Hepatit b tedavisi olurken hamile kalan var mı?

kimyaci06

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
7
0
286
Kocaeli
Ben 10 yıldır hep. tedavisi görüyorum. 7 yıllık evliyim ve artık bebek istiyorum. Doktorum ilacı bırakmamamı söylüyor, ağırlaşabilirmişim:(viread ve zeffix kullanıyorum. Viread kullanırken hamile kalan var mı? Viread gebelik kategorisi B imiş.Lütfen biri bana yol göstersin,yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba bende kronik hepatit b hastasiyim. Şuanda henüz ilaca başlamadım ama doktorum gebelik istememize karşın bir süredir sağlıklı ilerleyen bir gebelik yaşamadigım için artık ilaca başlamayı öneriyor. Gebeligi öğrenince bırakırsın 4 ay tekrar başlarız diyor. Siz neler yaşadınız tecrübesiz paylaşır mısınız lütfen benimle

Merhaba, cok fazla zaman gecmis ama yazmak istiyorum, ben de 5 yildir ilac kullaniyorum. Bebek istiyorum o nedenle arastirdim, hamilikte tedavi icin guvenli kabul edilen bir ilac yok. Tam testler yapilmamis. Ozellikle ilk aylarda tavsiye edilmiyor. Yine de tedaviye devam edip etmemede Doktorlarin hastanin durumuna gore hastayla birlikte karar vermesi tavsiye ediliyor. Tabi bunlar nacizane bilimsel kaynaklardan anladigim bilgiler belki eski belki eksik belki de yanlistir. Bu durumda olup da yol katedenler var mi?

Back
X