hepatit b taşıyıcısı

hepatit b sadece kan ile bulaşmaz. Hepatic c sadece kan ve cinsel yolla bulaşır. Hepatit b vücut salgıları ile de bulaşabilir. Yani evet tükürük bir bulaş yoludur.

Sadece aktif olduğu dönemde bulaşır diye bir şey yoktur.
Bence mutlaka doktora görünmelisiniz. Hepatit b virüsü 7 gün boyunca vucüt dışında canlı kalabilir. Arkadaşınızın sizin hamile olduğunuzu bile bile evinize gelip eşyalarınızı ve tuvaletinizi kullanması hata olmuş. Hepatit b taşıyıcısı olan bir hasta ile kişisel eşyalarınızı asla paylaşmamanız gerekirdi. Bunu kendisi taşıyıcı olduğu için çok iyi biliyor olmalıydı. Ayrıca hepatit b aşısı artık çok yaygın bir aşıdır. Keşke olsaydınız önceden.
Aktif oldugu donemde bulastigi olasi.bende de sanirim surekli aktif degil galiba yoksa esime 4 senede mutlaka bulasmis olurdu sanirim

Doktor degilim onlarin.ve onlarin solediklerine gore yorum yapabiliriyorum.sadece hepatit tasiyicisi oldugumu ve herhangi bi sorunla karsilasmicami solediler.asisinida oluyorum gerci degerlerimde cok yuksek degil zaten.canm benim ailemde hatta sulalemde genetik bi hastalik.genel olarak herkeste var.ama cok.sukur bebeklerimde bi sorun yok.onemli olands o sanirim.

Hepatit B viral bir hastalık genetik bir hastalık değil. Karaciğerin hasta olmasına ayrica hepatit de deniyor. Sizinki genetik gecisli bir durum ise hepatit B taşıyıcısı değilsinizdir.

Back
X