• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hepatit b taşıyıcısı

miraysu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
518
784
103
38
arkadaşlar hamileyim, arkadaşım geldi bugün hepatit b taşıyıcısı olduğunu biliyorum. epey vakit geçirdik çay içerken bardaklarımız karışmış. normalde pek önemsemem ama gebelik durumum söz konusu olduğundan yatamadım bu saate kadar internette araştırdım durdum. prematüre doğum mu dersiniz yok kilosu düşük bebek mi bi ton can sıkıcı şeyle başımı ağrıttım. sorum şu ki aynı wc kullandık aynı bardağı paylaşmış olduk falan riskli durumda mıyım hemen sabahına doktora gitmeme gerek var mı. bu arada arkadaşım hepatit taşıyıcısı yani kendisi hasta değil öyle dedi. öfff bilgisi olan var mı bu konuda çok endişeliyim.

Hepatit B taşıyıcısı ise size bulaşması için sizin bağışıklığınızın çok çok düşük olması gerekiyor. Tabiki kötü sonuçları olabilecek bir yüzdesi var ama agzınızdaki salgılar, mide asitleri, bağırsak enzimleri genelde engeller.

Telaş yapmamanızı tavsiye ederim. Staj zamanı hepatitli hastanın kanı yarama temas etmişti, doktor takibinde 1 ay içerisinde 3 kere kan tahlili verdim. Daha sonra aşı oldum birkaç kez.

Yarın gün içerisinde takipli olduğunuz doktorunuza veya aile hekimine müracaat edip test yaptırın. Belirli aralıklarla tekrarladığınızda içiniz rahat eder. Bebeğiniz için en önemlisi annesinin mutlu, huzurlu ve sakin olmasıdır :)

arkadaşlar hamileyim, arkadaşım geldi bugün hepatit b taşıyıcısı olduğunu biliyorum. epey vakit geçirdik çay içerken bardaklarımız karışmış. normalde pek önemsemem ama gebelik durumum söz konusu olduğundan yatamadım bu saate kadar internette araştırdım durdum. prematüre doğum mu dersiniz yok kilosu düşük bebek mi bi ton can sıkıcı şeyle başımı ağrıttım. sorum şu ki aynı wc kullandık aynı bardağı paylaşmış olduk falan riskli durumda mıyım hemen sabahına doktora gitmeme gerek var mı. bu arada arkadaşım hepatit taşıyıcısı yani kendisi hasta değil öyle dedi. öfff bilgisi olan var mı bu konuda çok endişeliyim.
Canm bende hepatit b tasiyicisiyim.endise etmene gerek yok.3 uz bebeklerim oldu doktorum onlarinda hepatitli dogacaklarini soledi ama hic bi problem olmadan dogdular.cinsel birliktelik ile geciceni solediler esime kan testi yaptirdik hic bi sorun cikmadi.ole bardaktan vs gecmez kan yoluyla bulasiyo diye biliyorum.cunku doktorum dogumum sirasinda elini kesmis yanlislikla 24 saat icerisinde hepatit asisi olmustu.ddgm gibi bende tasiyiciyim tasiyici bi cok tanidigim var ole bardaktan falan gectigini hic duymadim ama sen genede bi doktoruna danis icin rahat etsin

Canm bende hepatit b tasiyicisiyim.endise etmene gerek yok.3 uz bebeklerim oldu doktorum onlarinda hepatitli dogacaklarini soledi ama hic bi problem olmadan dogdular.cinsel birliktelik ile geciceni solediler esime kan testi yaptirdik hic bi sorun cikmadi.ole bardaktan vs gecmez kan yoluyla bulasiyo diye biliyorum.cunku doktorum dogumum sirasinda elini kesmis yanlislikla 24 saat icerisinde hepatit asisi olmustu.ddgm gibi bende tasiyiciyim tasiyici bi cok tanidigim var ole bardaktan falan gectigini hic duymadim ama sen genede bi doktoruna danis icin rahat etsin
hepatit b sadece kan ile bulaşmaz. Hepatic c sadece kan ve cinsel yolla bulaşır. Hepatit b vücut salgıları ile de bulaşabilir. Yani evet tükürük bir bulaş yoludur.

Hepatit aktif olduğu dönemde bulaşıcı oluyor sanırım
Sadece aktif olduğu dönemde bulaşır diye bir şey yoktur.
Bence mutlaka doktora görünmelisiniz. Hepatit b virüsü 7 gün boyunca vucüt dışında canlı kalabilir. Arkadaşınızın sizin hamile olduğunuzu bile bile evinize gelip eşyalarınızı ve tuvaletinizi kullanması hata olmuş. Hepatit b taşıyıcısı olan bir hasta ile kişisel eşyalarınızı asla paylaşmamanız gerekirdi. Bunu kendisi taşıyıcı olduğu için çok iyi biliyor olmalıydı. Ayrıca hepatit b aşısı artık çok yaygın bir aşıdır. Keşke olsaydınız önceden.

