Hep birlikte sağlıklı yaşama

Tarif için çok sağol canım :KK200:

O zaman yarım bardak kinoayı 1 bardak kaynar su ile pişireyim di mi? ve dediğin gibi pişmemiş gibi dursa da su eklemeden demleyeyim.

pişirmeden suda bekletin, acılığını falan alsın diyorlar ama ben onu da hiç yapmıyorum.

Yok yaa, o plastik kaplar poşetler çok zararlı, bence de buzluk olayına girme, yalnız irmik helvası fikrine koptum :KK70: olurmu öyle şey ya :halay:

Yarım bardak kinoaya yine yarım bardak su derim ben
Ama ben akar suyun altında baya yıkıyorum sonra da içme suyundan geçiriyorum
Kinoa helvası meselesine gelince denemeden bilemeyiz :hamarat:

Yarım bardak kinoaya yine yarım bardak su derim ben
Ama ben akar suyun altında baya yıkıyorum sonra da içme suyundan geçiriyorum
Kinoa helvası meselesine gelince denemeden bilemeyiz :hamarat:
Evde 2 paket kinoa var, mutlaka denicem senin anlattığın şekilde yapmayı.

Helva olayına hiç girmeyeyim hertürlü, şekerden yeni yeni arınmaya başladım canım eskisi gibi çekmiyor...dün markette tadellaları bi baktım, aldım içeriğin okudum, geri koydum :D

Tam canım bak. Ben de o markaya millete sattığı shakeler yüzünden pek güvenmiyorum. Yine doğal şekerse, hurma gibi bir derece
bence adamlar iddalı gerçekten işe yarıyo ben 1 hafta kullandım 3 kilo falan gitmişti devam edemedim ramazandan dolayı ama normal diyet yapmayı daha çok istediğim için bıraktım. Eşim başlıycak ama yakında bakayım eğer onda işe yararsa bende tekrar başlarım belki böyle biraz devam edeyim de. çayı falan var acayip ödem atıyosun 1 gün içinde bol bol da sıvı tüketimiyle tabi.çayını kullanmaya devam edicem tekrardan salı bi gecsin de

bence adamlar iddalı gerçekten işe yarıyo ben 1 hafta kullandım 3 kilo falan gitmişti devam edemedim ramazandan dolayı ama normal diyet yapmayı daha çok istediğim için bıraktım. Eşim başlıycak ama yakında bakayım eğer onda işe yararsa bende tekrar başlarım belki böyle biraz devam edeyim de. çayı falan var acayip ödem atıyosun 1 gün içinde bol bol da sıvı tüketimiyle tabi.çayını kullanmaya devam edicem tekrardan salı bi gecsin de
Bana sorarsan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Versen bile geri alırsın. İçerik olarak kendin okumayı, araştırmayı bilmesin. Hiç bir satıcıya güvenme. Yok bezelye proteini, soya proteini, lecitin , fruktoz vs yazan birşeyden asla fayda gelmez. Bir yerden yarasa bile başka yerden kesinlikle zarar.

Form çaylarına da güvenmiyorum. Doktorlar bile tavsiye etmiyor. İçlerinde sinemaki falan oluyor. Evet, bağırsağında ne varsa süpürüp atar, daha hafif hissedersin ama bu arada bağırsak çepherine de ciddi zarar veriyor. İlerde çoook büyük sıkıntı olabilir.

beybigirll beybigirll Semiha, bence sen haftaya 59 lara göreceksin:KK66: gidişatın onu gösteriyor, biraz da hareket ekle diyetine, kesin bak:KK66: demedi deme:KK200:
ah bi ekleyebilsem ekleyemiyorum ki dün gezeyim biraz dedim misafirdi arkadaşlardı yürüyüşe çıkamadım bile

Bana sorarsan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Versen bile geri alırsın. İçerik olarak kendin okumayı, araştırmayı bilmesin. Hiç bir satıcıya güvenme. Yok bezelye proteini, soya proteini, lecitin , fruktoz vs yazan birşeyden asla fayda gelmez. Bir yerden yarasa bile başka yerden kesinlikle zarar.

