Pardon ama bu kadar geçim sıkıntınız varken 2. çocuk neden? Hadi siz bir şekilde idare eder nefsinize söz geçirebilirsiniz ama ya çocuklar ve onların masrafları...
ilk çocuğumuz isteyerek oldu ikincisi hapla korunurken hamile kaldım ve aldırmadık,yapamadık.
Anladım bizde maddi açıdan düşünmedik şimdilerde karar verdik bakalım ALLAH ne zaman nasip ederse
Amin canım tabi ki çocuk başka evin neşesi belli bir süre sonra eksikliği hissediliyor... Benim düşüncem daha iyi bir gelecek sağlayabilmek.. Ama hayat birde borçsuz geçmiyor
Merak etme hep böyle gitmez. Çok bunaldığın zamanlar olur ve de olacak bunun kaçışı yok ama bu günlerde geçer merak etme. Ama şöyle söyleyeyim. Bir şeylerin sahibi olmak istiyorsanız ve birikim yapmak istiyorsanız ancak çocuklar küçükken yapabilirsiniz. Çocuklar büyüdükçe masraflarda büyüyor çünkü. Yaşınız genç ise çocuklar anaokulu ve ilkokul çağına geldiklerinde bir iş bulup çalışabilirsin.Kızlar,maddi sebeplerden dolayı çok sıkılıyorum.eşimin iş hayatı karışık,bir çocuğumuz var ve hamileyim.kendi kendime düşünüyorum bizim hiç rahat rahat bir şeyler alacağımız günler olmayacak mı?gezmek yok,alışveriş kıyafet anlamında yok,birikim yok.eşim ortak iş yaptı 8 yıldır maaşı doğru düzgün yoktu ancak aybaşını getiriyorduk.şimdi çalışıyor ama maaş ortak olduğu adamın hacizlerine gidiyor.yine durum aynı ancak aybaşını çıkartıyoruz.Allah'ın gücüne gitmesin,ben yine şükrediyorum tabi,hep dua ediyorum. yeme,içmede kıstlamamız yok,faturalar zamanında ödenir.ama çalışsa maaş hacizlere gider.yine ortada bir şey yok.ben çalışamıyorum çünkü ailelerimiz şehirdışında.çocuğu kreşe versem asgari ücretin yarısından fazlası gidiyor.hep böyle mi gidecek bu hayatımız diye düşünüyorum.yine de şükretmeye çalışsam da sıkılıyorum.
Merak etme hep böyle gitmez. Çok bunaldığın zamanlar olur ve de olacak bunun kaçışı yok ama bu günlerde geçer merak etme. Ama şöyle söyleyeyim. Bir şeylerin sahibi olmak istiyorsanız ve birikim yapmak istiyorsanız ancak çocuklar küçükken yapabilirsiniz. Çocuklar büyüdükçe masraflarda büyüyor çünkü. Yaşınız genç ise çocuklar anaokulu ve ilkokul çağına geldiklerinde bir iş bulup çalışabilirsin.
Hiç bir şey için geç değildir. Ve iyi düşünmüşsün. Kuaförlük kursuna gidebilirsin. Kaş almayı ağda yapmayı öğrenip para kazanan 3-4 bayan vardı eşimin meslektaşlarının eşlerinden. Bir de lojmanda kaldıkları için bayağı bir kazandıklarını söylemişlerdi. yarım bacak 10,tüm bacak 15, kaş 10, bıyık 5, ''şey bölge'' :) 20tl ydi . Şuanda bile bunlardan bir kaçını öğrenip para kazanabilirsin.28 yaşındayım,zaten ben çalışırsam birikim yapabiliriz,eşim ancak evi çeviriyor.ailelerimiz uzakta olduğu için çocuklarla çalışmak nasıl olacak diye düşünüyorum.okula bırakmak,almak lazım minikleri.kuaförlüğü öğrensem diyorum kurslarla.sonra kendime bir yer açsam diyorum.bu işi yapmakta geç kalsam da.
Hiç bir şey için geç değildir. Ve iyi düşünmüşsün. Kuaförlük kursuna gidebilirsin. Kaş almayı ağda yapmayı öğrenip para kazanan 3-4 bayan vardı eşimin meslektaşlarının eşlerinden. Bir de lojmanda kaldıkları için bayağı bir kazandıklarını söylemişlerdi. yarım bacak 10,tüm bacak 15, kaş 10, bıyık 5, ''şey bölge'' :) 20tl ydi . Şuanda bile bunlardan bir kaçını öğrenip para kazanabilirsin.
Kuaförlük işini neden severek yapmayacaksın. İşini seveceksin önce. Neyse ben kaş bıyık konusunu şuan öğrenip ev de komşu gezmelerinde falan yapabilirsin diye söyledim. Sonuçta her bayan kaş bıyık aldırıyor ağda yaptırıyor. Vallahi hiçte utanıp sıkılma bence.kuaförlük işini sırf çocuklarıma birikim oluşturmak,onları mahrum bırakmadan büyütmek için düşünüyorum,severek yapmayacağım bu işi.ama para kazandıkça belki severim.belirttiğin ücretler doğru.başka bir yerde çalışmam zor çocukları emanet edecek kimse yok çünkü.bu arada görümcene paranı yedirme,kesinlikle haklısın.
Kuaförlük işini neden severek yapmayacaksın. İşini seveceksin önce. Neyse ben kaş bıyık konusunu şuan öğrenip ev de komşu gezmelerinde falan yapabilirsin diye söyledim. Sonuçta her bayan kaş bıyık aldırıyor ağda yaptırıyor. Vallahi hiçte utanıp sıkılma bence.
Ve kesinlikle görümceme çocuklarımın rızkını yedirmeye niyetim yok.
umarım bebiş kısmetiyle gelir :)
Hep çocuk rızkıyla gelir derler ama sen çabalarsan çalışırsan..
Bende biraz sıkıntıdayım 2. çocuğu helede şuan için asla! düşünümüyordum.
Çocuk yapmak kolay büyütmesi,masrafları,yetiştirmesi..
Geleceğini garantiye almadan olmuyo o işler..
Bebişin olmuş artık yapacak bişe yok biraz daha kısarsın bişilerden herşey paraya bakıyo parasız olmuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?