aşım yok malesef keşke olsaymışım önceden

Onu vücut salgisinda hepatit virüsü olup olmamasına göre değişiyor. Onun bulasiciligi artmış ise risk altındasınız. Bir doktor ile görüşmeniz de fayda var. Hatta arkadaşınıza da sorabilirsiniz. Tasiyiciysa muhtemelen düzenli kontrolu vardır. Çok emin olmamak ile beraber bulasiciligini kanindaki bir şeye bakarak olcebiliyorlar. Onun daha detaylı bilgisi vardır. Kesinlikle riske atılacak bir konu değil. Hem doktor ile hem onunla görüşün

Bir enfeksiyon hastalıkları doktoru ile görüşün derim. Sizi doğru bilgilendirsin, böylece başkaları için de risk oluşturmasınız. Çünkü bu hastalıkta muhtemelen size sizin gibi sadece kan yoluyla bulaşacağını düşünen tanıdığınız birinden bulaştı.

HBV, yiyecek veya suyla bulaşmaz, kişi çatal, kaşık vb. kullanabilir, emzirir, kucaklaşabilir. Virüsün, el ele tutuşma, öksürme, hapşırma veya böcek ısırığıyla bulaşma riski yoktur.

kardeşim dr biz bu konuyu konuşmuştuk bilindik vaka yok bu şekilde birbirine geçiren ama 10-15 yıl aynı evde aynı eşyaları kullanırlarsa ancak olabilitesi artıyor dedi. için rahat olsun bişey olmaz.
ama sen doğumdan sonra aşını vurul. zaten bebeğe vuracaklardır. genel koruma olsun.

Ben de hepatit b taşıyıcısıyım kardeşim de hem de iki tane sağlıklı bebek doğurdu aşılıysanız bişey olmaz sizin yüzünüzden vebalı gibi düşünüyoruz kendimiz fazla abartmayın

bende hepatit b tasiyiciyim. (sarilik) korkma arkadaşım bu hastalık kimseye geçmiyor hasta olan kişi ölene kadar taşıyıcı oluyor. bende 3 senedir tedavi görüyorum 2 yaşında kızım var ve 4 yıllık evliyim. ne kızıma nede eşime geçmedi. o arkadaşına da üzüldüm zor bir süreç benden iletir misin erzurum da horazan diye 500 hayvanda çıkan bir et parçası var 4 binlerdeyken bin den assagi düştü derecesi. çok geçmiş olsun

teşekkürler kızlar. ne yattığımı bildim ne kalktığımı... okuyunca yorumlarınızı rahatladım biraz. doktorumla paylaşayım durumu bugün.

Canm benm esimde var ve bu sadece cinsel yolla kan ile bulaşır sakın ol sorun olmaz ben asi vuruluyorum ve eşim evde sürekli çocukların ay i bardaktan su içerler yillardir dedigm gibi tasiyici sadece cinsel yol ve kana ile bulasir

Hepatit b iki tür biri bulaşan biri bulaşmayan.
Babamda da var Hepatit B doktor bana bulaşmayacağını söyledi ama evlenirken eşine aşı yaptı.
Hepatit B bildiğim kadarıyla karaciğerle ilgili bir hastalık.

teşekkürler kızlar. ne yattığımı bildim ne kalktığımı... okuyunca yorumlarınızı rahatladım biraz. doktorumla paylaşayım durumu bugün.
Hepatit b vicut sivilari ve cibsel yolla bulasilir bardaklatiniz karisti ve dudağında ucuk agzibda yara varsa oyke oraya temasla bulasir yoksa opussen bile bulasmaz hamile hamike takilma arkadasim. Yara yoluyla bulasmasi da virusin virulansina baglidir. Kesin bulasacak diye birsey yok. Yasib kac bilmiyorum velki hepatit b asin vardir

Hepatit b iki tür biri bulaşan biri bulaşmayan.
Babamda da var Hepatit B doktor bana bulaşmayacağını söyledi ama evlenirken eşine aşı yaptı.
Hepatit B bildiğim kadarıyla karaciğerle ilgili bir hastalık.
evet benim eşim de 3 kere aşı oldu

merhaba
eşimdede hepatit b taşıyıcılıgı vardı evlenmeden biliyordum.
gebeliğimde aynı bardakdan suda içtik aynı wc de kullandık karı kocalık münasebetimizde oldu . çok şükür bişey olmadı.
içinizi rahat tutun.

Bir enfeksiyon hastalıkları doktoru ile görüşün derim. Sizi doğru bilgilendirsin, böylece başkaları için de risk oluşturmasınız. Çünkü bu hastalıkta muhtemelen size sizin gibi sadece kan yoluyla bulaşacağını düşünen tanıdığınız birinden bulaştı.
Doktor degilim onlarin.ve onlarin solediklerine gore yorum yapabiliriyorum.sadece hepatit tasiyicisi oldugumu ve herhangi bi sorunla karsilasmicami solediler.asisinida oluyorum gerci degerlerimde cok yuksek degil zaten.canm benim ailemde hatta sulalemde genetik bi hastalik.genel olarak herkeste var.ama cok.sukur bebeklerimde bi sorun yok.onemli olands o sanirim.

Back
X