Hepatit b

Tarcinin annesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
143
67
28
Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

Hepatit b kolay bulaşan bi hastalık değil. Kaldı ki aşısı var aileniz olabilir aşı. Aynı evde sürekli birlikte yaşayan kişilerin aşı olması gerekiyor. Ama kanla cinsel ilişkiyle vs bulaşan bi hastalık tükürükle bile bulaşmaz açık yara olmadığı sürece. Bulaşıcılığının sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum

Hepatit b kolay bulaşan bi hastalık değil. Kaldı ki aşısı var aileniz olabilir aşı. Aynı evde sürekli birlikte yaşayan kişilerin aşı olması gerekiyor. Ama kanla cinsel ilişkiyle vs bulaşan bi hastalık tükürükle bile bulaşmaz açık yara olmadığı sürece. Bulaşıcılığının sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum

Ben nete baktığımda kullandığı herşeyi 15dk çamaşır suyunda bekletmek gerek falan diye okudum. Onda kafam karıştı. Zaten dediğim gibi kendim için problem değil aşıyla çok rahat çözebilirim. Ama bulaşıcılık konusunda bu bilgi içimi rahatlattı. Teşekkür ederim.

Ben nete baktığımda kullandığı herşeyi 15dk çamaşır suyunda bekletmek gerek falan diye okudum. Onda kafam karıştı. Zaten dediğim gibi kendim için problem değil aşıyla çok rahat çözebilirim. Ama bulaşıcılık konusunda bu bilgi içimi rahatlattı. Teşekkür ederim.
Evlenecek duruma gelirseniz Aileniz de olsun bence aşı içiniz rahat eder. Ama çamaşır suyu ne alaka yazmışlar anlamadım öpüşmeyle bile bulaşmayıp kan yoluyla bulaşan bi hastalıkta..

Evlenecek duruma gelirseniz Aileniz de olsun bence aşı içiniz rahat eder. Ama çamaşır suyu ne alaka yazmışlar anlamadım öpüşmeyle bile bulaşmayıp kan yoluyla bulaşan bi hastalıkta..
Bilemedim işte öyle yazıldığını görünce telaş oldum. Çünkü her bulaşığı 15 dk çamaşır suyunda bekletmek çok problemli bir durum. Ailemin aşı olması da mantıklı içim rahat olur böylece teşekkürler.

Bence öncesinde sen kararını ver daha sonra aileni düşün. En fazla bütün aile bireyleri aşı olur.
Ama bu konuyu hafife alma; internette araştırıp bırakma yani.
Hepatit B ile ilgili devlete bağlı dernekler var; bizzat araştırıp gidip bilgilenmeni öneririm.
Bu hastalığında farklı çeşitleri ve dönemleri var. Ona göre farklı aşıları var.
Eğer evlenme gibi bir durum olursa; nihayetinde hem eş hem hasta yakını olmuş oluyorsun.
İleride karaciğer yetmezliğine kadar gidebilecek bir rahatsızlık, ona destek olabilecek misin kendini de düşün.
Yani alacağın karara yönelik; hem kendin için hem sevgilin için psikolojik olarak hazırlıklı olmalısın.
Sonuçta; basit bir rahatsızlık değil, sorumluluk gerektiriyor dolayısıyla her açıdan düşünmen gerekiyor.
Kararını daha sonrasında hem duygu hem mantık çerçevesinde verirsin zaten. Umarım herşey yolunda gider. :)

Bence öncesinde sen kararını ver daha sonra aileni düşün. En fazla bütün aile bireyleri aşı olur.
Hepatit B ile ilgili devlete bağlı dernekler var; bizzat araştırıp gidip bilgilenmeni öneririm.
Eğer evlenme gibi bir durum olursa; nihayetinde hem eş hem hasta yakını olmuş oluyorsun.
İleride karaciğer yetmezliğine kadar gidebilecek bir rahatsızlık, ona destek olabilecek misin kendini de düşün.
Yani alacağın karara yönelik; hem kendin için hem sevgilin için psikolojik olarak hazırlıklı olmalısın.
Sonuçta; basit bir rahatsızlık değil, sorumluluk gerektiriyor dolayısıyla her açıdan düşünmen gerekiyor.
Kararını daha sonrasında hem duygu hem mantık çerçevesinde verirsin zaten. Umarım herşey yolunda gider. :)
Çok teşekkürler inş öyle olur