Form çaylarına da güvenmiyorum. Doktorlar bile tavsiye etmiyor. İçlerinde sinemaki falan oluyor. Evet, bağırsağında ne varsa süpürüp atar, daha hafif hissedersin ama bu arada bağırsak çepherine de ciddi zarar veriyor. İlerde çoook büyük sıkıntı olabilir.
kullanan bi tanıdığımız var 2 ayda falan 15 kilo vermiş ve 2 senedir hala aynı kiloda duruyo. bi de bakanlık onaylı falan diye aldık bizde bakalım artık eşim kullancam diye denesin bi

ah bi ekleyebilsem ekleyemiyorum ki dün gezeyim biraz dedim misafirdi arkadaşlardı yürüyüşe çıkamadım bile
Yürüyüş olmazsa, kolunu-bacağını kaldır,evir çevir bişeyler yap. Ben geçen yıl sadece iş yerinde her tuvalete gittiğimde 20 şer kol-bacak sağa-sola-öne-arkaya-çapraz hareket ettirerek 2 haftada anlamlı bir fark görmüştüm. Oturduğun,durduğun yerde iki elini havada birleştirip indir kaldır en basitinden,ayaktayken sağa sola doğru bükülüp kalk..biçok şey yapılabilir aslında

Yürüyüş olmazsa, kolunu-bacağını kaldır,evir çevir bişeyler yap. Ben geçen yıl sadece iş yerinde her tuvalete gittiğimde 20 şer kol-bacak sağa-sola-öne-arkaya-çapraz hareket ettirerek 2 haftada anlamlı bir fark görmüştüm. Oturduğun,durduğun yerde iki elini havada birleştirip indir kaldır en basitinden,ayaktayken sağa sola doğru bükülüp kalk..biçok şey yapılabilir aslında
yapmaya kalktıktan sonra zaten yapılır da sıcaklardan bitkin düşüyorum hiç biyerim kalkmıyo

image.webp

oglen menum
tavuk doner
yogurt
tavugun yarisini yicem yarisini da aksam salata yapayim demi:KK200:

Hepsini yesen de bişey olmazdı, gayet güzel afiyet olsun :)

Salatayı da işte mi yapacaksın?
yok onu evde yapıp yicem.yoğurt doyurdu gibi zaten baktım acıkıyorum kuruyemişim var fındık ceviz badem beyez leblebi. biraz onlardan yerim

Ben sabah yulaflı omlet
Az süzme peynir ve domates yedim

Öğlen yine salata yiyeceğim, 1 parça tavukla veya mantarla

Akşam da semizotu ve yoğurtla ciddi düşünüyorum, bakalım :)
Çok güzel. Gayet sağlıklı ve dozunda bir menü yine.

Ben de ilk defa yulaf kepeği aldım geçen. Acaba bu yulaf ezmesinin çekilmiş halimi ki, tam olarak farkı nedir anlamış değilim. Normalde yulaf ezmesini öğütüp ekmek yaparım hep.

yok onu evde yapıp yicem.yoğurt doyurdu gibi zaten baktım acıkıyorum kuruyemişim var fındık ceviz badem beyez leblebi. biraz onlardan yerim
oh miss, sağlıklı sağlıklı insanı hiç ağırlaştırmayacak şeyler bunlar.

Ben de sabah 3 hurma, peynir ve bol zeytin yedim.

Akşama karabuğdaylı cacık yaparım, belki biraz da felafel yine ;)

Çok güzel. Gayet sağlıklı ve dozunda bir menü yine.

Ben de ilk defa yulaf kepeği aldım geçen. Acaba bu yulaf ezmesinin çekilmiş halimi ki, tam olarak farkı nedir anlamış değilim. Normalde yulaf ezmesini öğütüp ekmek yaparım hep.

Yok aynı şey değil kepek kısmı yulafın dışındaki daha da zor sindirilen kabuk kısmı oluyor
pek tariflerde rastlamadım ben ama az birşey yapıp deneyebilirsin belki ilk başta
koca ekmeği yapıp da ziyan etme istersen :)
ben mesela yulaf ezmesini pişirmeden yiyemiyorum öyle yoğurt içinde fln ama kepeğini yiyebiliyorum ihihihihhi

Back
X