Merhaba arkadaşlar; burada benim gibi birçok hepatit b li arkadaşların olduğunu gördüm.Kimisi inaktif taşıyıcı,kimisi kronik hepatit. Ben de inaktif taşıyıcı olarak 6 ayda bir düzenli tahlillerimi yaptırırken 27 Ağustos 2019 da yapılan tahlilde ne yazık ki Hbs Ag ile Anti-Hbs Ag'nin her ikisinin de pozitif olduğunu gördüm.Hbs Ag zaten her taşıyıcıda pozitiftir.6 ay önceki tahlilde Anti-Habs Ag negatif idi. Anti Hbs Ag nin pozitif olması olağandışıdır.Ben de hastalığı bebeklik veya çocukluktan kapmışım.Yaptığım araştırmada Uzman doktor Cahide Saçlıgil'in bunu hakkındaki araştırmasını okuyunca endişem kat kat arttı.Sonuç yazısında Hbs Ag ve Anti Hbs Ag birlikte pozitifliğinin HCC ,yani karaciğer kanseri için yüksek risk faktörü olduğunu belirtmiş. Kendisinden randevu aldım ve gideceğim. Hepatit b konusunda incelemediğim yayın kalmadı desem yalan olmaz.Bir hayli bilgi sahibi oldum.Burada asıl söylemek istediğim konu: gerek inaktif taşıyıcı gerek kronik hepatitli olsun tahlilleri ömür boyu muntazam yaptırmak gerekiyor.Doktoru da işinin ehli olması gerekir.İşte benim örneğim; onca yıl inaktif taşıyıcılıktan şimdi birden bire değişip tehlikeli bir duruma gelmiş oldum.