Korkmanıza gerek yok, hepatit b taşıyıcısıdır muhtemelen ve sizde aşı olucaksınız 3 doz şeklinde. Bende taşıyıcı olduğumu evililik işlmelerimizde öğrendik ilk etapta tabi ürktük ama eşim sağolsun hiç sorun etmedi. yılda bir kere kontrole gidiyorum

Ailenden once sen ve dogmasi muhtemel bebeginiz tehlike altinda. Dogum yoluyla bebege gecme ihtimali cok yuksek ve hepatit b'yi bebeklik yillarinda geciren bireylerin karaciger problemi yasama ihtimali yuzde doksan. Bulasmasi icin cinsel iliski sart degil. Bebeklerde ve cocuklarda yaktaki bir yaradan banyo sirasinda ya da kullanilan mutfak esyalarindan agizdaki bir yara ile bulasma ihtimali azimsanmayacak kadar yuksek.

katılıyorum. ve ilerde çocuklarında görülme olasılığını da düşün konu sahibi

Bende sizin gibi aynı düşüncelerle bogustum eşimle tanıştığımda. . Hiçde korkuldugu gibi değil kolay kolay bulasmiyor hatta ben aşılı zannediyordum kendimi ama evlendikten 6 ay sonra öğrendim bir daha aşılanmam gerektiğini...
Yani düşün 6 ay korunmasız birebir ama hiç birşey olmadı çok şükür şuan aşılarım tam..
O kadar çamaşır suyu olayına gerek yok kana dikkat edilse yeterli tükürükle geçmiyor. .
Bebek için de aşı si var doğumdan hemen sonra tıpkı kan uyusmazliginda ki gibi...
Yani aynı sıkıntıdan geçmiş biri olarak bu kadar rahat konuşuyorum keşke o dönemde bu kadar rahat olsaymisim bende çok korkmuştum. Nette araştırınca insan bi 10 kat daha korkuyor açıkçası. .

Yani demem o ki sen karşındaki insanın öncelikle diğer yönlerine bak seviyormusun evlilik yürür mu gibi..

Hepimiz bu durumla karsilasabiliriz yada hiç ummadığımız yerden Kapa biliriz herşey hayatta bizim için hicbirseyin garantisi yok..

Şunu da ekleyeyim rahmetli annemde hepatit C varmış nasıl bulastiysa artık hastaneden diye düşündük.. ve biz bunu annem çok hasta olana kadar bilmiyorduk ve aynı evin içinde bi fiil yaşadık ..Annemden başka kimseye bulaşmamış ki hasta olduğu zamanlar daha bilmiyorken birebir bakimiyla ben ilgileniyordum. Hepatit b gibi değil öldürücü C olanı..

Yani nerden nereye vardım ama anlatmak istediğim hepimiz bunlara heryerde maruz kalabiliriz yada kendiliğinden de olabilir. Çözümü var olan şeyleri çok da takıntı yapmamak lazım..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..sen karşındakinin karakterine sana olan sevgisine ilgisine bak.. Ben şuan iyi ki diyorum iyi ki saçma bir karar vermemisim bende korkmuştum ama suan cok sevilip değer görüyorum ve mutluyum en önemlisi bu..

Bence bulaşma yolları ve çocuklarınızın olma ihtimali için sağdan soldan değil gidip aile hekiminizden bilgi alın.
Çamaşır suyu kısmı çok komik geldi, bu adam yada başka hatalar dışarıda yemek yemiyor mu? Restoranlar her bulaşığı çamaşır suyunda mı bekletiyormuş?
Kulaktan dolma bilgi ile hareket etmek anlamsız...

bu tarz konular görünce ister istemez o adam senin böyle bir hastalığın olsa kabul eder miydi diye düşünüyorum, erkekler nikah işlemleri sırasında öğrenince kabul ediyorlar ama sevgililik döneminde çok zalim olabiliyorlar.

Back
X