Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar Merhaba
Aslında böyle bir konu açmak aklimda yoktu. Daha az önce bir arkadaşın konusunu okudum ve kendi yaşadığım geldi aklıma yazayım dedim.
Yeni evli sayılırım. Eşimin babası rahmetli oldu yıllar önce o yüzden baba rolü en büyük abide. Abiyi severim gırgır şamata muhabbet edilebilir yani ama biraz kurnaz. Her neyse... düğün günümde onların akraba konu komşu tarafından yapılan takıların alınacağını duydum. daha öncesinden eşime sormuşlar adetleri nasıldır takılar kimde kalır gibisinden. Bizde ne takılırsa gelin ve damadın olur 1 kuruş bile alınmaz. Eşimde böyle söylüyor " ben bizim taraftan takılanları alacağım "diyor . Eşimde "yapma abi aramızda bir soruna yol açma " diyor. Ve bu konu biz nisanliyken geçiyor ama eşim bana söylemiyor . Söyleseydi en azından benim ailemde aynısını yapardı ( hoş yapmazlardı ama ) onların takı Merasimi sandıkla oldu ve biz hiçbirşey görmedik. Ben kendimi o kadar enayi hissettim ki resmen ailemi keriz yerine koydular. Ki durumlarıda iyi yani. Şimdi eşimin tarafından birinin düğünü var ve ben taki almam dedim.sonuçta takılar bize gelmedi abisi yapsın. Yanlış mı düşünüyorum
Yarın git bankada kasa kirala. Oraya koy hepsini. Yoksa kocan takıları alıp şutlar seni.Nedir bu erkek tarafından çektiklerimiz ya. bizim düğünde de erkek tarafından çok bi takı olmamıştı eşimin dayısı 100 tl takmıştı dalga geçer gibi. ne geldiyse benim tarafımdan geldi. eşimde şimdi takılarıma göz dikmiş durumda
Helal olsun.Benim de taa nişandan senin ki gibi hesabını yapmışlar eşim hiçbirşey söylemedi taa ki düğün haftası eltiim hanım aradı seninde takılarını alacaklar haberin olsun dedi nasıl yani dedim erkek tarafı ne taktıysa alıcaklar dedi bende verdim dedi sende vericeksin dedi.Bende ben vermem bizde böyle bir adet yok dedim kendsine 6 tane adana burması takmışlar bilezik sadce çeyrekleri almışlar bana bişey takmadılar evim kira olacaktı ve kredi borcumuz vardı ustelik eşimin birde tutup altınları asla vermem dedim. !!
Eşimle kavga ettik vs vereceksin vermiceksin.Düğün zamanı takılar takılırken baktım ablası hanımefendi eline bir sepet almış aaa sonra bir baktım telaşla benim gelin kesem onun elinde.Arkadaşlarım kesen nerde para atıcaz diyince farkettim.Verirmiisn abla kesemi arkdaşlarım para atıcak içine diyorum kadın bana neden vermiyormuşum hıh yapıyor oyle mi dedim ver şu keseyi ya diye bir bağırdım sonra arkadaşlarım içine attı parayı sonra boynumuzda hem eşimin hem benim takı kurdelesi oluyor ya çıkar hayatım dedim hemen kesemin içine teptim benimkini de aynı şekilde.Ağzını da bağlayıp koluma taktım.Buyrun alabilen varsa alsın dedim :) Şok oldular![]()
Bi süre lafım döndü tabi ama asla yedirmedim onlara !
Sakın sende takı falan alıp gitme millete...
Yarın git bankada kasa kirala. Oraya koy hepsini. Yoksa kocan takıları alıp şutlar seni.
Helal olsun wallaBenim de taa nişandan senin ki gibi hesabını yapmışlar eşim hiçbirşey söylemedi taa ki düğün haftası eltiim hanım aradı seninde takılarını alacaklar haberin olsun dedi nasıl yani dedim erkek tarafı ne taktıysa alıcaklar dedi bende verdim dedi sende vericeksin dedi.Bende ben vermem bizde böyle bir adet yok dedim kendsine 6 tane adana burması takmışlar bilezik sadce çeyrekleri almışlar bana bişey takmadılar evim kira olacaktı ve kredi borcumuz vardı ustelik eşimin birde tutup altınları asla vermem dedim. !!
Eşimle kavga ettik vs vereceksin vermiceksin.Düğün zamanı takılar takılırken baktım ablası hanımefendi eline bir sepet almış aaa sonra bir baktım telaşla benim gelin kesem onun elinde.Arkadaşlarım kesen nerde para atıcaz diyince farkettim.Verirmiisn abla kesemi arkdaşlarım para atıcak içine diyorum kadın bana neden vermiyormuşum hıh yapıyor oyle mi dedim ver şu keseyi ya diye bir bağırdım sonra arkadaşlarım içine attı parayı sonra boynumuzda hem eşimin hem benim takı kurdelesi oluyor ya çıkar hayatım dedim hemen kesemin içine teptim benimkini de aynı şekilde.Ağzını da bağlayıp koluma taktım.Buyrun alabilen varsa alsın dedim :) Şok oldular![]()
Çok saçma
Peki düşünü kim yaptı eşyaları kim yaptı
Erkek tarafının yapması gereken şeyleri de siz karı koca ödüyor ve takıları abi alıyorsa hırsızlık bu
O takıları peki abi ile yenge çatır çatır yiyor mu?
O ne ala memleket kardeş evlendir kuruş para harcama üzerine zengin ol
Peki görümcen var mı? Bekar görümcen olsa da evlenirken erkek tarafı da bizde adet böyledir diye takıları alsa o abi ne der acaba
Benim de taa nişandan senin ki gibi hesabını yapmışlar eşim hiçbirşey söylemedi taa ki düğün haftası eltiim hanım aradı seninde takılarını alacaklar haberin olsun dedi nasıl yani dedim erkek tarafı ne taktıysa alıcaklar dedi bende verdim dedi sende vericeksin dedi.Bende ben vermem bizde böyle bir adet yok dedim kendsine 6 tane adana burması takmışlar bilezik sadce çeyrekleri almışlar bana bişey takmadılar evim kira olacaktı ve kredi borcumuz vardı ustelik eşimin birde tutup altınları asla vermem dedim. !!