• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kv kp derdi olmaz

pembee

Bşl:66 Hdf:58
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2011
407
706
103
Arkadaşlar Merhaba
Aslında böyle bir konu açmak aklimda yoktu. Daha az önce bir arkadaşın konusunu okudum ve kendi yaşadığım geldi aklıma yazayım dedim.

Yeni evli sayılırım. Eşimin babası rahmetli oldu yıllar önce o yüzden baba rolü en büyük abide. Abiyi severim gırgır şamata muhabbet edilebilir yani ama biraz kurnaz. Her neyse... düğün günümde onların akraba konu komşu tarafından yapılan takıların alınacağını duydum. daha öncesinden eşime sormuşlar adetleri nasıldır takılar kimde kalır gibisinden. Bizde ne takılırsa gelin ve damadın olur 1 kuruş bile alınmaz. Eşimde böyle söylüyor " ben bizim taraftan takılanları alacağım "diyor . Eşimde "yapma abi aramızda bir soruna yol açma " diyor. Ve bu konu biz nisanliyken geçiyor ama eşim bana söylemiyor . Söyleseydi en azından benim ailemde aynısını yapardı ( hoş yapmazlardı ama ) onların takı Merasimi sandıkla oldu ve biz hiçbirşey görmedik. Ben kendimi o kadar enayi hissettim ki resmen ailemi keriz yerine koydular. Ki durumlarıda iyi yani. Şimdi eşimin tarafından birinin düğünü var ve ben taki almam dedim.sonuçta takılar bize gelmedi abisi yapsın. Yanlış mı düşünüyorum

Ben olsam ben de almazdım,almayacağımı da tatsızlık çıkmaması adına kimsenin gözüne sokmazdım.

Kaynın bütün o tarafın takılarını aldı öyle mi :KK57:
Ama bu hırsızlık düpedüz
Şikayet etsen dava açsan yeridir yani bu ne biçim insanlık yahu
Kardeşim evlensin bizim tarafta takı taksın üstüne çörekleneyim diye beklemişler fırsatçılık yapmışlar çok üzüldüm
Hay ben böyle insanların insanlığına tüküreyim
Görüşmeyin bu insanlarla yazıklar olsun ya

Aynen öyle.
Onlar takmalı zaten.

sizin tarafındamı taktıgı gıttı abıye?
buarada evet takıyı abı alsın

Arkadaşlar Merhaba
Aslında böyle bir konu açmak aklimda yoktu. Daha az önce bir arkadaşın konusunu okudum ve kendi yaşadığım geldi aklıma yazayım dedim.

Yeni evli sayılırım. Eşimin babası rahmetli oldu yıllar önce o yüzden baba rolü en büyük abide. Abiyi severim gırgır şamata muhabbet edilebilir yani ama biraz kurnaz. Her neyse... düğün günümde onların akraba konu komşu tarafından yapılan takıların alınacağını duydum. daha öncesinden eşime sormuşlar adetleri nasıldır takılar kimde kalır gibisinden. Bizde ne takılırsa gelin ve damadın olur 1 kuruş bile alınmaz. Eşimde böyle söylüyor " ben bizim taraftan takılanları alacağım "diyor . Eşimde "yapma abi aramızda bir soruna yol açma " diyor. Ve bu konu biz nisanliyken geçiyor ama eşim bana söylemiyor . Söyleseydi en azından benim ailemde aynısını yapardı ( hoş yapmazlardı ama ) onların takı Merasimi sandıkla oldu ve biz hiçbirşey görmedik. Ben kendimi o kadar enayi hissettim ki resmen ailemi keriz yerine koydular. Ki durumlarıda iyi yani. Şimdi eşimin tarafından birinin düğünü var ve ben taki almam dedim.sonuçta takılar bize gelmedi abisi yapsın. Yanlış mı düşünüyorum
Haklısınız abisi taksın o zaman.Şimdi düğünü olacak olan kişide eşinin akrabası aynısını onlarda da yapacaklar mı peki düğünü olan kişiler eğer öyle bir adet varsa eşinin ailesin de düğünü olacak olan kişide de yapmaları gerekir.

sizin tarafındamı taktıgı gıttı abıye?
buarada evet takıyı abı alsın

Hayır canım bizim tarafın bizde kaldı. O da benim açık gözlülüğüm sonucu. Takı kurdelasını direkt çıkardım anneme verdim. annem yazık git kv'ye ver diyordu hala

Kaynın bütün o tarafın takılarını aldı öyle mi :KK57:
Ama bu hırsızlık düpedüz
Şikayet etsen dava açsan yeridir yani bu ne biçim insanlık yahu
Kardeşim evlensin bizim tarafta takı taksın üstüne çörekleneyim diye beklemişler fırsatçılık yapmışlar çok üzüldüm
Hay ben böyle insanların insanlığına tüküreyim
Görüşmeyin bu insanlarla yazıklar olsun ya

Görüşmüyorum zaten kocamla aramda çok büyük sorun oldu illa gideceğiz falan diye gitmem dedim. Bir cinnet çözdü herşeyi. Hiçbir zaman ezik biri olmadım olmamda annemde " sakın lafını bile etme herkes kendine yakışanı yapar biz gorgusuz aile değiliz, isterlerse yaptıkları kadar altınıda ver " dedi. ama inanın içim soğumuyor

Arkadaşlar Merhaba

sizin ailenizden gelenleri de mi aldılar?

Takmaya gerek var mi?
Bence yok.
Onun cizirtisini yapmaya da gerek yok.
Hic bir sey yokmus gibi takmayin olsun bitsin.

eşiinin düğün masrafını kaynınmı üstlendi

Hayır güzelim zaten işleri ortak eşim içlerinde ki en çalışkanları ve durumlarıda gayet iyi yani 2 3 takiya muhtac degiller. Ve hiçbirsey istemedim. Böylece olacağını bilseydim isterdim.

Afedersin ama oha yani. Zırnık takma eşinin ailesine cok haklisin. Takılar erkeğin de değildir kadınındır. Eşinin ve abisinin senden helallik alması lazım.

Yapmıyorum da hala daha eşimin illa gidelim evlerine demesi beni çıldırtıyor.

Kaynina gitmek icin mi zorluyor?
Ne sen onu gitmemek icin, ne de o seni gitmek icin zorlamamali.
Mesafeyle gidip gelebilirsiniz. Bayramdan bayrama...

Afedersin ama oha yani. Zırnık takma eşinin ailesine cok haklisin. Takılar erkeğin de değildir kadınındır. Eşinin ve abisinin senden helallik alması lazım.

Ne helalligi hala daha hürmet bekliyor. Bir kere başka bir yerde denk geldik haber verinde el öpmesine geleceğiz dedi .benimde gözüm döndü " kusura bakma herşey senin adetine göre oldu bu da benim adetime göre olcak siz hazırlık yapacaksınız davet edeceksiniz " dedim çıktım geldim

Back
X