hep devlete borcluyukkk ploffff :-(

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
Merhaba hatunlar:-D sole bir problemim var umarım cvp alabilirim. Bizim koyde arazilerimiz vardi. Baraja gitti. Birim x fiyattan para odendi. Ancak ardindan birim fiyatin yuksek oldugu gerekcesiyle devlet tarafindan mahkemeye verildik ve kazandılar. Fazla verilen parayi geri tahsil etme haklari oldu haliyle. Eve birc kagidi geldi. Şöyleki borc 1200 lira ve bu parayi ödemesi gereken mirascilar 18 kisi. Kagittta bu parayi bu kisiler odemelidir dior. Simdi sorum herkes kendi payina dusen parayi ödesin dendi diger herkes akraba buarada. Biz kendi payimiza dusen miktarı odesek sorumlulugumuz bitmis olurmu? Yoksa atiyorum odemeyen kisiler olursa ve yarin tekrar borc kagidi gelse orda yine ismimiz olacak mi?ve biz o borctanda sorumlu olurmuyuz yoksa biz payimiza duseni odedik diyebilirmiyiz???

Merhaba hatunlar:-D sole bir problemim var umarım cvp alabilirim. Bizim koyde arazilerimiz vardi. Baraja gitti. Birim xuda fiyattan para odendi. Ancak ardindan birim fiyatin yuksek oldugu gerekcesiyle devlet tarafindan mahkemeye verildik ve kazandılar. Fazla verilen parayi geri tahsil etme haklari oldu haliyle. Eve birc kagidi geldi. Şöyleki borc 1200 lira ve bu parayi ödemesi gereken mirascilar 18 kisi. Kagittta bu parayi bu kisiler odemelidir dior. Simdi sorum herkes kendi payina dusen parayi ödesin dendi diger herkes akraba buarada. Biz kendi payimiza dusen miktarı odesek sorumlulugumuz bitmis olurmu? Yoksa atiyorum odemeyen kisiler olursa ve yarin tekrar borc kagidi gelse orda yine ismimiz olacak mi?ve biz o borctanda sorumlu olurmuyuz yoksa biz payimiza duseni odedik diyebilirmiyiz???

Ah arkadaşım ben de dertliyim bu konuda. Borç yani :) Her neyse, sen kendi payına düşeni ödersen kalan paydan sorumlu olmazsın diye biliyorum. Ama konunun takipçisi olun mutlaka.

Şöyle bir şey geldi başıma. Trafik cezası yedim. İleri (!) zekalı gişe görevlisi ödemem gerekenden düşük bir meblağ söylemiş, benim de haberim yok. İlk hafta ödemelerde cezalar daha düşük, iki kez indirim uygulatmış meğer. Ben de huzurlu huzurlu eve geldim. Bir yıl sonra ödeme emri geldi. Hem gecikme zammını hem esas borcu ödettiler bana. İtirazı ödemeden sonra yaparsınız diyorlar bir de :47:

Her neyse, sen öde payını ama takipçisi ol mutlaka.

Ah arkadaşım ben de dertliyim bu konuda. Borç yani :) Her neyse, sen kendi payına düşeni ödersen kalan paydan sorumlu olmazsın diye biliyorum. Ama konunun takipçisi olun mutlaka.

Şöyle bir şey geldi başıma. Trafik cezası yedim. İleri (!) zekalı gişe görevlisi ödemem gerekenden düşük bir meblağ söylemiş, benim de haberim yok. İlk hafta ödemelerde cezalar daha düşük, iki kez indirim uygulatmış meğer. Ben de huzurlu huzurlu eve geldim. Bir yıl sonra ödeme emri geldi. Hem gecikme zammını hem esas borcu ödettiler bana. İtirazı ödemeden sonra yaparsınız diyorlar bir de :47:

Her neyse, sen öde payını ama takipçisi ol mutlaka.
Muhtesem devlet yapilanmamiz ve harika memurlarimiz bacim nabcan. Kendi verdi kendi kendini dava etti simdi geri istiyo neye itiraz edelim anlamadik. Biz devlet baba bize baksin dedikce o elimize ciban gozumuze diken....

Back
X