Hep kötü şeyler söylüyorum..

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Kızlar kendi kendime bazen bir dua ediyorum sonunda kötü bir düşünceye kapılıp söylüyorum tekrar ediyorum yine aynı.
Psikolojik etkilendim galiba takıldığım için ne önerirsiniz ne duası etmeliyim çok üzülüyorum?
Rabbim denen istediğim şeyler için affına sığınarak ne okumalıyım yardımcı olur musunuz içsel sıkıntılarım gitsin Rabbim e tam olarak yöneleyim olmuyor hep bir kötü düşünce beliriyor 😪😪😪

Dua bilmiyorum ama bence bu normal bisey. İnsanın zihni çok karışık aklına kötü şeyler gelebilir hele dua ederken namaz kılarken bunlar gelebilir biraz da obsesiflikle alakalı bence. Genelde hata yapmaktan kötü olmaktan korkan insanlar bu dusuncelere takılır. Yani kötü bir insan oldugunuzdan değil tam tersi... Dini yönünü bilmem ama aklınıza bunlar gelince çok üzerinde durmamak, geçip gitmesine izin vermek lazım diye düşünüyorum.

İnanç sahiplerine göre vesvese bu..
Dua olarak bilgim olmadığı için önerim olamaz,onu zaten bilgi birikimi yeterli kimseler yazacaktır.
Senin yapman gereken sakin olmak sadece..Şeytan mantık olarak inancli kişilere endişe ve şüphe duyurmak gibi bir yol izliyor.Sende durumun farkındasın madem ki,biraz daha sakin olmaya çalış derim ben.Yani bu okunacak dua ile birlikte senin iradene de bağlı.

Allahım huzursuz kalplere huzursuz gönüllere huzursuz evlere dirlik düzen huzur inşirah ferahlığı versin inşallah. Kendi aciz bilgimle evinizi sirkeli su ile silin , bakara suresını evınızde ınternetten acın okunsun , abdestli gezmeye çalışın inşallah , İnşirah Suresini bol okuyun ferahlık verır ,bunun dışında nazara gelmiş olabilirsiniz felak nas okuyun evinize kendınıze okuyun ufleyın . Hırsız boş eve gelmezmiş vesvesede içi boş insanlara gelmez endişelenmeyin...

Kızlar kendi kendime bazen bir dua ediyorum sonunda kötü bir düşünceye kapılıp söylüyorum tekrar ediyorum yine aynı.
Psikolojik etkilendim galiba takıldığım için ne önerirsiniz ne duası etmeliyim çok üzülüyorum?
Rabbim denen istediğim şeyler için affına sığınarak ne okumalıyım yardımcı olur musunuz içsel sıkıntılarım gitsin Rabbim e tam olarak yöneleyim olmuyor hep bir kötü düşünce beliriyor 😪😪😪
Kendime en çok ettiğim dua Allah ım kalbimi ruhumu ferahlatır mısınız?
İnşirah suresi mealini okuyun çok güzeldir.

Dinimiz öyle muazzam ki modern tıp asla göz ardı edilmiyor.İnsanin Allaha yönelmesi güzel ama siz sanki iyi bir psikiyatri ile de gorusmelisiniz.Vesvese takıntı anksiyete bunlar için.

Back
X