; insan evlendikten sonra tek aşkı çocuğu oluyor.Çok aşığım diyipte evlenme sakın,mantığını dinle..

ben çok korkuyorum mesela sevgiliyken bile bir sürü sorun oluyor.Evlenmeyi düşünsem bir sürü içime sinmeyen halleri var.Tam içimize sinen,kusursuz birini nerden bulacağız?o da bana biraz imkansız gibi geliyor

ben bu cümleye kesnlikle katılmıyorum...

"evlendik ertesi gün eşim değişti"...

böyle bişey yok...o cümledeki değişti kelimesi kişinin bekarken taktığınız at gözlüklerini evlendikten sonra çıkarması sebebi iledir bana göre...

aslında o adam öyledir ama siz öyle aşık olursunuz öyle kul köle divane olursunuz ki görmezsiniz...görmek istemezsiniz...sadece aşkınıza odaklanırsınız...

ha gördünüz bu sefer de umursamazsınız...aşıksınız ya herşeyin üstünden geleceğini sanırsınız...yanıldığınızı gördüğünüz an da eşim çok değişti dersiniz...

ben şunu düşünorum...insan hiçbir zaman körü körüne aşık olup sadece aşk evliliği yapmamalıdır...

aşktan çok mantık ön planda olmalıdır...herzaman söylenir klasik bi tabirdir ama aşk gerçekleri görmeye başladığınızda biter...

şu da var...

kimse hiçkimse için %100 tanıdım diyerek emin olamaz tabi ama...

inanın birçok huy görülür...gizlemeye çalşsa da görülür yeterki görmek isteyelim o açıdan bakalım...

acele kararlar vermeyelim ölçelim tartalım...doğru insanı bulmak kolay değil ama elimizde...

Doğru söylemişsiniz. Bir de; karşısındakini kandıran sahtekarlar var. Olmadığı biri gibi görünüp evlenince maskesi düşenler yani...

Peki ya bunun yöntemi ne? Yani nasıl ölçüp tartacağız? Özellikle sorun yaşayan arkadaşların yorumları bence önemli...

birbirine karşı açık ve dürüst olmak önemli. nişanlılık ya da söz döneminde taraflar birbirinden gerçek yüzlerini saklamazsa evlilikten sonra çıkacak sorunlar da aslında o dönemde yaşanmış ve çözülmüş olur.

ben de yakın zamanda nişanlandım ve nişanlımla hayat görüşlerim, yaşayışlarımız benzer olmasına rağmen pek çok sorun yaşıyoruz. biz bunları görmezlikten gelmek yerine çözmek için savaşıyoruz. bu konuda bazen anlaşamıyoruz ama önemli olan zaten bu sorunların çözümleniş şekli. dünyada dörtlük dörtlük anlaşacağınız birini bulmanız imkansızdır, bu yüzden doğru eşi bulmak yerine insan ''doğru eş'' olmaya çalışmalıdır. yani nasıl bir eş istiyorsa ona uygun kendi davranışlarını da düzenlemelidir...

kabaca anlattım, bunun haricinde karşı tarafı evlilik öncesi gözlemlemeli yaşayışını, değerlerini anlamaya çalışmalıyız. uyum sağlarsak ilerde de sağlarız. yok sağlamazsak zaten böyle gider...

Back
X